2014. március 31., hétfő

Bizonyságtétel

EGY KEDVES TESTVÉRTŐL KAPTAM.
Szombaton, a Szeretetláng Közösség szervezésében két autóbusznyi zarándoktársammal együtt Százhalombattán voltam szentmisén. A mise után a plébános atya kitett az oltárra egy összehajtogatott misekendőt, amin egy sötétvörös, alvadt vérrögöt láttunk.
A történet: március 30-án, áldoztatás közben leesett egy szentostya a földre. Az előírás szerint betették egy pohár vízbe, hogy amikor szétoszlik, virágra locsolják. Ám ez az ostya nem oszlott szét, először piros, majd vörös színű lett, nagycsütörtökre egy élő szív formáját vett fel. Később kivették a vízből, részecskéit többféle vizsgálat alá vetették. Vizsgálati eredmény még nincs. Jelenleg  a misekendőn, a tabernákulumban őrzik, színe, alakja azóta is változott. Most olyan, mint egy nemrég megalvadt vér, sötétvörös színű, szabálytalan alakú.
Végighallgattuk a történetet, majd az átváltozott ostyát egyenként, egész közelről is megnézhettük.
Bár bennem eddig sem volt semmi kétség, hogy az átváltoztatott ostyában Jézus valóságosan jelen van, ennek bizonyságát, Jézus vérét, mégis megrendítő volt így látni.
Azért írom meg mindezt, hogy tudjatok róla és gondolkodjunk el közösen. Miért történt ez most, mi az üzenet számunkra, hívők számára.
Akik pedig nem hívők: mit gondoltok erről? Ha nem hiszitek el: miért nem? Ha igen: változtat-e valamit bennetek?


ui. Illésy Mátyás plébános azt mondja, amíg a vizsgálat le nem zárul, nem beszélhetünk csodáról, hivatalos közleményt nem is kíván mindaddig kiadni a történtekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése