2014. február 17., hétfő

Moszkva betiltja az örökbefogadást Belgium számára

Az orosz törvényhozás alsóháza felszólította a külügyminisztériumot, hogy vizsgálja meg a Belgiumban elfogadott törvényt, ami gyermekek számára legalizálja az eutanáziát. A törvényhozók javaslata szerint azok az országok számára betiltják az orosz gyermekek örökbefogadását, ahol a gyermekek számára is engedélyezett az eutanázia.
"Mielőtt folytatjuk a Belgiummal történő együttműködést és engedélyezzük, hogy az állampolgáraik a mi gyermekeinket örökbe fogadják, elkerülhetetlenül meg kell vizsgálnunk, valójában milyen körülményekre hivatkozva engedélyezték gyermekek orvosok általi meggyilkolását."
A törvényhozó kijelentette, soha nem támogatná törvények meghozását olyat ügyekben, melyben csak Isten rendelkezhet. Valamint azt is kifejtette, hogy Oroszország gyermekjogvédelmi csoportjai és vallási szervezetei mind támogatják a Belgiumnak történő örökbeadás azonnali beszüntetését.
Korábban Moszkva már korlátozta a belga házaspároknak történő örökbeadást. Február közepén Dimitrij Medvegyev aláírta a törvényt, ami véglegesen betiltja a nyugaton házastársaknak elismert homoszexuálisok részére történő örökbeadást. Belgium 2003-ban engedélyezte a buziházasságot, de a normális házaspárok számára továbbra is engedélyezett az örökbefogadás.

http://www.hidfo.net/2014/02/17/moszkva-betiltja-az-orokbefogadast-belgium-szamara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése