2014. június 2., hétfő

Egyesült Királyság: A drogkereskedelem és a prostitúció komoly GDP növelő tényezők

Az Egyesült Királyságban a prostitúció és a kábítószerkereskedelem majdnem 10 milliárd fonttal járultak hozzá a szigetország GDP-jének növekedéséhez. A Egyesült Királyság Nemzeti Statisztikai Hivatala szerint a prostitúció 5.3 milliárd fonttal, a kábítószerkereskedelem pedig 4.4 milliárd fonttal vette ki a részét az összegből.
A statisztika azon alapult, hogy öt évvel ezelőtt a szigetországban 60.879 regisztrált örömlány dolgozott, akik átlagosan 25 klienst szolgáltak ki egy héten. Egy menet átlagos ára 67.16 font volt. A kalkulációk szerint öt évvel ezelőtt 38.000 heroinfüggő élt az Egyesült Királyságban, akik összesen 754 millió fontot költötek a "szerre".
A fenti adatok a 2009-es statisztikák alapján lettek számolva, a feketegazdaság adatainak beszámítására 2010-2013 között új módszert vezettek be, ennek az eredményei is hamarosan elérhetőek lesznek. Érdekes, hogy a becsült feketegazdaság adatait előszeretettel veszik be a GDP növelő számok közé a nyugati országokban az utóbbi időben. Ennek nem más az oka, hogy az ezekkel kozmetikázott adatok alapján a nyugati hitelminősítő intézetek jobb besorolásokat adjanak nekik. Elég nagy lehet a probléma, hogyha már a kurváknak is a GDP növeléséért kell ringbe szállni.

http://www.hidfo.net/2014/06/02/egyesult-kiralysag-drogkereskedelem-es-prostitucio-komoly-gdp-novelo-tenyezok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése