2022. június 18., szombat

BKP: Válasz Gerhard Müller bíborosnak: Bergoglio nem legitim pápa

 


Idézet Müller bíborostól: „Minden teóriával szemben... egyértelmű és megcáfolhatatlan megállapítással állunk szemben. Csupán egy legitim pápa van, őt pedig Ferencnek hívják.“
 
Válasz: Minden teóriával szemben a Biblia – Gal 1,8-9 – és a Cum ex apostolatus officio dogmatikai bulla egyértelmű és megcáfolhatatlan megállapítása áll, mégpedig hogy az az eretnek, aki tagadja Krisztus tanításának alapvető igazságait és az antievangéliumot hirdeti, az ki van zárva az egyházból. Ezért nem lehet annak feje. Az eretnek Bergoglio, aki kizárta magát az egyházból, semmi esetre sem legitim pápa.
 
Idézet Müllertől: „A hatalmi harc logikája alapján az ellenzék fejének avagy az igazhitűség utolsó bástyájának tartanak engem.“
 
Válasz: Ha Müller bíboros az igazhitűség utolsó bástyájaként van nyilvántartva, akkor védelmeznie kellene az egyház igaz tanítását, amely a Szentírás és az apostoli hagyomány alapján áll. Ha azonban Müller bíboros egy eretneket tekint az egyház legitim fejének, akkor ő semmi esetre sem az igazhitűség bástyája.
 
Idézet Müllertől: „Az egyház... a tanítás tekintetében tévedhetetlen... az üdvösség közvetítője és isteni joggal rendelekezik. Azonban ami az embereit illeti... megtalálható itt mindaz az alantas és szánalmas is, ami bennünket bűnösökké tesz, akiknek megbocsátásra van szükségük.“
 
Válasz: Igen, Krisztusnak ez a tévedhetetlen egyháza azt is hirdeti, hogy az eretnekség, tehát a más evangélium (Gal 1,8-9) Isten átkát, anathémáját vonja maga után, tehát kiátkozást. Még ha angyal is hozna a mennyből más evangéliumot, más tanítást, rá is érvényes – átkozott legyen (Gal 1,8-9). Különbség van az Istentől bűnbocsánatot nyerő megtérő bűnös és a megrögzött eretnek között, aki nem akar bűnbocsánatot nyerni, mint ahogyan ezt a jelenlegi érvénytelen Bergoglio Ferenc teszi.
 
Idézet Müllertől: „Az egyház egyetlen látható feje iránt minden katolikus ‚az akaratnak és az észnek a hitbéli engedelmességével tartozik‘...“.
 
Válasz: Minden katolikus az akarat és az ész engedelmességével Krisztusnak és az Ő látható helytartójának tartozik, aki a Krisztus tanítását hirdeti, nem pedig az eretnekséget. A katolikus ember semmi esetre sem tartozik az akarat és az ész hitbéli engedelmességével egy eretnek iránt, aki bitorolja a pápai hivatalt. Az ilyen hamis engedelmesség, amely kiiktatja a Krisztus és az Ő parancsolatai iráni engedelmességet, a pokolba vezet és lelki öngyilkosságnak tekinthető.
 
Idézet Müllertől: „A pápát... Isten törvénye szerint személyesen Krisztus helyezi hivatalba... szt. Péter utódjául.“
 
Válasz: A primátust maga Krisztus állapítja meg. Ha azonban annak hodozója eretnekséget követett el és megrögzötten megarad benne, akkor ipso facto ki van zárva az egyházból és elveszíti egyházi megbízatását. Az egyház sohasem tanította azt, hogy a pápa nem válhat eretnekké. Amikor Péter megtagadta Krisztust, elvesztette a hivatalát. Hogy is lehetett volna abban az állapotában az Ő követője, amikor nyilvánosan megesküdött, hogy Krisztushoz nincs semmi köze? Ő azonban megbánta bűnét, bűnbánatot tartott, keservesen sírt és még háromszor nyilvánosan meg kellett vallania (Jn 21), hogy kész Jézust még halála árán is szeretni. Jézus aztán visszaadta neki a hivatalt és megerősítette azt, amit esküdőző tagadása által elvesztett. Csakhogy Bergoglio nem vonja vissza az eretnekséget, ezért rá az vonatkozik, ami Júdás apostolra vonatkozik, akit ugyan Maga Krisztus választott ki apostolnak, de aztán őt Jézus a kárhozat fiának nevezi, mivel elutasította a bűnbánatot.
 
Idézet Müllertől: „(A pápának) a Krisztusról kell bizonyságot tennie a hit hirdetésétől kezdve egészen a vértanúhalálig...“
 
Válasz: Bergoglio nem Krisztusról tesz bizonyságot, éppen az ellentétét teszi annak, amiért a vértanúk az életüket adták. Ők ahelyett, hogy akár csak egyetlen szem tömjént is áldoztak volna a bálványoknak, inkább halálra adták magukat. Bergoglio nyilvános bályványimádást követett el és trónra emelte Pachamama démont szent Péter templomában. Ezzel megszegte az első és legnagyobb parancsolatot.
 
Ráadásul szorgalmazza a szodómiát és így megszünteti minden erkölcs lényegét. Mindezzel kizárta magát a katolikus egyházból és nem legitim pápa, és nem is lehet az.
 
Sokkoló, hogy milyen gondolkodásbeli változás ment végbe! A Hittani Kongregáció volt prefektusa nyíltan az egyház legitim fejének mondja az eretnek Bergogliot. Sok ateista számára is világos, hogy Bergoglionak nincs semmi köze Krisztus egyházához. Bárcsak Müller bíboros igaz bűnbánatot tartana és elkezdené az igazságot igazságnak, az eretneket pedig eretneknek nevezni!
 
+ Illés
a Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód                     + Timóteus
püspök-titkárok
2022. 6. 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése