2013. augusztus 22., csütörtök

Hamis prófétának titulálták Vassula Rydent!!!

Vassula és az automatikus írás
A ma emberének az egyik legnagyobb betegsége, hogy nem tud a JELENBEN élni, nem tud szembenézni a jelen kihívásaival, fél a jövőtől, a múltat sem tudja helyesen értékelni. Akik a múltba menekülnek, önmagukat áltatják azzal, hogy akkor jobb volt, ehhez mindenféle pogány és szélsőséges politikai eszmét magukévá tesznek, és még a vallást is belekeverik sajnos. Szüntelenül összehasonlításokat tesznek a jelen rovására, kritizálják és vádolják az Egyházat. Hamis próféták.
Sokan okkult praktikákkal fürkészik a jövőt, horoszkópokat tanulmányoznak, vagy a jövőbe menekülnek, apokaliptikus üzeneteket hajhásznak, valóságos drog számukra az újabb és újabb üzenetek és látomások olvasása, már nem tudnak élni a napi adag nélkül, hamis prófétákat követnek. Az ilyen lelki beállítottság mögött önzés, gőg, kegyetlenség húzódik: a világ elpusztul, de az üzenetek olvasója és megszállottja megmenekül. Az ilyen ember a lelke mélyén valójában gyűlöli Istent és a felebarátját, az Egyházat, és csak akkor érzi jól magát, ha arról olvashat: hamarosan jön a nagy büntetés, jön a végítélet!!! természetesen mindig csak MÁSOK fogják megjárni, főleg azok, akik nem hisznek a hamis prófétáknak és rajongóiknak.
Ha közelebbről megismerkedünk egy-egy ilyen lélekkel, legyen az a múltba vagy a jövőbe menekülő, akkor kiderül, hogy komoly pszichikai zavarokkal küzdenek. Az ilyen zavarok hátterében legtöbbször démoni befolyás áll (mi a befolyás lásd az [1] lábjegyzetben), egyre gyakoribb a pánikbetegség, a depresszió. Az embernek szabad akarata van, és küzdenie kell, hogy ellene mondjon a sátán kísértése ellen, és Jézus Krisztus mellett döntsön, Aki kereszthalálával és feltámadásával mindörökre legyőzte a sátánt. Ha Jézust követjük szívünkben, értelmünkben és akaratunkkal, akkor nincs okunk félni: „Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, s minden ellenséges hatalmon, és semmi sem fog ártani nektek” (Lk 10,19). Ahogy Szent Ágoston írta valahol: a sátán olyan, mint egy láncra vert kutya, nem kell közel menni hozzá, és akkor nem harap meg.
A sátán az emberiséget kezdetektől tanulmányozza és megfigyeli, minden egyes lelket külön-külön, aki csak a földön élt és él, egy halhatatlan természetfölötti perverz intelligenciával rendelkező személyről van szó. Nem tehet meg akármit, de Isten néha megengedi, hogy „kikérjen” minket, Jóbot is alaposan megfigyelte:
  • Egy napon az történt, hogy az Isten fiai fölkerekedtek, és az Úr elé járultak. A sátán is megjelent köztük. Az Úr így szólt a sátánhoz: „Honnét kerülsz ide?” A sátán ezt felelte az Úrnak: „Szerte bebarangoltam a földet és bolyongtam rajta.” Akkor az Úr így szólt a sátánhoz: „Felfigyeltél-e szolgámra, Jóbra? Mert nincs hozzá fogható a földön: feddhetetlen, derék ember, féli az Istent és kerüli a rosszat.” A sátán azt válaszolta az Úrnak: „Talán bizony ingyen olyan istenfélő az a Jób? Nem magad emeltél-e sövényt köré, háza és minden vagyona köré? Megáldottad keze munkáját, úgyhogy birtoka egyre gyarapszik a földön. Csak nyújtsd ki egyszer a kezedet és nyúlj hozzá egész vagyonához! Szavamra, szemtől szemben fog majd káromolni!”(Jób 1,6-11)
Egy ilyen „kikért” hamis próféta: Vassula Ryden asszony. Tele van az internet az üzeneteivel, a rajongók csak úgy teszik fel a blogjukba, honlapjukra, küldözgetik emailben. Eltérítenek a szent, katolikus és igaz hitünktől. De nem csak az ő üzeneteit, hanem minden egyéb „az utolsó idők” hamis prófétái által „sürgős” címkével ellátott üzenetet, mint amilyen a Fénylánc, amely vihart kavart a blogomon. „Őt (Isten) előre, már a világ teremtése előtt kiválasztotta, de csak az utolsó időkben jelent meg, miattatok.” (1Pét 1.20) Jézus Krisztus halála és feltámadása óta szüntelenül az „utolsó időkben” élünk, amíg Jézus újra el nem jön. De valójában mikor lesz az „az utolsó idő” nem lehet tudni, azt az „utolsó napot és órát” senki sem tudja, még az ég angyalai se. Mégis akadnak millenaristák, és vannak követőik minden időben, pedig ez eszkatologikus eretnekség[2].
Az elmélkedés elolvasható itt.

http://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/tanitas-atyak-tanito-testverek/2336-hamis-profetak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése