2018. március 28., szerda

Kiss-Rigó László: Most ölik meg Európát, és bennünket, keresztényeket is!

Már nem valahol messze, hanem itt a szomszédban üldözik a keresztényeket – nyilatkozta a SzegedMa portálnak Kiss-Rigó László. A katolikus püspök szerint drámai a helyzet, Európát pedig elsősorban azok az európaiak fenyegetik, akiknek keresztény gyökereik vannak, de megtagadták Istent és Krisztust. A keresztény embernek nem jelent dilemmát a választás, de az már sokkal inkább, hogyan kezelje azokat az embereket, vagy „filantrópokat”, akik anyagi érdekből, vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amelyek egyértelműen veszélyesek Magyarországra és az európai, keresztény közösségre is - tette hozzá a főpap.
Kiss-Rigó László szerint Krisztus követőinek egyáltalán nem kell, nem szabad félniük, még ebben, a modern kori keresztényüldözés időszakában sem.
-Korábban úgy tudtuk, hogy főleg szélsőséges muzulmán közegben érik súlyos támadások a keresztényeket, sok áldozattal. Ma már nem csak így van! A keresztényeket nem „valahol messze üldözik”, hanem már itt, a szomszédban. Őszintén és döbbenten csodálkozom azon, hogy európaiak tudatosan tagadják meg identitásukat, keresztény gyökereiket, és még csak erkölcsi felelősséget sem éreznek. Manapság sokkal nagyobb hírt jelent az, ha egy állatfajt valahol a kihalás veszélye fenyeget, mint ha ezer keresztényt lemészárolnak
– fejtette ki a Csongrád megyei portálnak a katolikus püspök.
– A keresztényüldözés tehát már itt van Európában, itt van az európai emberek között. A legnagyobb baj pedig az, hogy azok művelik a leginkább, akik maguk is keresztény gyökerekkel rendelkeznek, európaiak, de megtagadják saját identitásukat. Ami pedig felfoghatatlan, hogy ezek az emberek még örülnek is annak, hogy önpusztítók – tette hozzá Kiss-Rigó László.
A portálnak arra a kérdésére, hogy lehet -e függetleníteni magát a keresztény embernek attól, hogy Húsvét után egy héttel választás lesz Magyarországon Kiss-Rigó László azt válaszolta, hogy
értelmes, keresztény, hívő ember nem akarja egyáltalán függetleníteni magát a környezetétől, sőt kötelessége a környezetében is tanúságot tenni az értékeiről. Egy politikai választás egy közösség életét, jövőjét alapvetően meghatározza.
– A keresztény, hívő ember pedig kiáll az értékek mellett, ami a család, a házasság, az emberi élet méltósága, a munka becsülete, a hazaszeretet, az egészséges nemzeti identitás, vagy a szolidaritás – mondta a püspök.
– A keresztény embernek tehát nem jelent dilemmát a választás. Az már sokkal inkább, hogyan kezelje azokat az embereket, vagy „filantrópokat”, akik anyagi érdekből, vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amely egyértelműen veszélyesek Magyarországra és az európai, keresztény közösségre is.
A nemzeti identitás feladása, az uniformizálás ugyanis káros, és a vége nem lehet más, mint nemzeti öngyilkosság. Sokan pedig ebben örömmel és önként vesznek részt, mert nem látják (vagy nem akarják látni), hogy ezzel „megölik” Európát és benne bennünket keresztényeket is
– húzta alá Kiss-Rigó László.
A főpap elmondta, hogy a Húsvét üzenete örök, de hogy ki hallja meg, az függ attól, milyen füle van. A hívő emberek számára ez az Ünnepek Ünnepe, a Föltámadásé: Krisztus győzelmének ünnepe. Manapság inkább a Karácsony vette át a főszerepet, de ettől még a keresztények számára a Feltámadás Ünnepe a legfontosabb. A Húsvét az élet értelmét jelenti és a végső győzelmet, aminek a részesei vagyunk. Krisztus győzelme pedig olyan erőforrás, amiből táplálkozhatunk.
Csak rajtunk múlik, hogy ebből mit hozunk ki.
A teljes interjú elolvasható a SzegedMa portálon.

Így ünnepli a Húsvétot a Püspök

Locsolkodni nem szoktam, nálunk nem volt igazán szokás – meséli. Rokonai Ausztráliában élnek már nagyon régóta, így velük nem tud most személyesen találkozni.
– Önellátó vagyok, magamnak főzök az ünnepek alkalmával is. Ha Húsvétkor meghívnak vendégségbe, akkor ott természetesen én is húsvéti ételeket eszem. Éhen nem halok az biztos. A sonkát nem szeretem, ahogy én Karácsony idején a kocsonyát sem eszem meg – mondja.


A torinói lepel alapján megformázták a halott Jézus pontos alakját

web3-sindone-christ-3d-italy-youtube-i-tgpadova-telenuovo1.png"Ez a szobor mérethű, háromdimenziós ábrázolása a leplen látható férfinak, amit arról a szövetről vett pontos mérések alapján készítettünk el, amelybe Krisztus testét burkolták a keresztre feszítése után." - magyarázta Giulio Fanti, a Páduai Egyetem méréstechnika professzora, aki a leplet maga tanulmányozta. A mérések alapján a professzor elkészítette a férfialak háromdimenziós modelljét, amely szerinte a keresztre feszített Krisztus valódi vonásait hordozza magán.

"Emiatt úgy gondolom, végre pontos képünk van arról, hogyan nézett ki Jézus ezen a földön. Mostantól nem szabadna őt anélkül ábrázolni, hogy erre tekintettel lennénk." - nyilatkozta Fanti.
A professzor exkluzív beszámolót közölt a munkájáról a Chi című hetilapban, amelyben kifejtette: "A vizsgálataink alapján Jézus különleges szépségű férfi volt. Hosszú, de robusztus végtagokkal, közel 5 láb 11 hüvelyk [1,8 m] magas volt, miközben az átlagos magasság a korban 5 láb 5 hüvelyk [1,65 m] volt. Királyi és fenséges arca volt."
image31.jpgA rekonstrukció folyamata
A vizsgálatok segítségével Fanti számos sebet is rekonstruálni tudott a lepel alakjának testén:
A leplen 370 sebet számoltam össze az ostorozásból, nem számítva a sebeket az oldalain, amelyeket a lepel nem mutat meg, mivel az a testnek csak az elülső és hátsó oldalait fedte be. Így összesen legalább 600 csapásnyomot feltételezhetünk. Emellett a háromdimenziós rekonstrukció lehetővé tette, hogy felfedezzük, hogy a halál pillanatában a lepel férfija jobbfelé megrogyott, mivel a jobb válla annyira kimozdult, hogy az az idegeket is megsértette.
A háromdimenziós rekonstrukció bemutatójáról rövid videóriport is készült:
(Forrás: Aleteia)
http://katolikusvalasz.blog.hu/2018/03/28/a_torinoi_lepel_alapjan_megformaztak_a_halott_jezus_pontos_alakjat