2013. június 15., szombat

Emberi értékek

Aki egy kicsit is nyitott szemmel és füllel éli mindennapjait, észrevehette, hogy az elkeseredettek tábora növekszik, és egyre csak nő. Pontosan mi az elkeseredés oka?
Általánosságban ha megfigyeljük, nem más, mint anyagi elcsúszások, a banki hitelek felhalmozódása, lefoglalják a dupla pénzért megvásárolt autónkat, a karácsonyra behitelezett LCD tévénket, és még sok olyan haszontalan tárgyat, ami csak státusz szimbólum. Jobb életet remélünk, beilleszkedést egy magasabb társadalmi osztályba, vagy egy jobb partner megszerzése a fő életcél. Később mikor a bank mindent visz, marad a margarinos kenyér, cigaretta, ami fontos nagyon, hiszen anélkül nem hiszi el senki, hogy felnőttek vagyunk, és az igazi mellékhatás a végső elkeseredettség. Nagyon veszélyes állapot ez, mert ezután azt csinálhatnak velünk a tőkések, amit ők akarnak. A legrosszabb az egészben, hogy anélkül lettek marionett bábok polgártársaink, hogy valami igazán fontosat elveszítettek volna.
Semmit, aminek komoly értéke van nem veszítettek, hiszen állítom, még élnek családtagjaik, valahol még megvannak a gyermekkori barátok címei, látnak, hallanak, végtagjaik megvannak, bár sportolni az nem szokás, betegségek eddig elkerülték, és most értünk a felsorolásban oda, hogy foglalkozzunk egy kicsit az elkeseredettséggel. Legelső tünetek közzé tartozik, a lelki állapot romlása után, a fizikai leépülés, belsőszervi betegségek, depresszió, mindenhez negatív életellenes hozzáállás, a családtagokkal és közvetlen ismerőseinktől való eltávolodás, mindenki hibás a sors ilyen irányba való fordulása miatt, úgy érzi, mindenki csak őt akarja tönkre tenni. Aztán a végén jönnek az öngyilkosság gondolatai, vagy értelmetlen, majd én még megmutatom az utolsó erőmből oda vágok gondolatok.
De kinek? Tisztában van-e vele a betegünk, ki okozta neki ezt az életpályát? Mert választás mindig van, jó-rossz! Betegségükre a gyógyszer is ott van az orruk előtt, de belerúgnak annyira anyagiasak lettek. A hit, a jó Istenbe vetett hit, az egyetlen megoldás és gyógyír bajainkra, mert lehet egyszerűen, szegényen is nagyon boldog az ember fia.,
Igazi értékeket kell felmutatnunk életünkben, minta az Isten, Haza, Család, mely a szeretettről szól, és egybeforr. Hisz nem kell többet tenni egyikért sem, mind a három egyforma bánásmódot igényel, és ha ebben a hármasban megtaláljuk az egyensúlyt az életünk sínen lesz.
Ne kívánjunk többet felesleges magamutogatásért, mert a mai világunk csak erről szól:
„ Kinek látszol,csak az a nem mindegy, kinek játszol!” 
Hidvégi Szabolcs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése