2011. május 13., péntek

Heller Zsuzsa: Aktuális-e az engesztelő kápolna felépítése a Normafánál?

VANNAK,AKIK ÚGY GONDOLJÁK: JÉZUS ÉS A SZŰZANYA KÉRÉSEI ÉDES HAZÁNKBAN NATÁLIA NŐVÉRHEZ   1939-1944-1947-ben: „arra a korra vonatkoztak”. Eszerint a logika szerint a fatimai kérések is csupán „arra a korra vonatkoztak”? Pater Petrus Pavlicek osztrák ferences szerzetes története segít a válaszban.
30 éve: 1981.május 7-én egy ferences szerzete, Pater Petrus kért kihallgatást II. János Pál pápától. A pater csak azt kérte a Szentatyától, hogy erkölcsi tekintélyével emelje fel szavát az ő törekvése mellett, hogy a világon elterjeszthesse Szűz Mária Szeplőtelen Szívének tiszteletét. (Egy héttel a fatimai jelenés 64.évfordulója-ill a Szentatya elleni merénylet előtt hangzott el ez a kérés!)
A pápa elhárította a kérést,mondván: „A Szűzanyának megvannak a módszerei és a hatalma…”.Szavát nem adta az ügyhöz,de egy hét múlva 1981.május 13-án a vérével kellett hitelesítenie Fatima jelentőségét. Már a kórházban megígérte, hogy ha életben marad, Fatimában köszöni meg a Szűzanyának közbenjáró segítségét.
Ki volt Pater Petrus Pavlicek? P. Petrus  a  II. Világháborúban  amerikai fogságba került tábori lelkészként. Esténként öten együtt imádkozták a rózsafűzért, akkor beszélt először „egy világméretű engesztelő imamozgalom”szükségességéről, „ami embertől emberig, országról országra terjedne tovább...” Amikor 1945.május 9-én befejeződött a II. Világháború, Európa jelentős része szovjet megszállás alá került. Ezt kellett nekünk is elviselnünk 1956-ig, ill. 1989-ig. Ausztriában, P.Petrus Pavlicek szülőhazájában nem forradalmárok, hanem egyszerű emberek „harcolták ki” a szabadságot. Az imádság mindenható erejében bízva előbb százak,majd évek során százezrek csatlakoztak az imahadjárathoz. 1955-ben  Raab, osztrák kancellár telefonon beszélt P.Petrussal: „Páter,kérem imádkozzon,úgy imádkoztassa híveit,mint még soha! Ezután következett a 325. tárgyalás Moszkvában, melynek eredménye, hogy a szovjet hadsereg kivonult Ausztriából. 1956.október 26-án a bécsi Hősök terén tartottak ezért hálaadó ünnepet, ahol a kancellár a következőket mondta: „SZABADOK VAGYUNK! NEKED KÖSZÖNJÜK MÁRIA!”
P.Petrus engesztelő rózsafűzér imamozgalmának jelenleg 700.000 aktív tagja van a világ 132 országában.
HILDE FIRTEL: A RÓZSAFŰZÉR APOSTOLA c. könyv Páter Petrus életéről a Budavári Nagyboldogasszony Plébánia plébánosa kiadásában jelent meg 2005-ben, kapható a katolikus könyvesboltokban.
– 64 év telt el 1917.május 13-a és 1981 május 13-a között… (azaz az első fatimai jelenés és a II.János Pál pápa ellen elkövetett merénylet között) s aztán még 3 év 1984.március 25-ig, amikor II.János Pál pápa megtette azt, amit a Szűzanya 67 éve kért Fatimában! Aktuális volt a kérés 64 év után is…!
– 64 éve 2011-ben annak, hogy Mindszenty József bíboros atya 1947.május 8-án azt mondta Esztergomban: „Főpásztori óhajom, hogy a magyar engesztelésnek szentély épüljön a Szűzanya által kért helyen, a Szent Anna réten a Normafánál”
Elgondolkodtató továbbá, hogy:
– Fatimában, Lourdesban, Medjugorjeban is kérte a Szűzanya: „épüljön itt kápolna!” Kérése meghallgatásra talált!
Édes Hazánban is kérte a Szűzanya egy kápolna felépítését a Normafánál, a Szent Anna réten. Az alapkő letétele 1944.dec.8-án megtörtént… de a kápolna mind a mai napig nem épült fel.
Aktuális-e tehát 2011-ben, 64 év után is a kérés, hogy szentély épüljön a magyar engesztelésnek a Szent Anna réten? A kérdésre kérdés a válasz: Aktuális volt-e 64 év után Páter Petrus kérése az immár boldoggá avatott II. János Pál pápánál 1981 május 7-én? (Boldog Gizella Királynő ünnepén!)
Hogy mi történt 1984.III.25 után, (amikor II.János Pál pápa a világ összes püspökével együtt 67 év után megtette,amit a Szűzanya Fatimában kért, felajánlotta Oroszországot és az egész világot Szűz Mária Szeplőtelen Szívének) az ma már történelem, és tény,hogy válaszul a Szűzanya teljesítette ígéretét!
Édes Hazánkban sokan engesztelünk és kérjük: „MOST SEGÍTS MEG MÁRIA!” Ő pedig most is azt mondja: „TEGYÉTEK MEG, AMIT JÉZUS MOND!” (Jn 2,5)
Az ENGESZTELŐK ELSŐ ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA előtt (2011.május.21.Vác) talán nem hiábavaló a kérés és az emlékeztetés a 2.fatimai fohász szavaival: „mindazoknak a megbántásoknak  engesztelésére, amelyeket Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ellen elkövetnek” – kéréseinek teljesítetlensége és mulasztásaink miatt.

http://engeszteles.bocsajozsef.hu/engesztel-kapolna/aktualis-e-az-engesztel-kaplna-felepitese-a-normafanal/oldal-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése