2012. december 23., vasárnap

Mit üzen az ünnep?

Rohanó, fáradságokkal teli napjainkban sokan nem érzik át az ünnep mélységét, üzenetét és nem úgy élik meg, mint ahogy azt a karácsonyi ünnepek megkövetelnék! A sötétség örömünnepet ül, mert lassan eléri céljait. Rabszolgasorba nyomorított népek, emberek nem képesek harcolni, jelképesen hadrendbe állni és megvívni a nagy csatát a sátán seregeivel!
Lelkileg megtört, Istenét elhagyott szürke biorobotok, akik elvesztették hitüket, azt, ami egy utolsó menedék és erőforrás minden ember számára! Csak ez ad erőt, csak ez ad elszántságot és nélküle semmik vagyunk! A téli napfordulóval megkezdődő ünnepsorozat egy olyan töltést ad a hívő ember számára, amit egy hitét vesztett ember sohasem fog megérteni. Oly nagy erővel hat az emberre, hogy ereje egész évben kitart és erőt ad a következő év megpróbáltatásainak leküzdéséhez!
A téli napforduló bekövetkeztével kapjuk meg az első üzenetet, ami nem más, mint, hogy a sötétség nem győzhet a világosság felett. Mert innentől mindig több a világosság, nagyobb a fényesség ereje. És bármennyire is nagy a sötétség, bármekkora a minket körülvevő gonosz csábítása, ha csak egy kicsit is ott a fény, az igazság, akkor az utat tör magának és győzedelmeskedik a gonoszság felett!
Mikor születhetett volna Jézus Krisztus, ha nem ekkor? A fény fia, a világ világossága, az örök igazság és szeretet, Isten fia, ki megváltott minket kereszthalálával! Ezekben a napokban őt köszöntjük és nem csak ünnep ez, hanem jelképesen hadrendbe állunk! Hogyan és miként? Úgy, hogy megéljük azt, szeretet adunk és kapunk, gyertyát gyújtunk, karácsonyfát állítunk és több imát mondunk! Szent énekeket énekelünk és a család melegével, egységével fokozzuk ezek erejét!
Át kell élni és megérteni! Jézusnak az emberek a "nyája", ő vezet minket és az útmutatása életünk, tetteink alapköve, de oly nagy a sötétség ereje, hogy most már a serege vagyunk és a fokozott ima és a gyújtott gyertya, a karácsonyfa és az ének a fegyvereink abban a harcban, ami már rég elkezdődött! Ha ezt a harcot nem tudjuk megvívni és nem tudjuk győzelemre vinni, az emberiség teljes pusztulásra van ítélve!
Kérem a kedves olvasókat, hogy az ünnepek alatt ezeket a fegyvereket bátran használják, és Szilveszter ünnepén is ne csak egymásnak adjanak köszönetet, hanem Istennek is! Mondjunk egy imát és köszönjük meg az elmúlt esztendőt, és kérjünk elég erőt és kitartást a reánk váró küzdelmekhez! Szóljunk Jézushoz, merjük megköszönni, hogy eljött hozzánk és a sereg élére állt!
Fogjuk meg egymás kezét, öleljük át szeretteinket, töltse el szívünket a békesség és a szeretet, zárjuk szívünkbe Jézust, hisz csak az ő kegyelmével, áldásával válhatunk azzá, ami kiemel a szürke, hitetlen emberek sorából és győzelemre vezet!
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Harcos Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése