2009. október 2., péntek

9. Oroszország
Góg népe rátámad Izráelre

Lsd. Ezékiel 38. rész első 9 versét (oldalt találsz linket).

Góg? Rós? Mések? Tubál? (Ezékiel 39,1) Mi köze ezeknek Oroszországhoz? De nem hasonlítanak a Moszkva, a Szovjetunió, vagy a cár szóra sem.



Először is, Góg valószínűleg nem tulajdonnév, hanem inkább rangjelzés, olyan, mint a cár vagy a fáraó. Tehát nem ilyen nevű embert kell keresnünk, hanem egy "fejedelmet", akinek karrierje "Magóg földjén" kezdődik, és messze északról jön. Góg egy olyan politikai vezető, aki valamelyik Izraeltől északra fekvő országból érkezik.

5 ilyen ország van: Libanon, Szíria, Törökország, Ukrajna és Oroszország. Ez utóbbi fekszik legészakabbra.

Mágóg Jáfet fia volt, aki Noétól származott (özönvíz utáni időszak). Magógtól származnak, akiket magógitáknak neveznek, de a görögök szkíták néven ismernek. (Josephus Flavius)
A szkíták a barbárság megtestesítői voltak: tökéletes lovasok, de erőszakos, vérszomjas gyilkosok. Genetikai szempontból az árjákhoz tartoznak. Földrajzi értelemben a mai Oroszország, a volt szovjet köztársaságok és Közép-Ázsia területén éltek.

Rós: héberül azt jelenti, "fej" vagy "fejedelem". Wilhelm Gesenius, az Ószövetségi Héber-Arám Lexikonban arra a következtetésre jut, hogy Rós tulajdonnév. Továbbá állítja, hogy Rós kétségkívül az oroszokat jelöli, akiket a X. században élt bizánci történetírók Rós néven említenek, mint akik Tarsustól északra élnek.
Dr. Arno C. Gaebelin (neves XX. századi bibliakutató) szintén erre a megállípításra jutott. 1918-ban már leírta, hogy "gondos átvizsgálása" nyomán "egyértelmű, hogy ... Rós Oroszországgal azonos".

Mések és Tubál: ezek együtt szerepelnek a Szentírásban. A legmeggyőzőbb magyarázat szerint Mések és Tubál az ókori görög írásokban szereplő Moszkhoi és Tibarenoi, amelyek az asszír feljegyzésekben Tabal és Muszku neveken szerepelnek. Ezek az ősi helyszínek a mai Törökország területére esnek.
Itt meg kell jegyeznünk, hogy Törökország iszlám vallású nemzet, és a jelenleg ott zajló folyamatok a jelek szerint egyre távolabb sodorják Európától, vissza Oroszország és más, iszlám nemzetek felé.


Oroszországban rendkívüli változások zajlanak - olyan változások, amelyek határozottan arra utalnak, hogy Ezékiel próféciájának beteljesülése egyre közelebb kerül.

Oroszország sokkal szabadabbá vált, mióta 1991 karácsony napján végleg levonták a szovjet zászlókat a Kreml tornyáról.
De valahogy mostanában a szabadság (köztük a vallásszabadság) hulláma újra apadóban van. A politikai, gazdasági, és vallási szabadság rendkívüli időszakát, amely Borisz Jelcinnek a piacgazdasághoz és szabad választásokhoz való bátor ragaszkodásával kezdődött, a Jelcin által kiválasztott utód, Vlagyimir Putyin uralma idején elkezdték szisztematikusan lezárni. A Nyugat pedig a jelek szerint nem tud vagy nem képes bármit is tenni ez ellen, és nem néz szembe mindennek súlyos következményeivel.

Lássunk néhány régebbi, ám érdekes szalagcímet:


VLAGYIMIR CÁR
Boston Globe, 2004. szeptember 15.

OROSZORSZÁG VISSZAFELÉ HALAD?
Commentary, 2004. október

OROSZORSZÁG JÖVŐJE A DEMOKRÁCIA? PUTYIN ISMÉT KÉTELYEKET TÁMASZT
USA Today, 2004. november 29.

PUTYIN FASISZTA ÚTRA TASZÍTJA OROSZORSZÁGOT
Omaha Herald, 2004.  december 16.

OROSZORSZÁG LEJTMENETBEN A DIKTATÚRA FELÉ:
PUTYIN RENDSZERE A WEIMARI NÉMETORSZÁGOT IDÉZI
Los Angeles Times, 2005. január 9.

A BIRODALOM VISSZAVÁG - A MAGABIZTOS KREML AZ EREJÉT FITOGTATJA
Newsweek, 2006. január 30.

PUTYIN ELNÖK MEGHATÁROZÓ SZEREPET KÖVETEL MAGÁNAK A VOLT SZOVJETUNIÓBAN
Associated Press, 2006. március 20.

Ezeket a cikkeket "kívülállók" írták, most nézzük, mit mondott maga Putyin:

1999-ben: "A kormány úgy döntött, hogy újjáépíti és megerősíti az állam katonai erejét annak érdekében, hogy az új geopolitikai helyzetben választ tudjon adni mind a külső, mind a belső fenyegetésekre." Külön figyelmet fordított a "déli határaink felől jelentkező új veszélyforrásokra".

2000-ben, miután elnök lett, a katonai kiadások 57 százalékos növelését jelentette be.
Alighogy Jelcin leköszönt, Putyin megismételte ígéretét, hogy helyreállítja az ország súlyosan leromlott állapotban lévő katonai gépezetét. "Hazánk, Oroszország egykor nagy, befolyásos és erős volt. Ez nyilvánvalóan nem állítható helyre anélkül, hogy erős és ütőképes hadseregünk legyen."

2004. augusztusában Putyin a védelmi kiadások újabb 40 százalékos növeléséről döntött. Decemberben parancsot adott, hogy kísérleti indítást hajtsanak végre az SS-18-as, "Sátán" kódnevű ballisztikus rakétával.

2005. április 25-én újabb beszédet tartott: "El kell ismernünk, hogy a Szovjetunió összeomlása a század legnagyobb geopolitikai katasztrófája volt. Az orosz nép számára pedig igazi tragédia." Majd azzal folytatta, hogy az Oroszországot fenyegető terror "még mindig nagyon erős", ezért a Kremlnek is erősnek kell lennie, hogy leküzdhesse ezt a veszélyt. Oroszországnak továbbra is "kapcsolódnia kell" a volt szovjet tagköztársaságokhoz. Azt mondta, Oroszország és szomszédjai "közös történelmi küldetést" hordoznak, ezért szeretné "összehangolni a reformfolyamatok paramétereit" Oroszország és ezen országok között.

2000-ben három orosz újságíró - Natalija Gevorkian, Natalja Tyimakova és Andrej Kolesnyikov - kiadtak egy könyvet Első személyben címmel. Hat különböző alkalommal készítettek interjút Putyinnal. Lássuk, miket mondott:

Putyin a küldetéséről: "Az a történelmi küldetésem, hogy megállítsam a Szovjetunió összeomlását" Ennek érdekében megígérte, hogy erősíteni fogja a "Belügyminisztériumot és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (a szovjet titkosszolgálat, a KGB utódját)"... "Ha meg tudom menteni Oroszországot a széteséstől, úgy érzem, hogy lesz mire büszkének lennem."

A stílusáról: "Mindenki azt tartja, hogy nyers, sőt brutális vagyok - ismerte el Putyin anélkül, hogy vitatta volna ezeket az állításokat. - Egy kutya megérzi, ha valaki fél tőle, és megharapja azt az embert - mondta. - Ugyanígy van  az ellenséggel való viszonyban. Ha megijedsz, azt gondolják, hogy ők az erősebbek. Ilyen körülmények között csak egy megoldás működik - ha támadásba mész át. Neked kell először lesújtanod, mégpedig olyan erővel, hogy utána az ellenfeled ne tudjon talpra állni."

A cárokról: "Oroszország kezdettől fogva szuper-centralizált állam volt. Ez benne van a nép génjeiben, tradícióiban és mentalitásában - mondta Putyin, hozzátéve: - Bizonyos időszakokban, bizonyos helyeken, bizonyos körülmények között... a monarchia pozitív szerepet töltött be, és tölt be ma is... Egy uralkodónak nem kell aggódnia amiatt, hogy megválasztják-e vagy sem, és a kicsinyes politikai érdekek, a választópolgárok befolyásolása sem foglalkoztatják. A nép sorsát tarthatja szem előtt, és figyelmét nem vonják el ilyen jelentéktelen dolgok."

Arról, hogy szerinte ki a történelem legérdekesebb személyisége: "Bonaparte Napóleon."

Arról, hogy hírszerzőből lett államelnök: "A Kremlben más a pozícióm. Itt senki nem ellenőriz engem. Én ellenőrzök mindenkit."

A kritikusairól: "Pokolba velük!"

Hogy az Ezékiel 38-ban említett Góg és Magóg háborúja készülőben van, az látszik. De hogy mikor, hol és hogyan fog bekövetkezni, azt még a későbbiekben megpróbálom kivesézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése