Gyermekeim! / LK 18, 1 – 8 / Atyám, az igazságos bíró, én pedig, aki végrehajtom rajtatok az ítéletet, az utolsó napon. Felteszem nektek is a kérdést: „Vajon Isten nem szolgáltat igazságot, választottainak, akik éjjel nappal hozzá kiáltanak? Talán sokáig fogja tűrni? Mennyei Atyám, hamarosan igazságot fog szolgáltatni azoknak, akik hozzá kiáltanak! Most pedig azokhoz szólok, akik megélik eljövetelem napját. Vajon, lesz elég hit a földön? Tudjátok, még, a választottakat is megrostálom, mert csak azok állhatnak meg előttünk, akik feddhetetlenül élnek. Ezért olvassátok, és tanulmányozzátok az evangéliumot, hogy éberek legyetek! Meg ne tévesszen benneteket a sátán, aki arra vár, hogy megtévesszen benneteket! Nem a félelem lelkét adtam nektek, hogy azért rettegjetek, nehogy elvesszetek? Aki gyermeki bizalmát egészen belém veti, és mindenben hallgat szavamra, annak nincs miért félnie, mert már itt a földön megtapasztalja, lelke boldogságát. Ez nem azt jelenti, hogy megkímélem őket a gonosz támadásaitól, hanem, védelmemmel, megtartom őket, mert szeretettel vannak irántam.

Jézus

Szűz Mária bemutatása a templomban


Gyermekeim! Édesanyámat örök példaként állatom elétek, akinek a templomban való bemutatását ünnepeljük, mert ezen a napon kapta meg a Mária nevet. Az evangéliumi részben (Mt 12,46-50) pont az ő alakja emelkedik ki magasan, amikor rámutattam a körülöttem állóknak, hogy mindaz. aki „teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem, és anyám.”  A Szűzanyát, a kereszt alatt, Jánoson keresztül nektek adtam, hogy megtanuljátok tőle, hogyan teljesítette be Atyám akaratát. Mindig fürkészte, mi lenne kedves előtte, és mit vár el tőle. Oly kedvesen, és szeretettel teljesítette édesanyai kötelességét. Különleges gondoskodásával nevelt engem, amíg elérkezett az idő, hogy elinduljak tanító utamra. Imádságos szeretettel ajánlott fel engem, a mennyei Atyának. Azután, hogy fölvétetett a mennybe, onnan nyújtja nektek a leghatékonyabb segítséget, mert szüntelenül imádkozik értetek, hogy egyre hatékonyabban kapcsolódjatok bele szeretetművünk egységébe, ahol a lelkek mentésére adja, legfőbb engesztelést.

Jézus



Szent Cecília Szűz, és vértanú


Gyermekeim!  Szent Cecília a harmadik században született, előkelő családban élt, szülei házasságra szánták.  Még kora ifjúságában eljegyeztem a magam számára, amelyet szüzességi fogadalmával pecsételt meg. Szülei, mégis rákényszerítették a házasságra, de amikor férjét kíváncsivá tette az a titok, amit elrejtett előle, olyan ékes szavakkal beszélt rólam, hogy maga is megkeresztelkedett, és felismerte Cecília titkát, hogy mekkora kegyelem rejlik a szüzesség fogadalmában, ezért ő is követte őt. Hamarosan elkezdődött a keresztényüldözés, férjét elfogták, és kivégezték. Nem sokkal később Cecília is követte példáját.  Kivégzése előtt megtérített az őt kísérő katonákat, és tisztjüket.  Végül, sok kínzásnak vetették alá, de amikor megpróbálták karddal lefejezni, a hóhérnak ez háromszor sem sikerült.  Utána még három napig élt, s csak azután lehelte ki lelkét. Hősies példával járt előttetek, ezért kérjétek bátran az ő közben járását nehézségek idején.

Jézus

Alexandriai Szent Katalin


Gyermekeim! Katalin művelt családból származott. Tanulmányai során ismerte meg a kereszténységet. Tökéletesen vállalta a hivatását, amikor ellene mondott a császár parancsának, aki megkövetelte, hogy a bálványok tiszteletére rendezett áldozatokon vegyen részt. Bátran a császár elé lépve keresztvetéssel tett tanúságot hitéről. Ezzel a tettével bizonyította, hogy engem akar követni. Sőt, még el is marasztalta az uralkodó zsarnokságát. Több férfi próbálta őt visszatéríteni a római hitre, de mivel Katalin nagy bölcsességgel védte hitét, a férfiak is megtértek. Katalin még az őröket is, akik elkísérték utolsó útjára, megtérítette. Olyan ékesszólást és bölcsességet adtam neki, amelyet ígértem a vértanúknak. Vastüskés keréken kellett volna meghalnia, de a kerék darabokra tört. Végül is megkínozták, és lefejezték. Mielőtt ezt tették vele, én már elragadtam az ő lelkét. Katalin mindenét odaadta nekem, amije volt, az okosságát, az ékesszólását, amivel én ajándékoztam meg. Ahogy a szegény asszonyt (Lk 21,1-4), aki utolsó fillérjét dobta be a perselybe, mert fontos volt neki, hogy mindenét Istennek ajándékozza, úgy őt is megjutalmaztam. Katalin életével fizetett, méltán tisztelhetitek nagy segítő szentként.

Jézus

Gyermekeim!  A világ végéről szóló jövendölésről (LK 21,5-11) nem azért beszéltem, hogy rémületben tartsam az emberiséget, hanem azt akartam vele jelezni, hogy ez a világ el fog múlni. Mindezeknek a szörnyűségeknek, amiket mondtam, előbb be kell következnie, „de ezzel még nem lesz itt a vég.” Komolyan figyelmeztettem az emberiséget, hogy a bűnöknek következményei lesznek. Mivel sem a napot, sem az órát nem tudhatjátok, ezért úgy készítsétek lelketeket, hogy tisztán, és feddhetetlenül álljatok meg előttem! Bánjátok meg bűneiteket, és javítsátok ki életeteket! Tegyetek jót, ahogyan csak tudtok! Úgy engesztelődjetek ki egymással, hogy bocsássatok meg azoknak, akik vétettek ellenetek! Akik elutasítanak benneteket, ne vessetek rájuk követ, és ne ítélkezzetek! Szeressetek tettetés nélkül, és ragaszkodjatok a teljes Szentháromsághoz és égi Édesanyámhoz! Keressétek és szeressétek akaratomat, és ragaszkodjatok mindahhoz, melyeket, az evangéliumban megtanítottam nektek, és alkalmazzátok magatokra, hogy az életszentségre eljussatok!


Jézus


Gyermekeim! Jeruzsálem pusztulására előre figyelmeztettem a zsidókat. „Amikor hadsereg veszi körül, tudjátok, hogy elérkezett a pusztulása.” „Ezek a bosszúállás napjai, hogy beteljesedjék, amit az írás mond.” (LK 21, 20-28) Jeruzsálemet valóban lerombolták a pogány rómaiak. Hatalmas öldöklést hajtottak végre, és aki életben maradt, azokat fogságba hurcolták. Jeruzsálem pusztulása, mintegy előképe annak, ami még ezután fog bekövetkezni, az utolsó ítéletkor. Dicsőséges eljövetelem idején fog mindez bekövetkezni, mikor a világ elmúlik, és az utolsó kozmikus megrendülése bekövetkezett. Én vagyok az örök élet Ura, a világ megváltója. Teljhatalmat kaptam Atyámtól, hogy végérvényesen megítéljem a világot, és abban minden embert szíve gondolatát. Hatalmat kaptam arra, hogy életet ajándékozzak azoknak, akik bennem hisznek. Akik viszont elutasítják a kegyelmeimet, amelyeket kaptak tőlem, azok kárhozatra adhatják magukat, ha meg nem térnek. Hatalmas a tét! Nektek nemcsak önmagatokért és családjaitokért kell imádkoznotok, hanem minden ember üdvösségéért! Ha tisztán tartjátok lelketeket, megadom nektek azt a kegyelmet, hogy sok embert tudjatok imádságaitokban elém hozni!
Jézus

Szent András Apostol


Gyermekeim! (Mt 4, 18 -22) Amikor a galileai tenger partján jártam, elkezdtem tanítani az embereket. Ahogy Keresztelő János is bűnbánatot hirdetett, nekem is első cselekedetem volt, hogy mondjam: „Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa.” Színre lépésemmel elérkezett az idő, hogy komolyan készüljenek az emberek bűnbánattal a megtérésre. A második cselekedetem az volt, hogy összegyűjtsem a tanítványokat, akiket ott helyben találtam, és megszólítottam őket. Két testvér volt az első, Simon és András, akinek a napját ünnepeljük.  Halászok voltak, és hálójukat vetették a vízbe. Odamentem hozzájuk. Ismerték Keresztelő János tanúságtételét, ezért érthető volt, hogy készségesen hallgattak hívó szavamra. Halásznyelven szóltam hozzájuk: „Jöjjetek utánam! Én emberhalászokká teszlek titeket.” Ők, mindent otthagytak, és nyomban követtek engem. Amikor szétküldtem tanítványaimat a szélrózsa minden irányába, akkor András Kis Ázsiába ment, ahol a nomád népeknek hirdette az evangéliumot, nagy viszontagságok közepette.  András is vállalta értem a vértanúhalált. Keresztre feszítették, de keresztjének szárait nem derékszögben, hanem átlósan ácsolták, ezért nevezik András keresztnek ezt a formát. András is megdicsőített engem életében és halálábanegyaránt.

Jézus