Csütörtök reggel egy marokkói migráns, akinek az arca vértől volt piszkos, bement Lombardia Saronno városa egyik templomába, és miközben vetkőzött, azt kiáltotta arabul: “Allah Akbar”. A jelen lévő hívek nagyon megrémültek, mivel azt hitték, hogy egy terroristáról van szó. Szerencsére a rendőrök gyorsan közbeléptek, hogy leállítsák.
Az Északi Liga titkára, Paolo Grimoldi, így kommentálta az eseményt: “Ez egy abszolút aggályos tett. Valószínűleg egy mentálisan zavart tettéről van szó, de az, hogy úgy döntött, hogy egy templomba megy be, és éppen a mise alatt, hogy Allahot dicsőítse, az nem lehet más, mint nyugtalanító.”

Az Északi Liga egy olasz bevándorlás ellenes párt, akik szerint csak az igazi menekülteket, nőket és asszonyokat kellene beengedni Olaszországba. Ők Olaszország populista “mumusa”, akik Ferenc pápa legújabb európai populista elmélete szerint igen nagy veszélyt jelentenének magára a népre esetleges megválasztásuk esetén, legalábbis a pápa szerint bizonyára.

Érdekes azonban, hogy éppen ők, a populisták, védik az olasz keresztényeket, miközben a pápa ilyen esetekben még csak meg sem szólal. Persze a pápa nem ereszkedik le a populizmusnak erre a szintjére, ő csak az Allah Akbarozók határok nélküli minél nagyobb számú beáramlása mellett áll ki, hogy aztán párbeszédet folytasson velük…

Forrás

Ferenc pápa a populizmus veszélyére figyelmeztetett


Donald Trump beiktatása alkalmából a populizmus, illetve a populizmusból születő diktatúrák veszélyére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa az El Paisnak adott interjújában. Ebben azokat is elítélte, hogy
falakkal és szögesdróttal akarják távol tartani az idegeneket.
Magát Trumpot viszont még nem volt hajlandó elítélni. Mint mondta, "majd meglátjuk, hogy Trump mit csinál".
A pápát a lap kérdezte arról, hogy aggasztja-e a populizmus európai és amerikai előretörése. Erre mondta, hogy
"a válságok félelmet, riadalmat szülnek. Véleményem szerint az európai populizmus legnyilvánvalóbb példája az 1933-as németország. Németország meg volt törve, fel kellett támadnia, meg kellett találnia önazonosságát, egy vezért, aki képes visszaállítani a karakterét. Erre megjelent egy Adolf Hitler nevű fiatalember, és azt mondta, ő képes rá. És a németek Hitlerre szavaztak. Hitler nem ellopta a hatalmat, a nép választotta meg, aztán ő elpusztította a népét".
(Via BBC)
http://444.hu/2017/01/22/ferenc-papa-a-populizmus-veszelyere-figyelmeztetett