2015. december 30., szerda

Exkluzív interjú Róma vezető ördögűzőjével, Gabriele Amorth atyáva

2015 dec.30./ Lifesitenews/- Mindössze másfél év van hátra a Szűzanya fatimai jelenésének 100. évfordulójáig. Szűzanyánk itt határozott utalást tett a gonoszságra, amely Oroszországból jön, ha nem lesz az az Ő Szeplőtelen Szívének odaszentelve. Azóta, némi késéssel ugyan, de számos felajánlás történt, Oroszországért és a világért is különböző pápák által. Többek között a II. János Pál pápa által vezetett 1984 márc.25.-i felajánlás a világ összes püspöke jelenlétében.
Azonban a 90 éves, ördögűzők püspöki testületének dékánja, Gabriele Amorth úgy véli, hogy amit a Szent Szűz kért, még nem lett teljesítve.
Jelen voltam márc.25.-én a Szent Péter téren. Az első sorban voltam, a Szentatya közvetlen közelében. II. János Pál pápa fel akarta ajánlani Oroszországot, de a környezetében lévő személyek nem, attól tartva, hogy az ortodoxok ellenkeznek. És így majdnem meghiúsították a felajánlást. Ezért, amikor térden állva felajánlotta a világot, az előzetesen kiosztott szöveg helyett azt mondta, hogy felajánlja „azokat a nemzeteket, melyek felajánlását a Szent Szűz különösen kérte”. Szóval, közvetve ez magában foglalta Oroszországot is. De egy egyedi felajánlás még nem történt. Valójában ez meg fog történni..
LSN: A Szűzanya megmondta előre Fatimában, hogy mártírok vére fog ömleni, ha nem lesz megtérés. A mártírok vére bőségesen ömlik azóta is: mennyi ideig fog ez tartani, mielőtt Isten büntetést küld az emberiségnek?
Amorth atya: Nézze, ma több mártír van, mint a kereszténység első századaiban. Csak gondoljunk a Közel-keletre, ahol számos keresztény lett csak azért kivégezve, mert keresztény. Mártírok hatalmas tömege van. De ne felejtsük el, amit Szűzanyánk mondott: „A végén Szeplőtelen Szívem győzni fog.” A Szentatya felajánlja nekem Oroszországot, amely meg fog térni és a világra majd egy békés időszak köszönt. Hamarosan nagy eseményeknek leszünk tanúi…
LSN: Mikor?
Amorth atya: Nehéz arról beszélni, amiben még nem élünk. Nem vagyok próféta. Egykor Izrael elfordult Istentől, hogy a bálványokat imádja. A prófétákkal keményen elbántak. Végül Isten megbüntette őket. Ma a világ nem fordul el Istentől, mert eleve bálványimádó. Puszta ateizmust vall, hogy a tudományt az oltárra emelje. De a tudomány nem hoz létre, csak felkutatja azt, amit Isten már megalkotott. Az Úr nélkül még a haladással is vissza lehet élni. Látjuk ezt a törvényekben, melyek egyenesen  természetellenesek, úgy mint a válás, az abortusz, az azonos neműek házassága…Elfelejtettük Istent! Ezért Isten hamarosan elemi erővel figyelmeztetni fogja az emberiséget. Ő tudja, hogyan emlékeztessen minket az Ő jelenlétére.
LSN: Az a szóbeszéd járja, hogy nemrég említést tett egy nyolc hónapos vagy annál rövidebb időtartamot illetően. De úgy gondolom, hogy nincs pontos időpont…
Amorth atya: Azt hiszem, közel vagyunk hozzá. Egyre közelebb. Az Úr hallatni fog magáról, és a világ válaszolni fog a hívására. Optimizmussal tekintek minderre, mert Isten mindig értünk cselekszik, hogy elérjen valami nagyobb jót a ránk mért büntetésnél, melynek célja, hogy felnyissa az emberiség szemét, amely elfelejtette és elhagyta őt. „Bármerre tekintek, hatalmas Isten, Látom Műveidet és csodállak, felismerlek önmagamban Téged”. Mindig az Urat kellene kutatnunk, nem szabadna felednünk a „Forrást”, mindennek a kiindulópontját, ahogy sajnos manapság történik. 26 évig voltam Pió atya mellett és emlékszem milyen dühös volt a televízióra, mint új találmányra. „Majd meglátod, mit fog ez tenni.” – mondta. Jó dolgokat is lehetővé tett. De én közvetlenül az emberek közelében vagyok és látom, hogy hány embert tett tönkre a TV és az Internet.
LSN: Említette a természettel ellenkező törvényeket, a válás, az azonos neműek házassága tekintetében. Ezek voltak a tavalyi általános, és az idei rendkívüli családszinódus témái is. Gondolja, hogy ezek az ügyek megfelelően lettek megcélozva, vagy más perspektívából is meg kellene vitatni a jövő októberi szinóduson?
Amorth atya: Örülök, hogy a pápa összehívta a családszinódust. De a család egységét kell megcéloznia. A válás, az abortusz katasztrófa. Minden évben 50 millió gyermeket ölnek meg abortusszal. Az eutanázia, a szétesett családok, együttélések…Ezek mind rombolóak. Isten a szexualitást céllal adta nekünk és kinyilvánította: „Ember szét ne válassza azt, amit Isten egybekötött”. Egy dolog a szexuális gyönyör, egy másik a szeretet. Manapság sokat beszélnek a szeretetről, de az valójában nem az. Pontosan Fatimában mondta a Szűzanya a mindössze 7 éves Jácintának: „a bűn, ami a legtöbb lelket a kárhozatba viszi, a tisztátalanság, a test bűne.” A Szent Szűz ezt egy olyan fiatal lánynak mondta, aki még csak nem is tudta, hogy mi az. Hallgatnunk kell arra, amit Égi Édesanyánk mond nekünk.
A szavak, melyek bármely esetben méltányolhatóak alapként: megtérés, bűnbánat, ima