2013. október 19., szombat

Már a kutyák is rasszisták!

Azt régóta tudjuk, hogy a szivárványszínű liberális ray-benen keresztül alapból mindenki rasszistának látszik, aki fehér, keresztény és heteroszexuális. Vagy ebből akár csak az egyik. Rasszista a rendőr, az orvos, a jogász, mindenki, aki él és mozog. Az Eszme azonban tovább fejlődik, s egy nemrégiben napvilágot látott felmérés új szintre emeli a toleranciavallást.
Az Independent brit lap szerint azonban már nemcsak emberek lehetnek rasszisták, hanem kutyák is. A Los Angeles-i rendőröket már régóta vádolják intézményes rasszizmussal, de szerintük most már a kutyáik is igaztalanul diszkriminálnak. Zseniális éleslátással kiszúrták, hogy a rendőrkutyák jóval többször harapnak meg „afrikai-amerikaiakat” és latin-amerikai származásúakat, mint fehéreket.
A szomorú statisztikának az lehet az oka, hogy nincs megfelelő számú fehér bőrű drogdíler, útonálló és autó tolvaj L-A-ben. Ezért aztán szerencsétlen ebek kénytelenek feketéket és mexikóiakat megharapni. Esetleg képzésekkel lehetne növelni e „szakmákban” is a fehérek számát, de ennek gyakorlati megvalósítását inkább rábíznánk az Independent szerkesztőségére.
Abban viszont tudunk neki segíteni, hogy a neonáci rendőrkutyák után hol szaglászhatnak még némi rasszizmus után. Elsőként fontos lenne megvizsgálni a Los Angeles-i jelzőlámpákat is, melyek szintén rasszista módon vannak beállítva. A sárga után jön a piros. Tetszikérteni: ha látjuk a sárgát, mindjárt következik a vörös. Elvakult kirekesztőnek kell lenni, hogy ne lássuk ebben a szocialista Kínából érkezett honfitársaink kigúnyolását.
De komoly problémát jelentenek a jegykiadó automaták is, melyek sosem adnak vissza rendesen a cigányoknak. Igaz, a többieknek sem, ők jóval nagyobb arányban járnak bérlettel, vagy autóval. Tehát a felháborító jelenség diszkriminatív módon igenis a romákat sújtja, akik így aztán kénytelenek bliccelni, amiért a neonáci karszalagos ellenőrök vegzálják őket. Ez mi más, ha nem vegytiszta rasszizmus?
De alapvetően a sakk is egy rasszista játék, hiszen a partit a fehér bábuk mögött ülő játékos kezdi. Tehát a fekete itt is alárendelt szerepet játszik. Érdemes lenne elgondolkodni tehát a sakk betiltásán. Vagy esetleg lehetne egyszínű bábukkal is játszani. Így senki nem érezné magát alávetettnek.
Meg úgy, általában, mi lenne, ha nem is lennének különböző bőrszínek? Mindannyian kékre festenénk magunkat, hogy a megkülönböztetésnek, a kirekesztésnek még a gyökerét is kiirtsuk. Így, együtt, kézen fogva, vidáman dalolva haladnánk a Sárga Kék Úton a szép, új, nyitott társadalom felé. Elől a világoskékek, mögöttük a sötétkékek…

(Jobbegyenes blog)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése