2013. július 2., kedd

Kedves  Testvérem!
Segítségét szeretném kérni a magyar nyelven sugárzó, Délvidéki Mária Rádió megmentéséhez. Adományokat gyűjtünk e célra. Kérjük, hogy ezt az e-mailt minél több barátjának továbbítsa! Engedje meg, hogy röviden ismertessem, miért kellett Hallgatóinkhoz fordulni pénzbeli támogatásért.
A helyzet
A Délvidéki Mária Rádió a szerbiai magyarság számára, a Mária Rádiók közössége, a Mária Rádió Világcsalád támogatásával jött létre tíz éve. A Délvidéki magyarság önmagában nem tudja fönntartani a helyi Mária Rádiót, ezért tíz éve a Világcsalád fedezi a működést. A Világcsalád anyagi helyzete miatt a közeljövőben megszünteti a Délvidéki Mária Rádió működési támogatását, s ez esetben megszűnne a délvidéki Mária Rádió működése.
A helyzetben rejlő veszély
Ha a Délvidéki Mária Rádió megszűnne, akkor az olyan lenne, mintha Szerbiában bezárná kapuit több magyar nyelvű iskola és templomok válnának múzeum épületté. Miért? A Délvidéki Mária Rádió szerepe kettős. Egyrészt evangelizál, másrészt mintát ad a magyar nyelv helyes használatára. Ezen túl közösségépítő és megtartó ereje van. Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a Mária Rádió a Délvidéken egyszerre tölti be a templom és az iskola szerepét. Hitet ad. Anyanyelvet ápol. Nemzeti hovatartozás tudatot erősít. A rádió hangja mindennap eljut oda, ahová pap csak hetente egyszer, vagy talán még ritkábban, juthat el.
Az ÖN segítsége
Nagyon szépen köszönjük, ha a Délvidéki Mária Rádió megsegítésére bármekkora összeget utal át. Fontos lenne egy rendszeres havi adományozás kialakulása. Tájékoztatom, hogy a délvidéki Mária Rádió havi működési költsége kb.10.000,-Euro, azaz kb. 3 millió Ft. Bővebb információ a http://mariaradio.hu/delvidekimrkampany oldalon
Adományt a Délvidéki Mária Rádió számára, a következő bankszámlára utalhat:
Mária Rádió Közhasznú Egyesület
(8200 Veszprém, Házgyári út 7.)
UNICREDIT BANK
10918001-00000069-12310031
Külföldről történő utaláshoz szükséges adatok:
Mária Rádió Közhasznú Egyesület
UNICREDIT BANK
HU17 1091 8001 0000 0069 1231 0031
SWIFT: BACXHUHB
Ha bármilyen kérdése merül fel levelemmel kapcsolatban, kérem, forduljon hozzám bizalommal, vagy nyugodtan keresheti a feladattal megbízott önkéntes munkatársamat, Rákóczi Piroskát a rakoczi.piroska@mariaradio.hu email címen.
Szeretettel:
Szabó Tamás
a Mária Rádió elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése