Csak egy vak, intelligenciáját eldobó neo-konzervatív ember hiszi el azt, hogy VI. Pál vagy Oscar Romero érsek szentek voltak az egyház szemében - írta a Caminante-Wanderer argentin blog október 18-án.

A blog szerint VI. Pált és Romerót csakis kizárólag "Ferenc pápa akarata" miatt avatták szentté, aki "populista célokra" használja fel ezt, nevezetesen arra, hogy "meghátráltassa" az egyházat a politikai korrektséggel.

A blog a szűziességet veszi példának arra, hogy megmutassa, mennyire nem lényegtelenek már a részletek:

• Miután az argentin Maccarone püspök megjelent egy 2005-ös videóban, ahol homoszexuális paráználkodáson kapták a sofőrjével, Bergoglio azt mondta erre, hogy ez "Maccarone magánéletéhez tartozik".

• 2012-ben Berogglio megvédte az argentin Fernando Bargalló püspököt, miután lefotózták, hogy egy Karib-szigeteki hotelben egy szőke ágyast ölelget.

• 2013-ban hamispróféta azt mondta, hogy nincs joga Ricca prelátus homoszexuális kiruccanásait bírálnia. Ricca vezeti a vatikáni hotelt, ahol Ferenc pápa él, továbbá vele keresztül áll kapcsolatban a vatikáni bankkal.

• 2018-ban hamispróféta Edgar Peña Parra érseket léptette elő államtitkárrá, annak ellenére, hogy a múltban volt már része a homoszexuális paráználkodásban.

https://gloria.tv/article/fxXgF2vgsoeP4SiRdtcBJofY3