2013. október 14., hétfő

NAGYFALUI ÜZENET, 2013 OKTÓBER

213- A SZŰZANYA MEGJELENÉSÉRE VALÓ FELKÉSZÜLÉS ÉVE - OKTÓBER
"Boldog vgay, mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked!" (Lk. 1,45)
A Szentírásból a Jelenések könyvének 12. fejezetében elmélkedjük át Szűz Mária és Szent Mihály győzelmét a sárkány felett.
Havi mottó: "Angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadon!" (90 Zsolt, 11)
Havi imaszándék: azért fohászkodjunk, hogy e hónap folyamán és a hátralevő életünkben az Őrangyalok iránti szeretetben növekedjünk!


A mennyei Atya tanítása 2013 októberében

"Szeretett Teremtményeim!" Ebben a hónapban a jó és a rossz angyalokról beszélek nektek.
Mit kell tudjatok általában a jó angyalokról? A jó angyalaim tiszta szellemek, akiknek testük nincsen! Ők amikor különleges küldetésben vannak fátyolszerű, látható alakot ölthetnek magukra. Ráfáel arkangyal, aki az ifjú Tóbiást kisérte az útján egy előkelő zsidónak az alakját öltötte magára. Szent Fiam sírjánál az angyalok ifjak alakjában, Szent Fiam Mennybemenetelekor fehér ruhában, férfiak alakjában voltak. Szent Fiam Születésekor, Szent Péter apostol kiszabadulásakor, mennyei fényességben jelentek meg. Jó angyalaim felsőbbrendű lények, akiket nagy ismerettel és erővel ruháztam fel. Földi teremtményeim bármeilyen tökéletesek, lehetnek tökéletesebbek, az angyalaim a célnál vannak, további tökéletességre nem tehetnek szert. Angyalaim változatlanok. Földi teremtményeim még elveszíthetik az üdvösségüket, az angalaim, akik a próbán már átmentek már nem. Ha kitartotok a keskeny úton, részesei lehettek angyalaim boldogságának. Angyalaimat a sajaát dicsőségükre, saját boldogságukra valamint a szolgálatra teremtettem. Jó angyalaim az emberekre az örök üdvösség megszerzésében segítik.
Mit kell tudjatok Őrangyalaitokról? Azokat az angyalokat, akik őriznek titeket Őrangyaloknak nevezem. Tudnotok kell azt, hogy Őrangyalaaitok boldogan állnak a ti rendelkezésetekre. Számukaz a legörvendetesebb dolog, ha egy lelket is megmentenek az üdvösségre. Örömmel mondog nektek azt, hogy minden embernek, családnak, városnak, országnak, nemzetnek ... van Őrangyala. Az őrangyalaim jó gondolatokat sugalmaznak és az akaratokat jóra serkentik. Az Őrangyalok imádságaitokat, böjtjeiteket, jócselekedeteiteket elém hozzák. Őrangyalaim által megtudhatjátok rátok vonatkozó Akaratomat, ugyanúgy mint Ábrahám, Zakariás és Szent Leányom, Mária. Tudnotok kell azt, hogy az Őrangyalok megjelenése először félelmet kelt, de azután örömmel tölt el titeket. A gonosz lelkeknél ez fordítva szokott történni. A jó angyalok embei alakban, a gonosz lelkek legtöbbször állatok alakjában jelennek meg. Az Őrangyalok oltalmát úgy biztosíthatjátok, ha szent életre törekedtek, tisztelitek, szeretitek őket és naponta kéritek a segítségüket. Számíthattok minden nap az Őrangyalaim segítségére. Ők védelmetik az életeteket, a veszélyben - kísértésben segítenek és a halálotok pillanatában az Égbe röpítenek titeket.
Mit kell tudjatok a gonosz lelkekről?
Ők kezdetben nagyon kedvesek voltak, a Szentlélek lakott bennük! Egy idő után, amikor felfedtem előttük az ember teremtését, megváltását és ehhez kértem a segítségüket, sokan kevélységből Ellenem és angyalaim ellen fordultak és ezért büntetésből az örök kárhozatra kerültek. Ők a próbát nem állták ki. A gonosz lelkek vezére Lucifer! Ők nincsenek mind a pokolban, időnként a Föld körzetében vannak és a világ fejedelmeként a rosszra akarnak befolyásolni titeket. Az utolsó ítélet napján lesznek végleg megítélve és akkor az emberiség előtt fog ismetté válni a gonoszságuk és büntetésük. Szent Fiam Megváltása sajnos rájuk nem vonatkozik. Vigyázzatok arra, a gonosz lelkek nem barátaitok, nem jóakaróitok, hanem ellenségeitek, akik irigységből a bűnre csábítanak titeket, hogy ti is a kárhozatba jussatok. Ők nem akarják azt, hogy a Mennyben elfoglaljátok a helyüket. Akik hallgatnak a világosság angyalára, mert a jó látszatában tűnik fel, azokat megfossza vallásuktól, szabadságuktól, lelki békéjüktől és végső soron az Örök Boldogságtól. Azért gyűlöli az Egyházat és szolgáit, mert azok lerombolják az ő hatalmát és a lelkeket kiveszik az ő uralma alól. Én arra kérlek titeket, hogy ne féljetek a gonosz lélektől. Ha féltek tőle, ő ordító oroszlánná válik, ha nem féltek tőle nyuszikává válik. Ha az Én parancsaimat megtartjátok és a bűnbe nem egyeztek bele a gonosz lélek kárt nem tud okozni nektek. A gonosz lélek láncra kötött kutya, csak odáig mehet, ameddig a lánca engedi. Csak azoknak áérthat, akik vakmerően közel mennek hozzá. Ő olyan halász, aki bevetette a horgot a vízbe (a világba), de a halakat nem kényszerítheti, hjogy a horogra kapjanak. Én arra kérlek titeket, a gonosz bármikor kisért, azonnal imádkozzatok és határozottan utasítsátok el! Valójában, csak a bűn által nyerhet a gonosz lélek hatalmat felettetek. Kivételesen, amikor egyeseket meg akartok tisztítani, megengedem, hogy megalázza őket a gonosz. Ha kitartanak választottaim a küzdelemben, nagy tökéletességre jutnak. Soha ne felejtsétek el senki a világon nem kap erején felüli kisértést és keresztet sem. Ez éltessen titeket a támadások közepette.
Befejézésül
arra kérlek titeket újra, hogy minden nap kérjétek a jó angyalok segítségét, mert csak ezáltal tudnak hatékonyan segíteni nektek. Ugyanakkor tanuljatok meg azonnal ellenállni a gonosz léleknek, amikor kísért titeket. Ezáltal ti lesztek győztesek! Győzelmetek érdekében, minden nap használjátok Egyházam segítő eszközeit: Szent Fiam és Szent Lányom segítségét kérjétek, higgyetek a szentségek és a szentelmények erejében, gyónjatok és áldozzatok rendszeresem, értékeljétek a lelki közösséget, zarándokhelyeket, kilencedeket, szenvedéseiteket ajánljátok fel a gonosz lélek megkötözéséért... Ha ezen a keskeny úton haladtok a győztesek megszámlálhatatlan táborába fogtok tartozni. Most megáldalak titeket, az egész Szentháromsággal a bátorság lelkületével!!!


Konkrét feladatunk: útra induló szeretteinknek mondjuk: "Az Isten Angyala kísérjen téged" (Tób. 5,21)!


VISSZATEKINTÉS 2013 SZEPTEMBERÉRE
Mit üzent a Szűzanya a szeptember első napjaiban? "Szeretett fehér rózsácskáim!!! Ne felejtsétek el, hogy édesanyátokként szeretlek titeket. Megköszönöm, hogy áldozatot vállalva eljösztök engesztelni a Szentháromság Hegyére! Nemsokáre eljön a nagy ünnep számotokra, amikor az Isten Akaratából látni és hallani fogtok Engem!!! Ez, egész életetekben felejthetetlen kegyelem lesz és egyben Égi jutalom is kitartásotokért. Megjelenésem alkalmával, az Égből lehozom mindazokat a kegyelmeket, amelyekre nektek és szeretteiteknek szükségetek van. Addig is törekedjetek úgy élni, hogy a Szentháromság legyen megelégedve veletek. Tanuljatok meg a bűnre nemet mondva, az erényekre igent mondva folyamatosan kegyelmi állapotban maradni. Szeressetek mindenkit, még az ellenségeiteket is. Elégedett vagyok veletek, ha Szent Fiam által megengedett fizikai és lelki szenvedéseket békésen élitek meg. A legjobb úton haladtok, ha komoly engesztelő lelkülettel mindent felajánlotok az egész emberiség jobbra fordulásáért, a purgatóriumban lévők kiszabadulásáért és a gonosz lelkek megkötözéséért! Befejezésül arra kérlek titeket, hogy minden este, a lefekvés előtt tegyétek fel mgataoknak a kérdést: "Vajon a Szentháromság ma megvolt-e velem elégedve?" "
Mi kell jellemző legyen az igazi engesztelőkre? Ők, Isten segítségével megtanulják, hogy az ellenkezőjét tegyék, amit a világ fiai tesznek. Amikor látják, hogy a világ fiai: gőgősek, széthúznak, haragot tartanak, ők tudatosan alázatosságra, szeretetegységre és kiengesztelődésre törekednek. Amikor az engesztelők látják, hogy a világ fiai: Isten ellen, Isten nélkül, irigységben, káromkodásban, részegeskedésben, anyagiasságban élnek, ők tudatosan Isten mellett döntenek az Isten dicsőítésükkel, józan életükkel, maradandó kincseket gyűjtve mennek előre. Amikor a világ fiai szeretik az önpusztító eszközöket: a cigarettázást, szeszes italokat, drogot, túlzott munkát ... ők tudatosan vigyáznak testükre, amely a Szentlélek temploma, amelyet fel fog támasztani az Úr. Amikor a világ fiai a paráznaság, a házasságtörés, a test bűnös kiélői, a világosság fiai a testi és lelki tisztaságot szeretik. A világ fiai: pesszimisták, reménytelenek, uralkodnak egymás felett, engedik , hogy a gonosz lélek vezesse őket, a világosság fiai optimisták, szolgálnak és a Szentlélek vezeti őket. A világosság fiai nem értékelik az életet, a halál kultúráján dolgoznak: abortálással, eutanáziával, öngyilkossággal, gyilkossággal, háborúval; a világosság fiai az élet kultúráját építik. Az igazi engesztelők jelmondata: "Contra torrentem! Szemben az árral, a világ szellemével!" Ha erre képessé válunk, igazi engesztelőkké, keresztényekké válunk.
Miért szeretik az engesztelők a családfa gyógyítást? Ekkor lehetőségük, hogy lerendezzék önmagukat és szeretteiket a bűnbánat, a szabadító és gyógyító ima által. Ez alkalommal mise kilencedekkel és mise gregoriánok sorozatával lerendezik az őseiket, hogy a múltból csak áldás jöjjön feléjük. Ekkor lerendezik az abortált, elvetélt és lefagyasztott magzatokat is. Ekkor lerendezik a házaikat, útjaikat, amelyek a gonosz uralma alá kerültek. A családfa gyógyítás által megismertetjük a lélekmentő eszközöket és azok használatára bátorítjuk az engesztelőket. A közös misefelajánlás és közös engesztelés által rendkívüli kegyelemben részesülünk. Ezért szeretik az engesztelők a családfa gyógyítást, amely ezután három hónaponként lesz.
Bocs József piarista atya tanúságtétele: 1950-ben földműves családban születtem. Egy bátyám van. Édesapám vallásosabb családjából, három pap lett. Édesapámnak mindig csodáltam a szelídségét. Édesanyám is mélyen vallásos volt, szegénysége miatt nem lett apáca. Ő, önmaga helyett, engem ajánlott Istennek. Magamban, háromféle hivatást különböztetek meg, amelyek egymásra épülnek és kiegészítik egymást: papi, szerzetesi és engesztelő hivatást. Papi hivatásom a családomban, lelki közösségem és a plébánosom által érlelődött meg. A piarista rendben, amely a gyermekek tanításával foglalkozik, megélem a szeretetközösséget, Isten után paptestvéreimmel is. A lelki közösségben könnyebben élem meg a testi fogyatékosságomat, ugyanis kétoldali csípőficammal születtem, amely csak 50 év után oldódott meg. Fiatal pap koromban, Natália nővér vezetett be az engesztelő hivatásba. Teljes megtérésem, édesanyám halálos ágya mellett és egy karizmatikus közösségben következett be. Ennek a tanulmányozása felé fordultam és nyitottabb lettem Isten közvetlen beavatkozására, 2007-ben, híveim hívására kerültem először Szilágynagyfaluba. Itt ismerkedtem meg Csilik atyával, Éva Asszonnyal és Vad Ilonával, akik az engesztelő közösség vezetői voltak. Legjobban az fogott meg, amikor láttam, hogy a Szentháromság hegyen különböző vallásúak és nemzetiségűek együtt imádkoznak, engesztelnek és szeretik egymást kiengesztelődve. Itt értettem meg azt, hogy a Szentháromság engesztelésre és annak terjesztésére hív Magyarországon. Ezután került sor a váci Szent Anna piarista templomban - ahol szolgálok- a nemzeten belüli kiengesztelődésre. Csilik atyával és Vad Ilonával rendszeresen találkozunk, beszámolunk a tapasztalatainkról, kijavítjuk - kiegészítjük egymást és imádkozunk egymásért, Így haladunk szeretett egységben az engesztelés útján, amelyre meghívtak minket, veletek együtt az Égiek.
Házi feladat októberre:
"MINDEN NAP KÉRJÉTEK A JÓ ANGYALOK SEGÍTSÉGÉT, HOGY EZÁLTAL MÉG HATÉKONYABBAN TUDJANAK SEGÍTENI NEKTEK!!!"
Előretekintés 2013 novemberére
Novemberben 1-2-3; 7 -én lesznek engesztelések 13 órától a Szentháromság Hegyen!
egész hónapot a Szentlélek tiszteletére ajánljuk fel és a purgatóriumban lévőkért imádkozzunk.
November 24-én, vasárnap 13 órakor, Krisztus Királyt jelenlétünkkel és egy szál virággal fogjuk megörvendeztetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése