2013. február 28., csütörtök

A szent tér szekularizálása

szenteltvíz vizipisztollyal
Egy mexikói pap képregényes köntösben locsolja a gyülekezet ifjú tagjait egy vizipisztollyal. Humberto Alvarez atya talárját szuperhősök díszítik: Batman, Superman és SpiderMan.
Azért döntött így, mert ezekben a karakterekben megtalálhatók azok a tulajdonságok, melyekre vágyik a gyülekezete, " a harc és erőfeszítés legyőzi a félelmet, és megtalálja a békét és a megbocsátást."
Reméli, hogy a módszerek mosolyt csalnak a gyermekek arcára a templomában (Saltillo, Mexikó), mivel a közösségben megnőtt a kábítószerrel kapcsolatos erőszak és a bűnözés az elmúlt években. Alvarez, aki 14 éve pap, rendes miseruhát visel a felnőtt misén, ahol nem használja a vízágyút sem. (http://en.gloria.tv/?media=406165 )


altA bécsi Stephansdom a helyszíne a "Sister Act" (Apáca show) című, mennyei musicalként hirdetetett bemutatónak, melyre apácaruhába öltözött férfiak is toborozzák a nézőket. A nézők között található Christpoher Schönborn bíboros, bécsi érsek, aki testvérét jött megtekinteni a darabban.
A bíboros fogalmazása szerint a darab "kellemes bevezetés a vallásos életbe" (A pleasant introduction to religious life). A templom nem lehet helyszíne nem szakrális művet bemutató előadásnak.

2009 május 18-án Saju George jezsuita pap indiai táncot mutat be a bécsi Schottenkirche  oltár előtti részében. A tánc hódolat az istennő Shiva előtt.
ww.karizmatikus.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése