1984. február 21., kedd

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1984. február 20.


AKI KÖVETNI AKAR, AZ MINDEN NAP VEGYE FEL KERESZTJÉT, ÉS ÚGY KÖVESSEN ENGEM

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj.

Köszöntelek testvérem, a Mindenható Örök Isten, a feltámadott Megváltó Isten és lelket betöltő Szentlélek Úr Isten szentséges szent nevével.
Áldassék és felmagasztaltassék és imádtassék a szentháromságú egy Isten mindöröktől és mindörökké.

Először is köszönetet mondunk neked mennyei Atyánk, hogy a te Szent Fiadban le­hajoltál hozzánk, hogy magadhoz emelj minket, botladozó, esendő gyermekeidet. Hálát adunk neked Uram, Jézus Krisztus mi Urunk és Istenünk, hogy te kinyilatkoz­tattad nekünk az Atyát és kinyilatkoztattad nekünk embereken az istengyermekséget. Mert te felséges Úr, a Mindenható örök Istent, a mi Atyánknak is nevezted.

Leborulva és alázatos szívvel köszönjük meg neked mennyei Atyám, hogy te ennyire és ilyen magasra emelted a te esendő gyermekeidet a te szent Fiad által, ki maga a megtestesült szeretet. Ki élő eleven áldozatként a szeretet tüze által magasztalta fel magát a kínok, a szégyen fájára, és az ő áldozata által a dicsőség, az irgalom, a megbocsátás az állandó szeretet tüzében égő jellé vált a minden idő emberének, kinek lángja bevilágítja a mennyet és a földet.
Áldassék a te neved, Uram Jézus, mert a te kezedbe tette le az Atya a hatalmat, mert a tied mennyben és földön, és megdicsőített önmagában. Mert mondottad: "Minden hatalom az enyém, mennyben és a Földön". Mert te megdicsőítetted az Atyát, és ő is megdicsőített téged, édes Jézusunk. Mert te az Atyában és az Atya tebenned lakozik. Ezt nem értitek testvéreim, de higgyétek! Áldjátok az Urat, mert örömötök benne vagyon.

Testvérem, most arról tanítalak, hogy mit jelent a ti számotokra az, hogy keresztviselés. Kérd a megszentelő kegyelmet, világosítson meg, hogy elméd felfogja és lelked megértse. Tehát, mit jelent a keresztviselés Krisztusban:

Testvérem! A mi Urunk, Jézus Krisztus azt mondotta: "Aki követni akar, az minden nap vegye fel keresztjét és úgy kövessen engem, mert keskeny az út és göröngyös, szűk a kapu, mi a mennyek országába vezet". De testvérem, mindenki részére elérhető, mert a ti Uratok, az ő saját példájával megmutatta nektek az utat és kitaposta szent halálával és dicsőséges feltámadásával. Mert minden ember megterheltetik.
Az egyik viszi keresztjét Krisztusért, és az ő Ura erőt is ad, mert cél felé halad, ahol Krisztus int neki. Ez az ember szeretetből még embertársai terhét is segít vinni, aláza­tos és van benne irgalom. Mert ezek a szent erények nem öncélúak. Mert aki az ő Ura és Istene által sok kegyelmet tudott befogadni - mert akaratát az ő Ura és Istenének adta - az azt nem azért kapta, hogy megtartsa magának, hanem, hogy a szeretet által továbbadja embertársainak, és ne elégedjen meg azzal, hogy csak ő haladjon Krisztus felé, hanem ellenségei is, mert szeretete csak így lesz teljes.

A krisztusi példa áll előtte, aki minden emberért halt meg, és minden embernek odanyújtja a megváltás isteni ajándékát. Ezért ti se válogassatok! Mindenkinek adjatok a ti szeretetetekből, aki csak utatokba akad, és a ti Uratok szeretete él és munkálkodik bennetek. Mert embertársaitokban is Krisztust szeretitek. Ezért testvéreim, ne féljetek ti a kereszttől, ne féljetek ti a megterheléstől. Mert a ti keresztetek is Krisztus keresztjéből fakadt. És így dicsőítitek meg magatokban Krisztust, és Krisztus is megdicsőít titeket olyannyira, hogy ti őbenne és ő tibennetek lakozik, és mint ahogy Krisztus lakozik az Atyában, és az Atya Krisztusban. Így kerültök vissza a ti Atyátokhoz.

Testvérem, most áttérek azokra az emberekre, kik meg vannak terhelve, de nem ismerik fel Istennek ezt a csodálatos ajándékát, és ezt a szent adományt úgy húzzák maguk után, mint a koloncot, amit levetni, amitől megszabadulni nem tudnak. Sóváran nézik azt a hamis csillogást, azokat a kéjes örömöket, miben a világ fiai tobzódnak a fulladásig. Ezt a csoportot Isten végtelen nagy kegyelme sorsuknál fogva elzárta ettől a világtól, mert bármennyire is sóvárognak utána, nem érhetik el, de elvesznek, ha nem ismerik fel az igazi isteni szeretetet, az igazi fényt.

Testvérem, imádkozzatok ezekért az emberekért. Legyen a ti lelketek egy láng, mi világít, és ennél a fénynél lássák meg az utat, mi Krisztushoz vezet. A ti lángotokból adjatok a sötétben tapogató szegény lelkeknek, hogy megvilágosodjon lelkük és lelki szemeikről hulljon le a hályog, hogy meglássák a krisztusi fényt és lelkükbe fogadják. Testvérem minden ima, minden szó, amivel Istent dicséritek egy pici láng, mivel lelkeket lehet lángra lobbantani. Ez testvérem az ÉGŐ SZERETET, mert Krisztust igazán csak embertársaitokon keresztül lehet szeretni.

Testvérem, most búcsúzom és azt mondom, a mennyei Atya, atyai szeretete vár benneteket. Mit olyan világosan megmondott a ti Uratok, a mi Urunk, Jézus Krisztus abban a példabeszédben, mit a tékozló fiúról mondott. Ezt ti is úgy higgyetek. Az Úr Jézus szent szeretete, ami kitárta szent és szentséges kezeit a keresztfán, jelezve azt, hogy ennél már nincs több szeretet, de jelez ez nektek valami mást is, azt testvéreim: hogy ez a szeretet mindenkit magához akar ölelni kivétel nélkül. És cselekedettel mondja nektek, szent vérével megpecsételve, hogy ti is így szeressetek. Gyújtsa lángra lelketek örök mécsesét a Szentlélek Isten, hogy lelketek lángja átvilágítson az örök életre. Ámen.

Téged pedig az Úr Jézus szent kegyelme őrizzen az örök életre. Armin.