2021. január 8., péntek

Választási család: A jezsuita meg fogja áldani a Biden-rezsimet

 

A 86 éves Leo O'Donovan atya, aki doktorit szerzett Münsterben, Karl Rahner SJ eretnek atya irányításával, Joe Biden beiktatásakor teljesíti a január 20-i megszólítást, pedig a választási eredményt sokan vitatják.

O'Donovan a Georgetown Egyetem volt elnöke. Biden személyesen hívta fel, és meghívta, hogy az avatáskor vezesse az imát. A Biden család régi barátja, O'Donovan 2015-ben tartott temetési misét Biden legidősebb fiának, a 46 éves Beau-nak.

Január 6-án a demokrácia párti forradalom támogatói ezrei próbálták megdönteni a 2020-ban ellopott amerikai választásokat. Az Egyesült Államok oligarchái és médiája nagyon dicsérte a világ hasonló forradalmait.

A georgetowni egyetem elnöki posztja alatt a Vatikán utasította O’Donovant, hogy vonja vissza a diákok abortuszjogi csoportjának finanszírozását. 1996-ban O'Donovant kinevezték a vitatott Walt Disney Company igazgatótanácsába.

https://gloria.tv/post/P7dDvPpWuaiW1Sbc8xU2arVyF


Kétséges érvek: Felbomlott a karizmatikus közösség

 

Öt hónapos vizsgálat után a máltai és a gozói egyházmegyék január 3-i rendeletet adtak ki, amely megtiltotta a Megváltó Jézus Karizmatikus Közösségben való részvételt.

Csak egy véletlenszerű vád hozható elő, miszerint a közösség "szektát támogat". A közösség, amely közbenjáró csapatból és különféle papok, vallásos apácák és laikusok csoportjaiból áll, eucharisztikus imádatot folytat, rózsafüzér, katekézis, érzelmi dicséret és közösségi találkozók keretében. Szellemi vezetője a híres ferences atya, Elias Vella ördögűző, a máltai karizmatikusok vezetője.

Furcsa módon a rendelet azzal vádolja a közösséget, hogy "az egyház tanításait téves és zavaros értelmezéssel" és "a Szentírás szövegek téves értelmezésével" próbálja elérni célját, valamint "a tagokat kárt okozó, bántalmazó hajlamokkal" vádolja. Nyilvánvaló, hogy ezeket az érveket nem lehet komolyan venni, különben Máltán és azon túl is fel kellene használni őket, hogy gyakorlatilag bezárják az összes Novus Ordo egyházmegyét és vallási közösséget.

A rendelet "zártnak" és "merevnek" minősíti a közösséget, melyek hamispróféta kedvenc szavai, ugyanakkor elismeri, hogy számos tag "jóhiszeműen csatlakozott".

https://gloria.tv/post/Xu8rbP2FWzP42ed4NQk2QZ2yC

A Hagia Szophia mecsetté válása "isteni büntetés" Bertalan pátriárka szerint

 

A Россия-1 ortodox karácsonyi tévéinterjúja során Kirill moszkvai pátriárka kommentálta az "autokefáliát", melyet Bertalan ökumenikus pátriárka az ukrán Filaret-egyháznak adott.

Kirill számára minden, ami Konstantinápolyban utána történt, "vitathatatlanul" isteni büntetés. Bertalanhoz fordult: "Elvetted a kijevi Szent Szófia templomot az ortodox egyháztól, és elvesztetted saját személyes Hagia Szophiádat.” Kirill számára nehéz elképzelni egy nyilvánvalóbb következményt, amely az isteni akaratból fakad.

Kirill ugyanakkor kijelentette, hogy ezt a válságot "kívülről vezették be az ortodoxiára”.

https://gloria.tv/post/3TXw1JSiJA8NA96Jp7hTRcCTs