Az ír RTÉ december 31-én sugárzott egy "vígjáték" hírműsort, amely "nemi erőszakkal" vádolta Istent.

A programban a rendőrök egy fehér szakállú öreget tartóztattak le a Szűzanya "megerőszakolása" és "teherbe ejtése" miatt (lent). Egy szóvivő bejelentette:

"Az idei megdöbbentő kinyilatkoztatásban Isten lett a legfrissebb figura, akit a folyamatos szexuális zaklatás botrányaiba kevernek. Az ötmilliárd éves vádlottat azzal vádolták, hogy egy fiatal közel-keleti migránsra kényszerítette magát, és akarata ellenére teherbe ejtette, mielőtt két év börtönre ítélték volna, az utolsó 24 hónapot felfüggesztve tölti majd le."

Az "Istent" játszó színész így válaszolt: "2000 évvel ezelőtt volt!"

Eamon Martin Armagh érsek a Twitteren (január 1) azt írta, hogy a "mélyen sértő", "istenkáromló" és "felháborító videót" azonnal el kell távolítani, mivel "sértő minden katolikus és keresztény számára".

https://gloria.tv/post/dPvzccu9z4zi3YkgSqGH4Tzd8



Több püspök és 600 katolikus panaszt nyújtott be az ír állami TV RTE-hez, amelyben elítélték a közelmúltbeli istenkáromló műsort, amely Istent "erőszakolóként" tüntette fel.

A panasz után az RTE fokozta a helyzetet egy szarkasztikus bocsánatkéréssel, amely sértődékenynek csúfolta a katolikusokat,

"Az RTÉ elismeri, hogy a sértést okozó ügyek természetesen személyenként különböznek, különösen a vígjátékban és a szatírában." Az RTÈ nem kért bocsánatot az istenkáromlásért, hanem csak "azoktól, akiket megsértettek".

A monaghani pap, Sean Mulligan atya utasította a katolikusokat, hogy bojkottálják 2021-ben a TV előfizetésüket.

https://gloria.tv/post/z2qPjSbtJdcE3mxxKh6Psfb7K