2014. január 8., szerda

Ördögüző tréningeket indít Vatikán

Az olasz és a spanyol katolikus egyház egyre több papot oktat ördögűzésre az okkultizmus felerősödése miatt, írja az Independent.
A milánói egyházmegye nemrég kinevezett hét új ördögűzőt, Szardíniából három papot küldtek Rómába egy ördögűző tréningre, hogy gyógyítani tudják sátánista vagy fekete mágiát alkalmazó híveiket. A spanyol katolikusok nyolc pappal neveztek a képzésre, mert egy tanulmány szerint az országban korábban sosem látott szintre emelkedett az ördög által megszállt hívők száma.
Az egyház szerint azért is szükséges a hivatalos képzés, mert egyre több az önjelölt ördögűző, akik furcsa és korábban betiltott praktikákat alkalmaznak.
Francesco Bamonte, az olaszországi Nemzetközi Ördögűzők Egyletének elnöke azt nyilatkozta egy olasz napilapnak, hogy az egyházmegyékben egyszerűen nincs elég ördögűzőjük a rengeteg megszállott emberek gyógyítására, akiket azért szállt meg az ördög, mert túl sokat foglalkoztak okkultizmussal. 
A Katolikus Enciklopédia egyébként úgy definiálja az ördögűzést, mint
a démonok és a gonosz szellemek kihajtása személyekből, helyekről, vagy dolgokból, amelyeket megfertőzött a rosszindulat.


(Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése