2013. március 4., hétfő

Nagyfalui üzenet 2013. március

2013.-A SZŰZANYA MEGJELENÉSÉRE VALÓ FELKÉSZÜLÉS ÉVE-MÁRCIUS

"Boldog vagy, mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott Neked!"( Lk: 1.45.)
                          
                                102. havi imatalálkozó Szilágynagyfalu mellett, a Szentháromság hegyén

A Szentírásból elmélkedjünk át a négy evangéliumból az Úr Jézus szenvedését, halálát és feltámadását.
Havi mottó:" Ne törtessünk kihívóan és egymásra irigykedve, hiú dicsőség után!!! ( Gal. 5.26.)

Havi imaszándék:  egy jó szentgyónással szabaduljunk meg a bűneinktől és harcolva, imádkozva maradjunk minél tovább a kegyelem állapotában! Ezért imádkozzunk!
Konkrét feladatunk: legalább a böjt napjaiban végezzük el a keresztúti ájtatosságot egész Egyházunkért, különösen a volt és a jövendőbeli pápáért!
 
                                                     Szűz Mária üzenete 2013. márciusában

" Szeretett engesztelő gyermekeim!!!
     A nagyböjt elsősorban a bűnbánat ideje a számotokra! Ebben a kegyelmi időben, egyik leggyakrabban előforduló bűnötökről, az irigységről, annak következményeiről és a megszabadulás módjáról akarok beszélni nektek.
  Kiről mondható el az,hogy irígy?  Irigy az az engesztelő, aki felebarátjának szerencséje miatt szomorkodik, vagy a szerencsétlensége miatt örvend, azaz, kárörvendő. Irigyek voltak:  a sátán, első szüleitekre a paradicsom kertben.Káin, az ő testvérére, Ábelre, mert annak áldozata kedves volt Isten előtt.Jákob fiai, az ő testvérükre,Józsefre, mert apjuk jobban szerette őt.Saul király Dávidra, mert Góliátot legyőzve, nagyobb tiszteletben részesült. Jónás próféta irigykedett a Niniveiekre, azért, mert Isten a bűnbánatuk miatt megbocsátott nekik.
  Mit mondanak a szentek az irigységről? Az irigy ember az ördöghöz hasonló, ördögi módon gondolkozik és cselekszik. Az irigység a bűnök között a legnagyobb. Ugyan minden gonosz tettnek van bizonyos ürügye, amellyel mentegetőzik, az irigy ember semmiféle mentséget nem hozhat fel.Az irigység az egyedüli bűn, amelyet szeretettel nem lehet megsemmisíteni. Ha eteted a kutyákat, azok megsszelídülnek, az irigyek azonban a szeretettől még vadabbakká válnak. Az irigy ember az indiai kígyóhoz hasonlít, amely az illatos fákat megrágja, mert az illatukat nem bírja elviselni Az irigy ember a pillangóhoz  hasonlít, amely a lámpa világát repkedéseivel nem oltja ki, hanem önmagát égeti össze, anélkül,hogy a fénynek ártana. Az irigy ember a molyhoz hasonlít, amely a ruhát megrágja. A rozsdához, amely a vasat is megemészti. A hernyóhoz, amely a zöld növényeket elpusztítja.Kenyér-irigység van annak az embernek a lelkében, aki a jobb falatot, a jobb módot irigyli a felebarátjától. Az irigység felsőfokát éri el az az ember, aki embertársától Isten kegyelmét és az erényekben való gyarapodását sajnálja. Így irigykedtek a főpapok és a farizeusok Szent Fiamra, amikor látták, hogy sok csodát tesz, ezért elhatározták, hogy megölik Őt.
     Melyek az irigységnek a káros következményei? Az irigy ember elsősorban önmagát emészti fel teljesen haszontalanul.Feldúlja lelkének a nyugalmát és minden örömtől megfosztja önmagát. Az irigység megrövidíti az életét, ezért önmagának a hóhérja. Az irigység sok szerencsétlenségre vezet! Káin irigysége miatt áztatta legelőször a földet testvére vérével. Az irigység vette rá Jákob fiait, hogy eladják a testvérüket! Az irigység indította Saul királyt, az ő jótevőjének,Dávidnak az üldözésére. Sőt, az irigység miatt végeztették ki a főpapok ártatlanul Szent Fiamat. Az irigység, ha nem számoljátok fel,kizárhat a Mennyországból is! Az irigyek nem lesznek Isten Országának az örökösei!
       Mit tegyetek, hogy megszabaduljatok a hét fő bűn egyikétől, az irigységtől?
Azzal, ha azt mondjátok, hogy ti nem vagytok irigyek, ezáltal nem szabadultok meg ettől a bűntől.Első lépés számotokra a beismerés! Alázatosan ismerjétek be Isten és ember előtt, hogy irigyek vagytok! A második lépés a bűnbánat! A szentgyónásban valljátok meg, magyarázkodás nélkül, hogy irigyek vagytok! A harmadik lépés tanuljatok meg örülni az örvendezőkkel, és sírni a sírókkal.Úgy tekintsetek mások sikerére, mintha az a tietek is volna! Igyekezzetek minél több jót tenni azokkal, akik ellen a szívetekben az irigység gyökerére bukkantok.Minden nap imádkozzatok azokért, akikre irigykedtek. Időnként  elmélkedjetek a földi dolgok mulandóságáról, amelyet rövid idő múlva itt kell hagyjatok a földön. Ha ezeket teszitek, kiűzhetitek az irigység ördögét a szívetekből és örvendező engesztelőkké válhattok.
      Még azt is el kell mondjam nektek, hogy legnagyobb a szomorúságom, amikor azt látom, hogy egyik látnok irigykedik a másikra, egyik zarándok helyen lévők irigykednek a másik zarándok helyen lévőkre, lejáratva azokat.Amikor egyik karizmatikus irigykedik a másikra, a nagyok a kicsikre. Jó volna, ha Mózes lelkülete töltene el titeket, aki annak is örült volna, ha Isten mindenkinek megadta volna a prófétaság ajándékát.
          Befejezőleg mondom nektek! Egy alkalommal a lelki vezetőtöket is megkísértette az irigység ördöge, az egyik lelkigyakorlaton, méghozzá misézés közben. Nagy szomorúság nehezedett ezért a szívére. Amikor észre vette önmagában az irigység ördögét, a beismerésben, a bűnbánatban azonnal felszámolta azt.Azután újra teljesen eltöltötte az öröm. Erre vagytok ti is mindannyian meghívva. Ha eben a nagyböjtben felszámoljátok önmagatokban a hét fő bűn egyikét, az irigységet és a többi bűneiteket is, kegyelemmel teljes lesz a húsvéti ünneplésetek.
  A Szentháromság Általam áld meg titeket az őszinte bűnbánat lelkületével!

                                         Házi feladat márciusra
 "FELTÁMADT KRISZTUSOM! TANÍTS MEG MINKET ÖRVENDEZNI AZ ÖRVENDEZŐKKEL ÉS SÍRNI A SÍRÓKKAL!!!"



VISSZATEKINTÉS 2013. FEBRUÁRJÁRA

Miben erősítettek meg az Égiek bennünket február első napjaiban?

. Isten, akiket kiválaszt magának, azokat megtisztítja próbák által és azután lepecsételi magának!
. A fizikai és lelki szenvedéseket tanuljuk meg elfogadni, felajánlani és egyesíteni Jézus szenvedésével, mert csak így válnak a javunkra és az egész emberiség javára.
. Isten a kéréseinkre mondhatja azt is, hogy: Igen! Nem! Várj türelmesen! Mi Isten kérésére csak azt mondhatjuk: Igen! Csak így válunk igazi engesztelőkké!
. Kérték az Égiek, hogy elsősorban önmagunkkal, a saját lelkünk rendbe tételével törődjünk és csak utána akarjunk segíteni másokon! Ne féltsük túlzottan a szeretteinket , mert Isten reánk való tekintettel nekik is rendkívüli kegyelmet fog adni, akkor, amikor kinyílnak a kegyelmek befogadására.
. Az utolsó időben, amikor Isten kegyelme rendkívüli módon árad és a gonosz is nagyon támad, szükségünk van a szentelményekre! Legyen mindig nálunk legalább egy szentelmény (gyógyító kereszt, skapuláré, csodás érem, Jézus és Mária érem. stb.), mert nagy védelmet kapunk általuk. Használjuk: a szentelt vizet, szent olajat, szentelt gyertyát, a szabadító imát legalább a böjt napjaiban hétfőn, szerdán és pénteken, mert fényt és erőt is fogunk kapni általuk.

Mit tegyünk Húsvét előtt a Nagyböjtben, hogy az kegyelemmel teljes legyen?

A bűnbánat által számoljuk fel a bűneinket! Tanuljunk meg harcolni a gonosz ellen, hogy minél tovább kegyelmi állapotban maradjunk! Engesztelődjünk ki családunkban bocsánatot kérve és megbocsátva! A rendszeres napi ima, heti mise, és havi gyónás, legyen ott az életünkben! Legalább a böjt napjaiban végezzük el a keresztúti ájtatosságot jó szándékainkra. Imádkozzunk rendszeresen és többet együtt a családunkkal. A böjtben elsősorban a bűnről mondjunk le, másodlagosan az ételről. Mindenkinek a javát keresve éljünk a jó cselekedet szellemét. Minden nap vegyük komolyan az engesztelő hivatásunkat! Lelki közösségünkkel találkozzunk hetente! Imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb együtt ünnepeljük a Húsvétot! Úgy éljük meg ezt a nagyböjtöt, mintha az utolsó lenne számunkra!!!

Érdekes álom XVI. Benedek pápával

Sápadt volt, gyenge, egészen magába roskadva a pápa! Engedte azt is, hogy megsimogassam az arcát részvétem jeléül.
Ezután ezeket mondta: " Nekem senki ne beszéljen a munka morálról. Én, amíg volt erőm, mindent megtettem, ami tőlem telt! Most úgy érzem, hogy közeledik a halálom, ezért ezután csak Istennel és a lelkemmel akarok foglalkozni. A hátralévő életemben fel akarok készülni életem legnagyobb eseményére, az Úrral való találkozásra! Ezért mondtam le a pápaságról!

V. Ilona álomlátása Mihály Neamtu szerzetessel

. Mihály Neamtu már meghalt. Életében a Szűzanya megjelent neki és elmagyarázta hogyan gyógyítsa az embereket gyógyteákkal és imákkal.V. Ilona tőle tanulta meg: a szívbéli imát, az igazi böjtöt és a jó cselekedetet! Tőle tanulta meg azt is, hogy egy szegény asszony, amilyen ő is volt, hogyan adhat tizedet a palacsinta sütései által, amelyet felkínált a gyerekeknek.
. A kezelésem során azt a teakeveréket használom a hegyi szent vízzel, amelyet Mihály Neamtu szerzetes kapott a Szűzanyától. Az orvos, ellenőrzés alkalmával azt mondta nagyon jó irányba megyek előre a gyógyulásban"--- Mondta Csilik János atya.
. Amikor együtt volt az engesztelő közösség, a szerzetes azt mondta álomlátásában: " János atya, te Isten engedélyével kaptad a betegségedet! Fogadd el és ajánld fel elsősorban a tisztulásodért, az engesztelő közösségért és a hierarchikus személyekért!" V. Ilona kezét megfogva azt mondta: " Örülök, hogy megerősödtél és kitartottál az engesztelés útján!"

Ft. Birman József tanúságtétele

Borszéken,Hargita megyében születtem 1943. okt. 7.-én, Rózsafűzér Királynéja naplán. Tapasztaltam: a Szűzanya már születésemtől pártfogásába vett és vezetett egész életemben. 1967. ápr. 2.-án szentelt pappá boldog emlékű Márton Áron püspök Úr, Gyulafehérváron. Két helyen voltam segédlelkész és három helyen plébános. 2003-tól Gyergyószárhegyen élek és az erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás lelkiségének lelkipásztori felelőse vagyok! Már kispap koromtól érdekeltek a Szűzanya jelenései és üzenetei! Sorra ismerkedtem meg: a Lourdes-i, Fatima-i, Garabandl-i, Medjogurje-i és az Érsemjéni, majd a Nagyfalui üzenetekkel Szilágynagyfalu mellett a Szentháromság Hegyen az üzenetek által, Isten Akaratának a kinyilatkoztatását ismertem fel és fogadom el a jelenre és jövőre vonatkozólag. Örömmel osztom meg veletek azt, hogy a Szentlélek, a Karizmatikus közösség által változtatta meg az életemet.. Isten az első helyre került az életemben, az életgyónásom és a kis közösség által megújult pappá lettem. Öt évvel ezelőtt, amikor halálos beteg voltam meglátogatott Éva asszony, János atya, és V. Ilona. Imádkoztak a felgyógyulásomért, ami be is következett, Meggyőződésem: Szilágynagyfalut és a küldötteit Isten választotta ki. Örömmel látom a kegyelmeket a zarándokok életében: a kiengesztelődést, az egységet, az életük megváltozását. Minden kegyelemért, ami a Szentháromság Hegyen történik, nagyon hálás vagyok.


ELŐRETEKINTÉS 2013. ÁPRILISÁRA. Áprilisban 4-5-6-7.-én lesznek az engesztelések a Szentháromság Hegyen du. 15-órától!

. Április 7.-én lesz az Isteni Irgalmasság vasárnapja. Végezzük el a szentgyónásunkat, ha lehet odahaza, hogy teljes búcsúban részesülhessünk.
. Március 29.-től, Nagypéntektől végezzünk kilencedet az Irgalmas Jézus tiszteletére!!!
. Az Irgalmas Jézus üzenete Szent Fausztina által:" Nem büntetni akarom a sérült emberiséget, inkább meg akarom gyógyítani és Irgalmas Szívemre szorítani!"(Napló: 1588.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése