Doug Mesner, a Sátáni Templom társalapítója, aki sátánista körökben a Lucien Greaves névre hallgat.
Doug Mesner, a Sátáni Templom társalapítója, aki sátánista körökben a Lucien Greaves névre hallgat.
Már megint a sátánisták. Úgy tűnik, a téma egyre gyakrabban bukkan fel mostanában.
Bár a közelmúlt hasonló témájú cikkeiben főleg arra helyeződött a hangsúly, hogy hívő keresztényként semmi okunk félni a sátánizmussal összefüggésbe hozott tárgyaktól, szimbólumoktól vagy a magukat sátánistának valló személyektől, hiszen Akit követünk olyan nevet kapott, amire minden térd meghajol1, ettől függetlenül fontos észrevennünk, hogy az Isten egykori angyalának személye köré épített vallás egyre nagyobb teret nyer a mai társadalomban, ami nem csekély jele az időknek, hiszen az Antikrisztus személyében éppen ezt a bukott angyalt hivatott majd imádni a világ.
Érdekes továbbá megfigyelni és ezt az alábbiakban is látni fogjuk, hogy a sátánizmus egyes követői nem hisznek Istenben vagy a természetfelettiben, vagy legalábbis ezt állítják, miközben mások úgy gondolják, hogy Sátán a jó képviselője, a keresztények által követett Istennel szemben. Lucifer céljainak mindkét vélekedés megfelel, ahogy C.S. Lewis2 oly találóan megjegyezte:
„Az ördögök felől emberi fajtánk két ellenkező, de egyaránt súlyos tévedésbe eshetik. Az egyik az, ha nem hisszük létezésüket. A másik az, ha nem csak hisszük, de túlzott és egészségtelen érdeklődést tanúsítunk irántuk. Nekik maguknak mind a két tévedés egyformán tetszik, és egyforma örömmel üdvözlik a materialistát meg a varázslót is.”
Szóval mi is történt már megint?
A Utah-i Sátáni Templom Suli után Sátán néven új szakkört készül bevezetni az Egyesült Államok több állami iskolájában, különösen Utah, New York, Massachusetts, Arizona, Minnesota, Louisiana és Florida államokban.
A szervezet úgy gondolja, hogy mivel az evangéliumi keresztények már számos klubbot és szakkört indítottak ezekben az intézményekben, kötelességük mindent megtenni, hogy a fiatal diákok több opció – értsd Jézus és Sátán – közül választhassanak.
„Kritikus fontosságú, hogy a gyerekek tisztában legyenek azzal, hogy minden kérdésnek több perspektívája létezik és, hogy saját maguk dönthetik el, hogy miként gondolkozzanak,”
nyilatkozta Doug Mesner, a Sátáni Templom társalapítója, aki sátánista körökben a Lucien Greaves névre hallgat.
A klubbot népszerűsítő videó egy horrorfilm stílusában invitálja a diákokat egy kis délutáni „mulatságra”, ahol megismerkedhetnek a „tudományos racionalizmussal”.
Az aktivista szervezet saját bevallása szerint nem a sátánimádatot kívánja népszerűsíteni és elvileg nem hisz a természetfelettiben, így a Sátánként vagy Luciferként ismert lényben sem, bár weboldalukat és promóciós anyagaikat szarvak és sátánista jelek borítják. Céljaik középpontjában minden jel szerint az evangéliumi kereszténység kigúnyolása és ellensúlyozása áll.
Az iskolákban működő keresztény Good News, vagyis Jóhír klubok szerintük félelmet próbálnak elültetni a gyerekekben Istennel szemben, aminek ellensúlyozására az ő általuk felajánlott program a szabad gondolkozást és a racionalizmust támogatja majd, „rámutatva a gyerekeket körülvevő természeti csodákra, az örökkévaló túlvilági horror helyett.”
A jól ismert fordított szereposztás példáját láthatjuk ismét, ami szerint Isten gonosz, követői pedig korlátozott, buta emberek, a szerintük felvilágosult sátánisták, a „fény angyalának” követői, így munkaköri kötelességüknek tekintik a fiatalok „felszabadítását” a szerintük fényhozó, a Biblia szerint viszont elbukott és a sötétséget képviselő kérub közbenjárásával.
A Liberty Council nevű keresztény szervezet szerint az amerikai alkotmány biztosítja a sátánista szervezet számára a jogot egy ilyen program elindításához.
„Azt gyanítom, hogy ebben az esetben nem sok diák mutat majd érdeklődést a klub iránt. Valószínűleg csak hírverésnek szánják, ami érdeklődés hiányában idővel feledésbe merül,”
nyilatkozta Mat Stayer, a Liberty Council nevében.
A Sátáni Templom ezzel szemben külön köszönetet mondott a Liberty Council munkatársainak, mert szerintük a szervezetnek a vallásszabadságért folytatott aktív küzdelme nyitja meg az ajtót az ő klubjaik előtt is. A Sátáni Templom által megcélzott egyik iskola azt mondja, hogy valószínűleg nem lesz választásuk a kérdésben, így helyet kell biztosítaniuk a sátánista program számára.
  1. Filippi 2:9-10 [↩]
  2. C.S. Lewis: Csűrcsavar levelei [↩]
http://idokjelei.hu/2016/08/suli-utan-satan-satanista-szakkoroket-terveznek-az-amerikai-allami-iskolakban/