2014. július 2., szerda

Franciaországban tilos rendesen felöltözni

A strasbourgi bíróság döntésének értelmében nem jogsértő az a törvény, amelyik tiltja a muszlimok vallásos öltözködését Franciaországban.
Most tekintsünk el attól, hogy a nikáb muszlim viselet (a Korán nem írja elő, hogy pontosan milyen ruhát kell viselni). Gondoljunk arra, hogy a tiltás egy puritán népviseletre vonatkozik, ami kizárja mindenfajta nőiesség hangsúlyozását, eltakarja az egész testet, és nem hagy megmutatni semmit, vagyis esélyt sem ad a magamutogatásnak vagy a kísértésnek. Ha valaki ilyet akar hordani, miért ne hordhatna? Ezek szerint a jelmez viselése is tilos a törvény szerint? Akkor esetleg az álarcosbál is törvénybe ütközik? Miért pont ebbe kellett belekötni? Félreértés ne essék, nem akarunk minden nőre csadort és nikábot adni, de aki hordani akarja, az hordja nyugodtan, nem bánt vele senkit.
Ezzel szemben a természetellenes fajtalankodók magamutogató rángatódzása, meztelenkedése egy felvonuláson valami zenének nevezett hangzavarra elfogadott, államilag védett és reklámozott. Ezt kellene betiltani, és a szélsőségesen erkölcstelen viselkedést, öltözködést büntetni.
Hídfő.net | NikábNikáb
http://www.hidfo.net/2014/07/02/franciaorszagban-tilos-rendesen-feloltozni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése