2019. október 11., péntek

Betegségnek nevezte a homoszexualitást egy svájci katolikus egyetemen tanára - felfüggesztették

Felfüggesztettek az állásából egy teológusnőt a svájci Université de Fribourg katolikus egyetemen, amiért még 2017-ben a "Katolikus szexuáletika" óra keretében "betegségnek" nevezte a homoszexualitást, és terápiás központokat is ajánlott, ahol kezelni tudják azt.
A docensnőt a kijelentéseiért az egyetem "Spektrum" nevű hallgatói magazinja panaszolta be nemrég az egyetem vezetésénél.
Az egyetem egy szerdán kiadott közleményben határolódott el a munkatársától, kijelentve, hogy az ügyben vizsgálatot rendeltek el, a vizsgálat idejére pedig a teológusnőt felfüggesztik az állásából. Mint írják:
A homofóbia nemcsak a saját alapító nyilatkozatunkkal és az akadémiai oktatás minőségi elvárásaival ellenkezik, de a II. Vatikáni Zsinaton alapuló helyes teológiai elvekkel is, amelyek pedig a fakultánsunkon folyó oktatás és kutatás számára kötelező érvényűek.
Az egyetemi közlemény azt is hangsúlyozza, hogy a katolikus hagyomány a homoszexualitást nem tekinti betegségnek, amelyet terápiával kezelni lehetne.
A teológusnő az előadását minden második évben tartotta meg, ideiglenes munkaszerződéssel. Idén az előadássorozatot a panasz miatt le kellett állítania.
Az egyetemi közlemény szerint amennyiben a "vádak" megállják a helyüket a tanárnővel szemben, úgy "a fakultáns meg fogja tenni a szükséges lépéseket" - valószínűleg végleg kizárják majd őt a katolikus egyetemről.
A Katolikus Egyház Katekizmusa így foglalja össze az Egyház homoszexualitásról szóló tanítását:
2357. A homoszexualitás olyan férfiak vagy nők közötti viszony, akik kizárólagosan vagy döntően saját nemük iránt éreznek szexuális vonzalmat. A századok folyamán és különböző kultúrákban nagyon eltérő formákat öltött. Pszichikai eredete nagyrészt föltáratlan. A hagyomány a Szentírásra támaszkodva --mely úgy mutatja be a homoszexuális kapcsolatokat, mint súlyos eltévelyedéseket -- mindig vallotta, hogy "a homoszexuális cselekedetek belső természetük szerint rendetlenek". Ellentétesek a természetes törvénnyel. A nemi aktusból kizárják az élet továbbadását. Nem az igazi érzelmi és szexuális komplementaritásból származnak. Nincs olyan eset, amikor jóváhagyhatók lennének.
2358. Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.
2359. A homoszexuális emberek a tisztaságra kaptak meghívást. Az önuralom erényeivel, melyek nevelik a belső szabadságot, olykor az önzetlen barátság segítségével, imádsággal és szentségi kegyelemmel fokozatosan és kitartóan közeledhetnek és kell is közeledniük a keresztény tökéletességhez.

Hatalmas tűzgömb jelent meg Északkelet-Kína egén.

Utcai kamerák és autósok autós fedélzeti kamerái rögzítették a nagy világosságot okozó lángoló meteort.

Hatalmas tűzgömb jelent meg Északkelet-Kína egén helyi idő szerint pénteken, éjfél után – írja a Live Science alapján a 24.hu. A szakértők egyelőre nem tudnak becsapódásról.
A meteor hatására nappali világosság alakult ki, a látványos eseményt nemcsak az utcai kamerák, de helyi lakók is rögzítették. A jelenség Csilin és Hejlungcsiang tartományból is látható volt.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=L6gQkVqpgIo
Kína északkeleti része felett egy hatalmas meteor száguldott át.
2019. október 11-én az éjjeli órákban egy meteor szelte át az eget Kína északkeleti része, a Jilin tartományban fekvő Songyuan városa felett. A meteor olyan fényesen izzott fel, hogy
pár másodpercre nappali világosság lett úrrá a térségben.
Arról egyelőre nincs információ, hogy a meteor apróbb darabjai esetleg valahol földet értek-e. Az eseményt több kamera is rögzítette.
Forrás: Youtube/VideoFromSpace

Új vicc: Az amazonasi diakónust először "bennszülött rítusban szentelték fel"


Mitù püspöke, a kolumbiai Medardo de Jesús Henao del Río nemrég felszentelt egy bennszülött diakónust "két rítussal", a rómaival és egy (egyelőre ismeretlen) "bennszülött rítussal".

Az október 10-ei amazonasi szinódus sajtókonferenciáján Henao elmondta, hogy ez a "rítus" abból állt, hogy "bennszülött vezetők egy koronát helyeztek a diakónus fejére".

Henao szerint a "korona" azt szimbolizálja, hogy az ember "megszerzi az emberek bölcsességét és megosztja azt a közösséggel". Azonban a felszentelés nem arról szól, hogy megszerzi valaki az "emberek bölcsességét".

Néhány tánc, majd egy második Novus Ordo felszentelés után jött az Eucharisztia. Henao szerint ez "szükséges", hogy asszimiláljunk bizonyos őslakos értékeket és eltanuljunk tőlük bizonyos elemeket a (pogány) szertartásukból: "Nem bélyegezhetünk meg mindent, vannak hiedelmek és szertartások".

Henaót az akkor még kolumbiai nuncius, Ettore Balestrero szentelte püspökké, akinek később problémái akadtak.


https://gloria.tv/article/G1BCEmojb9tQ2hrb19usFpaWU

Reto Nay atya: Az új hamispróféta bíboros úgy munkálkodik, mint egy termesz


Michael Czerny szociális munkás jezsuita új bíboros címere so dologról árulkodik.

Egy hajó van benne, amiben négy fekete ember ül. Ez nem Szent Péter szimbóluma, ami az egyházra utal, hanem az embercsempészek hajója, akik meggazdagodnak azon, hogy embereket csempésznek Európába, akik élete veszélyben forog. A vatikáni tömeges bevándorló pártok is támogatják ezeket a bűnözőket.

Czerny püspöki mottója a Suscipe (Latin: “kapni,” “befogadni”). Az embercsempészek szövegkörnyezetében ez azt jelenti, hogy az illegális bevándorlókat akarja, hogy fogyasztókká és olcsó munkaerővé váljanak Európa számára, ezzel megfosztva anyaországukat a fiataloktól és ezzel együtt a jövőtől.

A Suscipe továbbá az első szó a híres imában, ami Loyolai Szent Ignác lelkigyakorlatának.

Így a szavak és a szimbólumok továbbra is itt vannak, viszont ez már csak egy üres álarc, ami az üres politikát segíti.

Ferenc pápa pártjának a kezében az egyház egy házzá alakult, amit a termeszek pusztítanak.

https://gloria.tv/article/trnRxw62H1vs4UchCToq8xpff

Garcia püspök: Az elszámolás napja eljön a hamisprófétáért


A következőt nyilatkozta Rene Henry Gracida prelátus, a texasi Corpus Christi volt püspöke Ferenc pápa vatikán kerti Pachamama hókusz-pókuszával kapcsolatban kapcsolatban:

Ferenc pápa vatikáni kerti botrányával kapcsolatban a következőt idézhetik tőlem:

A kegyelmes Ferenc pápa vatikáni kerti pogány szertartása további bizonyíték arra, hogy nem érdeklik a kánonjogi megrovások, amelyeket azért kaphatna, amiért eretneki, sőt, okkult vallásos szertartásokban vesz részt, amely minden katolikus számára tiltott, főleg azon katolikus számára, aki (érvénytelenül) Szent Péter Trónján ül.

Azonban nem zavarja, hogy a Universi Dominici Gregis törvény szerint exkommunikálva van, ezért a megrovásokat egyre könnyebben mellőzi.

Az elszámolás napja eljön érte is, mint mindnyájunkhoz."

A nyilatkozatot a FromRome.Wordpress.com publikálta (október 10.).

https://gloria.tv/article/cT9XkmGuc9v34q6YWPcGwbSLx