A vatikáni L'Osservatore Romano nagycsütörtöki száma első három oldalán Iskarióti Júdást, Krisztus árulóját ünnepelte.Andrea Monda, a L'Osservatore főszerkesztője az első oldalon "Júdásról és az irgalmasság botrányáról" ír, kifejtve, hogy az evangélium "legtragikusabb és legfelkavaróbb" alakját akarta "tisztelni".A képen egy meztelen Krisztus látható, amint a halott Júdás fölé hajolva szolgál neki. A képet egy francia művész festette, akire nagy hatással volt Ferenc pápa, ahogy Júdást dicsérte.A L'Osservatore közölt a modernista Primo Mazzolari (+1959) atyától egy prédikációt, aki ellentmond az evangéliumnak, azt állítva, hogy Júdásnak "megbocsátottak".A katolikus hitre tért és fasiszta Giovanni Papini (+1956) egyik szövege azt állítja, hogy Júdásnak "jobb indítéka" kellett, hogy legyen Krisztus elárulására, mint csupán 30 ezüstpénz.Végül van egy szöveg Giuseppe Berto (+1978) olasz írótól, egy fasisztától, aki később anarchistának tartotta magát, aki azt találta ki, hogy Krisztus "köszönheti" dicsőségét Júdásnak.Az egyház számára fontos forrásokban Krisztus azt mondja Júdásról: "Az Emberfia elmegy, ahogy megírták róla az Írásban, de jaj annak, aki elárulja őt! Jobb lett volna neki, ha meg sem születik!” (Máté 26,24). A János 13,27 kifejti, hogy "belé költözött a Sátán", a János 17,12 pedig "a pusztulás fiának" nevezi őt.
https://gloria.tv/post/LysvgzFCxP4n4Xpg2MLv33UGC



Egy második Júdás-festmény is megjelent hamispróféta magán irodájában - számolt be a L'Osservatore Romano (április 1) egy olyan cikkben, amelyet jobb időkben áprilisi tréfának tartottak volna.

A bibliaellenes festmény) egy meztelen Krisztust ábrázol, aki a halott Júdás fölé hajol, hogy szolgáljon neki. A képet készítője, egy francia férfi adta Ferenc pápának, akit Ferenc pápa 2018-ban megjelent "Qando pregate dite Padre Nostro" (Amikor imádkozol, mondd a Miatyánkot) című, már feledésbe merült könyve ihletett.

Ebben Ferenc pápa félreértelmezi a franciaországi Vézelay apátsági templom képét, amelyen egy férfi - aki a bazilika honlapja szerint nem Krisztus - látható, amint elviszi Júdás testét. Ferenc pápa összetéveszti a férfit "Jézussal, a Jó Pásztorral, aki a vállán hordozza a halott Júdást, mint az utolsó elveszett bárányt".

A L'Osservatore Romano szerint Ferenc pápának már korábban is volt egy képe már az íróasztala mögött, így az új ábrázolás a második Júdás-kép az irodájában.

Mivel Ferenc pápa személy szerint kegyetlen és bosszúálló, ez árulkodó vonzalmat mutat nem a Jó Pásztor, hanem egy másik Krisztus árulója iránt.

https://gloria.tv/post/i6gdj8WNzE1D6FvG68FP1JmhJ