2015. július 7., kedd

"Fecske-gyász"

"A fecskét egy autó ütötte el, amikor az alacsonyan akart keresztül szállni az úton. Életben maradt, de nem tudott többet mozdulni. A párja élelmet vitt neki. Minden szeretetével és együttérzésével vitte az élelmet. Aztán ismét élelmet vitt az úton fekvő párjának, de rémülten észlelte, hogy a párja már nem él. Próbálta megmozdítani, próbált életet lehelni belé....

Ráeszmélve arra, hogy a társa halott, őrült szeretettel sírni kezdett. Végül, tele szomorúsággal és bánattal, még nagyon sokáig az elpusztult társa mellett állt tanácstalanul és összezavarodva."

Ezek a képek Franciaország egyik vezető újságjában jelentek meg, melynek e képek hatására minden példányszáma elkelt. Hiába, az emberekben is van még érzés... ezt használja ki könyörtelenül jelen világunk. Ezek a képek úgy kellenek nekünk, mint az a falat élelem a földön fekvő fecskének. Hittet adnak, hogy a világ mégsem olyan rossz, és hogy van remény. Ha majd el is kell mennünk, legalább szeretettel a szívünkben tegyük... azt ne vegye el senki tőlünk.

VALLÁSHÁBORÚ KÉSZÜL JERUZSÁLEMBEN?


Ramadán végéig ultimátum 12 ezer keresztyénnek az Iszlám Államtól
Az IS a jeruzsálemi keresztyéneket felszólította röplapjain, hogy az iszlám böjti hónap, Ramadán végéig, azaz július 18-ig hagyják el a várost, különben megölik őket. Ez áll azokon az arab nyelvű röplapokon, amiket az IS szervezete, ami magát Jeruzsálemi Iszlám Kalifátusnak nevezi, a város északi negyedében a múlt héten szórt szét. Az ultimátumot a Vatikáni Rádió legutóbbi jelentése, valamint izraeli sajtóforrás is megerősítette. (Forrás: pro-medienmagazin.de; kath.net/news; jesus.ch; trimondi.de; Times of Israel - a fenti képen a Szent Sír templom látható, ami a fő célpont)
Írta: Dr. Békefy Lajos

Határidő életre-halálra: Id el Fidr ünnepe, július 18.
Ha nem mennek el önként a keresztyének eddig az időpontig, akkor halál fiai-lányai, ahogyan az ultimátumot tartalmazó röpirat fogalmazza. Először Jeruzsálem Shuafat és Beth Chanina negyedét tisztítják meg a keresztyénektől. Utána az IS az óvárosban található Szent Sír templom ellen fordul, ami az izraeli keresztyének legszentebb helye. A szórólapokon a fenyegető szöveg mellett látható a küldők jelképe, az IS fekete zászlója.
„Komolyan kell vennünk a fenyegetést” – mondja William Shomali segédpüspök, a Jeruzsálemi Latin Pátriárkátus katolikus segélyszervezetének, az „Egyház szükségben/Kirche in Not” nevű intézménynek a vezetője. A röplapok a keresztyének között félelmet keltettek. „Annyi is elég lenne, ha három fundamentalista késekkel felfegyverkezve törne be valamelyik keresztyén házba, s ez bizony pánikot ébresztene az egész keresztyén közösségben” – nyilatkozta a segédpüspök.
A korábbi pátriárka, Michel Sabbah eltökélten reagált a hírekre: ”Mi keresztények itt maradunk ezen a földön”. A segélyszervezet lapja azt írja, hogy az elmúlt évben és az idén izraeli arab muszlimok megpróbáltak az IS terrorszervezethez harcosként csatlakozni. Egyes esetekről volt szó, s Izrael hivatalosan eljárt azokkal szemben, akik ezzel próbálkoztak, és Szíriába akartak kijutni. Legutóbb Izrael a török hatóságokat kérte, hogy egy többgyermekes családot tartóztassanak fel, akik Törökországon keresztül próbálkoztak Szíriába jutni.

Rabbik szolidaritásukat fejezték ki
Már volt templomgyújtogatás idén Izraelben. A Kirche in Not jelentése szerint a tabghai/Galilea katolikus konventben valakik tüzet gyújtottak. A hátrahagyott falfirkák szerint ezt zsidó szélsőségesek követhették el, vagy olyanok, akik a gyanút rájuk akarták terelni. A rendőrség nem találta meg a tetteseket. Ezt is élesen elítélte a Kirche in Not. Rabbik és hitüket gyakorló zsidók látogatást tettek a tabghai templomban. A Knesset elöljárója, Juli Edelstein gyűjtést szervezett a helyreállítás költségeinek fedezésére. „Ha zsidók egyszer a zsebükbe nyúlnak, akkor az sokkal több annál, mint ha valamit csak elítélnek” – hangsúlyozta Alon Goshen-Gottstein rabbi.

A médiumok hallgatnak – a Szentháromság-tan az ütközőpont

A katolikus kathnet.de hírügynökség szerint már több muszlim merénylet is volt jeruzsálemi keresztyén intézmények ellen, amit szélsőséges fiatalok hajtottak végre. De ezekről sem az izraeli, sem a külföldi sajtó nem cikkezett. Május 5-én például muszlim fiatalok több keresztyén család házát megtámadták. Az etióp pátriárkátus egyik templomának tetejéről a keresztet ledöntötték, s keresztyénellenes jelszavakat firkáltak falaira.
A jeruzsálemi Al Aqsa Mecset imámja, Issam Ameera sejk nemrég videót tett közzé az interneten. Ennek címe: „Az Iszlám Állam a vallás és az állam védelmezője”. A videón arról is szól, hogy harcban állnak a politeista, sok istenhívő ellenséggel, amin ők a keresztényeket értik a Szentháromság tanítása miatt. A röplapos fenyegetés tényét a „Times of Israel” című lap is megerősítette.
30 napi ima az iszlám világért – svájci protestáns akció
Az IS sajtószóvivője, Mohammed al-Adnani egy korábbi videón keresztül részletesen elmondta, hogy a Jeruzsálemi Kalifátusnak mi mindenre kiterjed majd a Közel-Keleten a hatalma, befolyása. „Magunknak akarjuk Kabult, Karachit, Riadot, Teheránt, Bagdadot, Damaszkuszt, Jeruzsálemet, Kairót, Sanat, Dohat, Abu Dhabit és Ammant. A muszlimok visszatérnek újra a hatalomba, s mindegyik helyen ők veszik át a vezetést”.
A svájci each.ch online felületen mindeközben érdekes és jelenleg talán az egyetlen békés fegyvert mutatták fel, az imát. A Svájci Evangéliumi Allianz (SEA) akciót hirdetett a Ramadán kezdetekor ezzel a szlogennel: „30 napi ima az iszlám világért”.  Az imákat tartalmazó kalendáriumot 39 nyelven adták ki. Az imabrosúrákat a SEA honlapjáról ingyen is le lehet tölteni, ezen a linken: (www.each.ch/diensteprojekte/gebetsinitiativen/30-tage-gebet-für-die-islamische-welt).
Az ugyan csekély remény, de mégis remény, hogy a muszlimok legalább annyira hisznek az ima erejében, mint a keresztyének. Ennek pedig mindenre elégnek kellene lennie, Jézus szerint: „Mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok” (Máté 21,22). Akkor marad az ima és a remény…
http://bekefy.agnusradio.ro/2015/07/vallashaboru-keszul-jeruzsalemben.html