2013. április 12., péntek

Abortuszellenes kampányt indít a kormány Oroszországban

Elfogadta első olvasatban az orosz parlament alsóháza az egészségügyi minisztérium azon törvényjavaslatát, amely megtiltaná az abortusznak az az egészségügyi szolgáltatások útján való reklámozását – írja az Aciprensa.
A szovjet időkben az abortusz a népességszabályozás bevett módszere volt, és az ENSZ adatai szerint még 2004-ben is Oroszországban volt a legmagasabb az egy nőre eső abortuszok száma.
A kormány most abortuszellenes kampányba kezd az alacsony születési ráták miatt. A törvénytervezet 14-ről 15 évre emelné az abortuszhoz szükséges szülői beleegyezés korhatárát.
(Magyar Kurír)


Kirill pátriárka: A feminizmus lerombolhatja Oroszországot



A feminizmus veszélyes jelenség, ami lerombolhatja Oroszországot – mondta Kirill moszkvai pátriárka.
Az orosz ortodox egyház feje az ukrán ortodox nők egyesületének moszkvai találkozóján kifejtette: a feminizmus a házasságon és családon kívül képzeli el a női „pszeudo-szabadságot” – idézi a Guardian angol baloldali napilap az Interfax hírügynökség közlését.

Hozzátette: a férfinak kifelé kell néznie, dolgoznia kell és pénzt kell keresnie a családja számára, a nőnek pedig befelé kell fordulnia, ahol az otthona és a gyerekei vannak. A pátriárka szerint ezt a nőknek ezt a „hihetetlenül” fontos szerepét „leromboljuk”, akkor minden mást is le tudunk rombolni, a családot és akár a szülőföldünket is.

A nő elsődleges feladata Kirill szerint az, hogy a családi élet központja és védelmezője legyen. A feminizmus viszont „ellenzi a családi értékeket”. Kirill leszögezte: nem ellenzi, hogy a nők karriert csináljanak akár az üzleti, az akadémiai vagy a politikai életben, de látniuk kell a „prioritásokat”. Kirill úgy látja: nem véletlen, hogy a legtöbb feminista vezér nem élt házasságban.
Magyar Kurír
(szg)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése