2021. március 30., kedd

A bajt, ami minket fenyeget, a mi gonoszságaink idézték elő Irgalmazz nekünk, szánd meg a Te kereszténységedet Jöjj segítségünkre, Seregek Ura!

 

Boldog Aviánói Márk (Marco d’Aviano) (1631-1699) kapucinus barát imája a törökök ellen vívott 1683-as kahlenbergi csata előtt
(forrás: https://www.nbc-jakob-tscharntke.de/kurz-bemerkt/144-kategorie-uebersicht-kurz-bemerkt/gebetsinitiative/677-21-3-2021-280-abend-der-gebetsinitiative#comment-1615,0)

Ez az ima, a helyzetből fakadó kis változtatásokkal, kiválóan alkalmas arra, hogy naponta elmondjuk.

 

Ó, Seregek hatalmas Ura, tekints le ránk, akik Felséged lábai elé vetjük magunkat, hogy bűneink miatt bocsánatodért esedezzünk. Megérdemeltük haragodat, és az ellenség joggal emeli fel ellenünk fegyvereit, hogy megsemmisítsen bennünket. Nagy Isten, szívünk mélyéből könyörgünk Hozzád bocsánatért, és bűneink miatt undor fog el bennünket…

Irgalmazz nekünk, szánd meg a Te kereszténységedet, amit a hitetlenek dühvel és erőszakkal ki akarnak irtani. Bár a mi vétkünk, hogy ezt a szép keresztény országot megtámadták, és a bajt, ami minket fenyeget, a mi gonoszságaink idézték elő. Mégis, kegyelmezz nekünk, jó Istenünk, és ne feledd el saját kezed művét. Emlékezzél meg arról, hogy drágalátos Véredet ontottad, hogy bennünket a Sátán szolgaságából kiragadjál. Ne engedd, hogy a hitetlenek ezzel dicsekedjenek, és ezt mondják: Hol van Istenük, aki nem tudta őket kezeinkből kiszabadítani? Jöjj segítségünkre, Seregek Ura! Ha Te velünk vagy, akkor ők nem tudnak nekünk ártani. Űzd el azokat a népeket, akik háborút akarnak.

Ami minket illet, Te tudod: Mi nem szeretünk mást, mint a békét, a békét Veled, a békét saját magunkkal és felebarátunkkal!...

Szabadítsd fel tehát keresztény seregünket azon bajoktól, melyek szorongatják! Add meg, hogy ellenségeid felismerjék, hogy nincs más Isten rajtad kívül! Neked egyedül van meg a hatalmad, hogy megad, vagy megtagad tőlünk a győzelmet és a diadalt, ahogy Neked tetszik!

Úgy terjesztem ki karomat, ahogy Mózes, hogy megáldjam katonáidat: Te légy a támaszuk, a Te erődet add meg nekik a Te és a mi ellenségünk megsemmisítéséhez!

 

A Te nevednek legyen dicsőség! Amen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése