2015. június 26., péntek

Végre megszületett a szigorú vatikáni döntés!

Medjugorje: a Vatikán elutasítja a jelenéseket és elszigeteli a látnokokat

Az egyetlen engedély Medjugorjére, mint elismert imahelyre vonatkozik, mert „az Isten képes ott is aratni, ahol nem vetett”, adta magyarázatul Ludwig Gerhard Müller kardinális, a Hittani Kongregáció prefektusa.a Kongregáció plenáris ülésén, amely tegnap azért ült össze, hogy kifejezze véleményét a Szűzanya feltételezett jelenéseivel kapcsolatban e kis bosznia-hercegovinai település hat „látnoka” irányában, akik elmondásuk szerint 34 éve folyamatosan és rendszeresen kapnak üzeneteket a Medjugorjei Madonnától, Gospától.. Ettől eltekintve, ahogyan Serena Sartini vatikáni szakértő azt már megelőlegezte az Il Giornale mai számában, az ex Szentszékes ítélete minden egyébben teljes mértékben negatív volt.
A Hittani Kongregáció számára, tudniillik, a „jelenések” nem tartalmaznak semmilyen természetfölöttit és emiatt tilos is a híveknek részt venni a hat „látnok” „extázisaiban”, ez utóbbiak részére pedig tilos a Szűzanyától állítólagosan kapott üzenetek terjesztése.
Egy további NEM illeti meg a Medjugorjei Szent Jakab Plébániát, amely nem válik Mária-kegyhellyé, ahogyan azt éppen a hat „látnok” szerette volna. De nemcsak erről van szó: a püspököknek ezentúl nem kell fogadniuk egyházmegyéjük területén a hat „látnokot” nyilvános találkozókon és tanúságtételeken, ahogyan az mostanáig történt, hanem elégséges lesz az, ha biztosítanak papi kíséretet a Medjugorjébe zarándokolni kívánó híveik számára.
Maguknak a zarándokoknak pedig, akik Medjugorjébe mennek, nem kell azt gondolni, hogy odautazásuk igazolja a jelenések hitelességét és el kell kerülniük minden kapcsolatot a „látnokokkal”, hanem kizárólag az imára és a Szentségek vételére kell koncentrálniuk.
De miért ez a szigor a Vatikán részéről?
A Vatikán szkepticizmusa az ún. Ruini Bizottság által kifejtett tevékenységből ered, amely főleg az üzenetek teológiai következetlenségét kifogásolja és a „látnokok” gazdasági érdekeit, akik szállodákba és utazási irodákba fektettek be, ami miatt némelyük riválisává vált a másiknak és az úgy a mostári Egyházmegye püspöke mint a pápa iránt mutatott engedetlenségük miatt. A pápa t.i. a Ruini bizottságon keresztül hiába kérte tőlük, hogy adják át neki a Gospától kapott 10 titkot. Az egyik kulcs szempont, amely miatt a Vatikán a vasököl elvét alkalmazta, az a pénz lenne: soha nem volt még korábban olyan igaz látnok, aki pénzt csinált volna az általa közvetített jelenésekből. Ezen a ponton fölmerül a kétely, hogy a hat „látnok” vajon azért állítja továbbra is, hogy látja a Szűzanyát és beszél vele, mert a feltételezett jelenések ténylegesen valódiak, vagy csak azért, hogy még nagyobb számú zarándokot vonzzon oda, akik az ő utazási irodájukon keresztül utaznak és az ő szállodájukban laknak? Az utolsó szó joga a pápát illeti, aki hamarosan apostoli dekrétumot fog kiadni. Ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy a pápa módosítaná a Hittani Kongregáció következtetéseit, annál is inkább, mivel ő maga is kinyilvánította már több-kevesebb vehemenciával szkepticizmusát azzal kapcsolatban, hogy ami Medjugorjében történik, az jó-e. Így aztán a hangzatos „fekete füst” irányába tartunk. Közben pedig, ezekben az órákban cáfolta a Vatican Insider honlapján Andrea Tornielli, hogy ülésezett volna a Hittani Kongregáció a medjugorjei jelenések megtárgyalása témájában, még ha a feltételezett látnokokkal kapcsolatos korlátozó iránymutatásokat egy másik hiteles vatikán-szakértő, a Panorámás Ignazio Ingrao is megerősítette a Canale 5 Top Secret című adásában.



http://www.gianlucabarile.it/?p=518p

1 megjegyzés:

  1. Ez csak a püspök véleménye, irigység és lelki vakság.
    Elismeri, hogy Medjugorje az imádság helye, de azokat akik azzá tették
    eltiltja a hívektől, és miért?
    Mert még nem tehetik közzé a 10 titkot, ezért eszi a fene. Ez a véleményem.
    Medjugorjében elejétől kezdve ez az ellenséges hozzáállás volt a
    mostari püspök részéről.
    Ennek a valódi oka nem a látomások kezdete volt, hanem egy régi
    szemben állás a ferencesek és a püspök között, a területi vita. A
    gyerekeket az első látomások után mindenféle kísérleteknek és
    fenyegetéseknek tették ki, próbálták megfélemlíteni őket de
    kitartottak végig. Remélem a Szűzanya hamarosan közbe lép.

    VálaszTörlés