2019. december 20., péntek

A Vatikánban új könyv jelent meg, amely Szodoma bűnét a „vendégszeretet hiányának” minősíti

RÓMA, 2019. december 19. (a LifeSiteNews cikkének részlete)
Sokan a Katolikus Egyház homoszexualitás normalizálása érdekében tett erőfeszítésének tekintik azt a Vatikánban kiadott új könyvet, amely Szodoma bűnét (Ter, 19: 1–29) csupán „a vendégszeretet hiánya”-ként tünteti fel.

A Szodoma városával kapcsolatos történet… olyan bűnt szemléltet, amelyben a vendégszeretet hiánya, az idegennel szembeni ellenségeskedés és erőszak nyilvánul meg, amely nagyon elítélendő viselkedésnek tekinthető, ezért megérdemli, hogy a lehető legszigorúbban szankcionálják” - írja az új könyv...

Az új kötetet, amely az ember szentírásbeli megértését kívánja segíteni „Mi az ember? Útmutató a bibliai antropológiához” (Che cosa è l'uomo? Un itinerario di antropologia biblica) címmel a Pápai Biblikus Bizottság december 16-án adta ki. Pietro Bovati jezsuita atya, a Pápai Biblikus Bizottság titkára elmondta, hogy a könyv kiadása Ferenc pápa kifejezett kívánságára történt.

Luis Ladaria bíboros, S. J., a Hittani Kongregáció prefektusa és a Pápai Biblikus Bizottság elnöke bevezetésével íródott kötet négy fejezetből áll: 1) Az Isten által teremtett ember; 2) Az ember a kertben; 3) Az emberi család; és 4) Az ember a történelemben.

A homoszexualitás témakörének tíz oldalas részletezése a harmadik fejezetben található, a „transzgresszív módok” című szakaszban, amely a vérfertőzést, a házasságtörést és a prostitúciót is magában foglalja.

A homoszexualitás tárgyalása azzal kezdődik, hogy a szerző kijelenti, hogy „a házasság intézményét, amelyet a férj és a feleség közötti stabil kapcsolaton alapul folyamatosan nyilvánvalónak és normatívnak mutatják be a teljes bibliai hagyományon keresztül. Nincsenek példák az azonos nemű személyek között jogilag elismert „életközösségekre”...

Mindezt azonban egy archaikus, történelmileg kondicionált mentalitás tükröződésének tekinti. Tudjuk, hogy a különböző bibliai állításokat a kozmológia, a biológia és a szociológia területein fokozatosan elavulttá tette a természet- és társadalomtudomány folyamatos fejlődése. Hasonló a helyzet - egyesek szerint - az ember új és jobb megértése terén, ahol a heteroszexuális életközösségek kizárólagos fenntartása helyett támogatandóak a homoszexualitás és a homoszexuális életközösségek, mint az ember legitim és méltó kifejeződései... (forrás: www.lifesitenews.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése