abortusz plakát hidfo.ru
A családon belüli erőszak legbrutálisabb formája az abortusz, emiatt vissza kellene szorítani az európai összehasonlításban kiugróan elterjedt terhesség-megszakítást – mondta Novák Előd, a Jobbik volt alelnöke. Minden negyedik magyar gyermeket még születése előtt meggyilkolnak a szülei.
Novák Előd saját Facebook-oldalán azt írta: “A politikusok nem nagyon foglalkoznak vele, mert nem hoz szavazatokat, de a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája az abortusz (mely a legártatlanabb és legvédtelenebb, magzatkorú emberek ellen irányul), és szerintem egy nagyon frappáns javaslattal vissza lehetne szorítani hazánkban az európai összehasonlításban még mindig kiugró terhesség-megszakítást: az abortusz elvégzése előtti utolsó orvosi vizsgálaton az anyának legyen kötelező meghallgatnia a magzat szívhangját! Sokan ugyanis egy fogászati beavatkozáshoz hasonló súlyúnak tekintik csak az abortuszokat, vagy mint fogamzásgátlási eszközként tekintenek rá.”
A politikus emellett egy olyan kiadvány összeállítását javasolja, ami tájékoztatná a terhesség-megszakításra készülő anyákat az abortusz egészségügyi és pszichés veszélyeiről, illetve az örökbeadás lehetőségeiről.
“Az Isten adta élet megkérdőjelezhetetlen hangját szeretnénk eljuttatni az anyákhoz”
– mondta. Novák Előd szerint jó irányba vezető kis lépésekkel vissza lehet szorítani a ma még elterjedt magzatgyilkosságot, és az abortuszt mint jelenséget pártok fölötti, nemzetpolitikai kihívásként kell kezelni.
Hétfőn Fűrész Tünde, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár a Magyar Hírlapnak nyilatkozva azt mondta, bár átmenetileg javulást mutat az abortusz-statisztika, továbbra is minden harmadik élveszületésre jut egy terhességmegszakítás. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon ma minden negyedik gyermeket még születése előtt meggyilkolnak a szülei. A helyettes államtitkár szerint azonban a kormány nem tervezi az abortuszra vonatkozó szabályozás módosítását.
http://www.hidfo.ru/2016/06/az-abortusz-korlatozasat-javasolja-a-jobbik/