2012. szeptember 30., vasárnap

Szent Mihálynak ajánlani magunkat
Szentmisén megjelent előttem Szent Mihály arkangyal. Kihasználva ezt az alkalmat feltettem neki egy kérdést, mely így szólt: „Drága Szent Mihály, kérlek, mondd el nekem, hogyan győzted le a sátánt?” Erre ő azt felelte: „Ha látnátok azt, amit én látok, azon nyomban megváltoznátok, és még hűségesebben szolgálnátok Istent, mint ahogyan eddigi életetekben tettétek. Győzelmemet, Isten iránti szeretetemnek köszönhetem, aki erőt adott nekem a sátán fölött.” A szentmise után így fordultam Szent Mihályhoz: „Drága Szent Mihály, szeretném magamat újból felajánlani neked és életemet a te oltalmad alá helyezni. Kérlek, taníts meg engem úgy küzdeni a gonosz ellen, mint ahogyan te is küzdesz most ellene, hogy minket meg védj tőle.” Ekkor Szent Mihály újból megjelent, és örömmel azt válaszolta: „Ígérem, hogy megtanítalak.”
2012.09.28.   Mária Magdolna

Egy közösség működésének 5 feltétele
Gyeremekeim, sokat kell még fejlődnötök, hogy alkalmasak legyetek a rátok háruló nagy feladatokra. Hogy miben kell változtatnotok? A szívetekben első legyen a szeretet. Ha nem szeretitek egymást, nem lesz köztetek egység. A második a megbocsátás. Gondoljatok mindig az Én irgalmamra. Amikor megbocsátok nektek, tőletek is elvárom, hogy megbocsássatok egymásnak. Ezt imádkozzátok a Miatyánkban is: „Bocsásd meg bűneinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek…” A harmadik az őszinteség. Ti egy közösség vagytok, ha nem vagytok őszinték egymással, könnyen támadhatóvá váltok a gonosz lélek számára, aki rést talál a lelketekben és nyugtalanságot, békétlenséget okoz a szívetekben. A negyedik a türelem. Hallgassátok meg egymást türelemmel úgy, ahogyan mások titeket is meghallgatnak. Az ötödik pedig a bizalom és teljes ráhagyatkozás. Én bízom bennetek, ti is bízzatok bennem. Jól tudom, hogy mire van szükségetek. Folyamatosan adom nektek a kegyelmeket. Akkor is, ha azt éppen nem tapasztaljátok. Ezek az Én elvárásaim. Ha megtartjátok tanácsaimat, egységben maradtok és alkalmassá váltok majd a NF utáni küldetésetekre.
2012.09.28.              Mária Magdolna
http://engesztelok.hu/egi-kegyelmek-zapora/egy-koezoesseg-mkoedesenek-5-feltetele


Vértelen vértanúság
2012. 09. 29, Szombat
Szent Mihály arkangyal: „Gyermekeim, kérjétek a Szűzanyát, mint a vértanúk királynéját, hogy szerezze meg nektek Istentől azt a kegyelmet, hogy hiteteket akár véretek árán is meg tudjátok vallani, életetek odaadásáig. Bár Ő nem ontotta tiszta szűzi vérét hitéért, de lelkileg elvérzett a kereszt alatt abban az irtózatos fájdalomban, amelyet isteni Fiának szenvedései okoztak számára. Ha nem is volt vértanú testileg, az volt lelkileg. A Szűzanyának ez a lelki vértanúsága igen nagy reményeket és vágyakat van hivatva bennetek ébreszteni, hogy ti magatok is vértanúkká legyetek. Elhihetitek ugyanis, hogy az Úristen semmiféle igazi tökéletességnek útját nem vágja el előletek, tehát a vértanúságét sem. Az azonban, hogy tényleg véreteket onthassátok, nem tőletek függ. Avilai Szent Teréz, már gyermekkorában vérét akarta ontani, de nem akadt egyetlen ember sem, aki megtette volna neki a szívességet, hogy a hitéért levágja a fejét. Az Úristen a ti kedvetekért nem fog üldözést engedni vagy rendezni. De erre nincs is szükség, a Szűzanya példája mutatja ezt. Miként a Szűzanyában, úgy ti bennetek is meglehet a szeretetnek az a hősies foka, hogy Istenért készségesen ontsátok véreteket. Mindez megvolt a Szűzanyában is! Mily szívesen viselte volna el isteni Fia helyett azokat a kínokat. Ha az ő példáját követitek, akkor számotokra is készen áll a vértanúság koronája. Lassú vértanúság minden szenvedő keresztény élete, még ha kint is él a világban, föltéve, hogy keresztjeit Isten akaratával való teljes megegyezéssel viseli. A Szűzanya, a vértanúk királynője, erre a vértelen vértanúságra oktat benneteket.
Fontoljátok meg, mi szükséges ahhoz, hogy a vértanúság számotokra kínálkozó koronáját elnyerhessétek? Semmi más, mint az Isten akaratával való, tökéletes megegyezés. Mert hiszen az Anyaszentegyház sem ismeri el vértanúnak azt, aki ugyan életét vesztette hitéért, de a támadóknak, bár jogos önvédelemben, fegyverrel ellenállt, és igyekezett kezeikből kimenekülni. Ezért természetes, hogy az ilyen embert senki sem fogja lelki vértanúnak tekinteni. Isten azért küld nektek keresztet, mert a szenvedés jó és üdvös. A szenvedést jónak és hasznosnak kell tekintenetek, sőt a legjobbnak, amit a földi élet nektek adhat.
Az emberi lélek a halál és a külön ítélet után önként megy a számára rendelt helyre, legyen az akár a pokol, mert még az a számára legelviselhetőbb állapot. Ha belekényszerítenék a mennyországba, az ő megrögzött gonosz mivoltával, az pokolibb lenne neki a pokolnál. Ilyenféleképpen kell nektek éreznetek a szenvedéssel kapcsolatban. Úgy kell azt tekintenetek, mint e földi életben a számotokra legmegfelelőbb állapotot. Így tekinti azt Isten, hiszen azért választotta a szenvedést egyszülött Fia számára földi osztályrészül. Nektek tehát nemcsak el kell viselnetek a kereszteket, hanem éppen olyan boldogoknak kell magatokat éreznetek terhetek alatt, mint amilyen boldognak érzi magát a tisztítóhelyen szenvedő lélek, amely teljesen érzi ugyan gyötrő kínjait, de mivel ez szolgál javára, főleg pedig mert tökéletesen szereti Istent, nem cserélné el állapotát semmiféle földi boldogságért. Ez volt mindig a szentek hozzáállása a szenvedéssel kapcsolatban. Ezt mondta Kis Szent Teréz is: az ő számára nem létezik szenvedés, mert minden szenvedést édesnek talál. Ez a lassú földi vértanúsághoz való helyes hozzáállás. Ezt tegyétek magatokévá! Megáldalak titeket a hitetek bátor megvallásának a lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”
Mária Magdolna
http://engesztelok.hu/egi-kegyelmek-zapora/vertelen-vertanusag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése