2021. március 17., szerda

Újabb múzeum: Hamispróféta szegény egyháza pénzt próbál keresni

 

Hamispróféta múzeummá változtatta a római Lateráni Palotát, az első évezred pápáinak rezidenciáját.

Ezt a rendelkezést Angelo de Donatis bíborosnak, a római egyházmegye helynökének írt levelében tette közzé (március 16-án jelent meg).

A palota a lateráni bazilikához van csatolva. Hamispróféta azt akarja, hogy kulturális célokat szolgáljon. A nagy lateráni komplexumban jelenleg adminisztrációs irodák működnek, amelyek valószínűleg ott maradnak.

https://gloria.tv/post/3NhvAZHfipRA28Gb9mgLdHeSx

Szégyentelen szégyen: Antwerp püspöke szégyent érez az egyház iránt

 

Johan Bonny, a 65 éves, belga antwerpeni püspök "szégyent" érez az egyház iránt, mert az nem adhat homoszexuális "áldást" - írja a Standaard.be-ben (március 17).

Bonny "intellektuális és erkölcsi értetlenséget" mutat ehhez. Siet "bocsánatot kérni" mindazoktól, akik számára a Vatikán nyilatkozata "fájdalmas" és "érthetetlen".

Kissé melodramatikusan azt írja, hogy a mai (állítólagos) "fájdalmuk az egyház iránt" az övé is.

Bonny hangsúlyozza, hogy nem tart attól, hogy álláspontja miatt a Vatikán szankcionálja. Tudja, hogy ez csak akkor történne meg, ha kiállt volna az apostolok által közvetített hit mellett.

https://gloria.tv/post/ZCA3uVAjJ3sC2MYvdj6LdhY1R

Homoszexuális kapcsolatok: Több száz német pap folytatni fogja az "áldást"

 

Több mint 1000 német pap és laikus lelkész segéd kijelentette, hogy továbbra is "megáldják" a homoszexuális kapcsolatokat.

Aláírásokat gyűjtenek, amelyeket virágvasárnap nyújtanak be Georg Bätzing limburgi püspöknek, az elnöklő püspöknek. Vezető pap Tobias Schäfer atya, a mainzi egyházmegye wormsi prépostja.

Ausztriában a 350 papot és diakónust képviselő, túlméretezett Pfarrer-kezdeményezés bejelentette, hogy továbbra is "megáldják" a homoszexuális kapcsolatokat.

https://gloria.tv/post/yFpwPFcS3FMW11KgYJ8VomTzn