2013. december 28., szombat

Aki tud németül, annak ez az oldal rengeteg információt tud adni a hamis profétáról.

Imádás Háza Budapesten és MEHR konferencia

Kedves Testvérek!

Mint mostanra már biztosan tudjátok, elindult az Imádság Háza Budapesten. Az első alkalmak is már nagyon tüzesre sikerültek. Tudtátok, hogy Augsburgban, ahol néhány éve már folyamatosan imádkoznak, nincs már abortuszt vállaló orvos és nincs prostitúció? Akarjátok, hogy ez nálunk is megtörténjen? Tudjátok, hogyan alakítja át az állandó ima a társadalmat, nem csak Cansas city-ben és Augsburgban, de másutt is, ahol az ima veszi át a szerepet? Nézzétek:http://www.youtube.com/watch?v=ItEB4IB2EL8
És gyertek a következő alkalmakra, mindig 18-20 óráig, adjuk át az országunkat Istennek!
  • január 14. kedd, Tömő utca Kápolna , VIII: kerület, Budapest Tömő u 31.
  • január 21. kedd, szociális testvérek háza a Hűvösvölgyben Budapest, (II. Ördögárok u. 7.)
  • január 28. kedd, Tömő utca
  • február 4. kedd, Tömő utca

Jó hírünk is van, aki nem tud idén Augsburgba eljönni, nem marad le semmiről, az egész konferencia online követhető itt:
  • MAGYARUL ÉLŐBEN - AUGSBURGI MEHR KONFERENCIA

    A 2014-es MEHR (jan. 3-6, Augsburg) imakonferencia azok számára, akik nem tudnak elmenni, élőben MAGYARUL is nézhető/hallgatható lesz! Reméljük a technika nem viccel meg. Ehhez mindössze egy számítógép (v tablett, mobiltel stb.) szükséges internet hozzáféréssel.

    Az élő kép, videó, a http://new.livestream.com/gebetshaus-augsburg címen lesz elérhető - itt az eredeti német hanggal.
    Aki magyarra szeretne váltani, az itt lecsendesíti a hangot, és párhuzamosan megnyitja a következő hivatkozást:http://myradiostream.com/mehr2014hu , és ezt meg felhangosítja. :).
    Megjegyezzük, h csak a tanítások lesznek fordítva, a dicsőítések, misék azok csak az eredeti hangon lesznek elérhetőek.
    Alább közöljük a programot, ahol a kiemelt programok a magyarra fordítottat jelölik.

    MEHR 2014 – program
    A kiemelt programok előreláthatólag magyarra is fordítva lesznek.
    Péntek, január 3.
    19:30 Program kezdete
    20:10 Dicsőítés (Raphael Schadt)
    21:00 Tanítás (Johannes Hartl)
    22-23:00 Csendes dicsőítés: Johannes Hartl (énekek, az új, "Augenlieder" című CD-ről)

    Szombat, január 4.
    8:00 Csendes dicsőítés: Anton Svoboda
    9:30 Dicsőítés (Veronika Lohmer)
    10:25 Moderáció
    10:35 Tanítás (Johannes Hartl)
    11:30 Szünet
    11:45 Előadás (Johannes Hartl)
    12:30 Csendes dicsőítés: Elke Mölle
    13:30 Csendes dicsőítés: Steffi Witopil
    14:30 Tanúság (Arne Elsen)
    17:00 - 18:30 Szentmise Msg. Alessandro Perego-val (Zene: Johannes Beering)
    18:30 Csendes dicsőítés: Steffi Witopil
    20:00 Moderáció, dicsőítés (Raphael Schadt)
    21:00 Impulzus, Imaest: Johannes Hartl
    22:30 Dicsőítés: Raphael Schadt
    Vasárnap, január 5.
    8:00 Csendes dicsőítés: Jörg Pasquay
    9:30 Dicsőítés (Veronika Lohmer)
    10:25 Moderáció
    10:35 Tanítás (Johannes Hartl)
    11:30 Szünet
    11:45 Tanítás (Johannes Hartl)
    12: Csendes dicsőítés: Benjamin Witopil
    13:30 Csendes dicsőítés: Christiane Hammer
    15:00 Impulzus: Gabriele Kuby “Gender Mainstreaming”
    15:45 Közbenjárás: Moderation Elke Mölle
    17:00 - 18:30 Evangélikus Istentisztelet: Henning Dobers, Musik: Elke Mölle
    18:30 Csendes dicsőítés: Andrea Ballay
    20:00 Dicsőítés (Veronika Lohmer)
    21:00 Impulzus, Imaest (Johannes Hartl)
    22:45 Party-dicsőítés: Raphael Schadt

    Hétfő, január 6, Vízkereszt ünnepe
    7:00 Közbenjáró alkalom Romániáért az imaházban
    8:00 Csendes dicsőítés: Jakob Pithan
    9:30-10:10 Szentmise Msg. Perego-val (Zene: Raphael Schadt), gyrekekkel
    11:20 Tanítás (Johannes Hartl)
    12:00 Befejezés

És egy pár szó, hogy hogyan is indult ez az egész?
  • Az én házamat az imádság házának nevezik… (Mt 21,13)
    Jézusnak ez a vágya többünket megszólított. 2013 decemberében hetente összejöttünk azért, hogy dicsőítsük Istent, közbenjárjunk egyházunk és országunk megújulásáért. Elkezdett épülni lélekben az imádság háza...
    Hogyan kezdődött?
    2012 januárjában többen részt vettünk Augsburgban a MEHR imakonferencián, ahol kiáradt ránk a dicsőítés Lelke, és mélyen megértettük, hogy legalapvetőbb hivatásunk: Isten dicsőségének dicsérete. Éreztük Isten hívását az imára Magyarország megújulásáért, és ezért többfelé az országban elkezdtünk dicsőítő és közbenjáró imaalkalmakat szervezni, kérve a Szentlélek kiáradását.
    Vágy a spiritualitásra és hamis források
    Ez év tavaszán több országos jelentőségű program szembesített néhányunkat azzal, hogy milyen sok emberben él a mély vágy a spiritualitás iránt. Nagyon sokszor azonban hamis forrásokból próbálják szomjúságukat csillapítani, mert azokról azt gondolják, hogy igazi, tiszta vizet adnak. Tanulmányoztuk ezeknek a programoknak a mélyebb üzenetét, és világossá vált számunkra, hogy a New Age az ezotériával karöltve egyre erőteljesebben hívja az embereket hamis spirituális tapasztalatokra - azt ígérve, hogy életüket megváltoztató különleges élményekben lehet részük. Az is világossá vált, hogy Isten kiszorítása a társadalom életéből még erőteljesebben történik.
    Urunk, mi a te válaszod? Mire hívsz bennünket?
    Világos volt, hogy nem mehetünk el ezek mellett a kihívások mellett – hiszen Isten mintha megragadta volna a bensőnket, és éreztük erőteljes hívását. Ezért többeket meghívtunk egy közös útkeresésre különféle katolikus közösségekből, és együtt kértük a Szentlélek vezetését, hogy megértsük, mi Isten víziója ebben a helyzetben, és mire hív bennünket. Hogyan lehetne az embereket elvezetni Jézushoz, aki az igazi élő vizet adja? Hogyan válhatna az Egyház a hiteles ima iskolájává? Hol vannak azok a lelki központok, ahol az emberek megismerhetik a keresztény ima jó ízét és sokféle módját? Vajon itt van-e az ideje annak, hogy nálunk is megszülessen egy imádság háza, amely a szüntelen ima helye?
    Találkozásaink alkalmával megosztottuk meglátásainkat, imádságunk gyümölcseit. Tapasztaltuk a Szentlélek világos és erőteljes vezetését az imában, a Szentírás szavain és a prófétai látásmódon keresztül. 2013 őszén megszületett a válasz bennünk: Igen, hisszük: Istennek az a vágya, hogy az Ő háza az imádság háza legyen. Igen, itt az ideje, hogy a szentélyből fakadó forrás vize termővé tegye a sivatagot. Igen, itt az ideje a kitartó közös imának, hogy megújuljon országunk a Szentlélek által.
    Kedves Testvér!
    Amennyiben megérint, elgondolkodtat, érdeklődést vált ki belőled ez a téma, és érzed, hogy az Úr Téged is hív az imára, gyere el a következő dicsőítő és közbenjáró imaalkalmakra!
    Időpont és hely:
    - Január 14-én kedden 6-8-ig, Tömő utcai templom (Budapest, VIII., Tömő u. 31.)
    - Január 21-én kedden 6-8-ig, a szociális testvérek hűvösvölgyi háza (Bp., II., Ördögárok u. 7.)
    - Január 28-án kedden 6-8-ig, Tömő utcai templom
    - Február 4-én kedden 6-8-ig, Tömő utcai templom
    Szeretettel várunk
    2013. december 28.
    Bartha Angéla (Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottságának elnöke), Berkecz Franciska (Szociális Testvérek Társasága), Fejéregyházi Tamás atya (Krisztus Légiója Kongregáció), Gábriel Zoltán (Samaria Közösség, Sülysáp és Dávid Sátra Dicsőítés), Kunszabó Zoltán (Új Jeruzsálem Közösség) Marik József és Erzsi (Emmánuel Közösség), Nyuli Gábor és Bori (Cor et Lumen Christi Közösség), Roska Péter atya (Tömő utcai Plébánia), Szabó Katalin (Szociális Testvérek Társasága), Wachtler Veronika (Szociális Testvérek Társasága).


Testvérek, gyertek, csatlakozzatok!
--
Üdvözlettel:

GáBori
Cor et Lumen Christi Mission Fellowship

Karácsonyi Angyal

Ki is az a karácsonyi angyal? A karácsonyi angyal egy olyan angyalfajta, aki megajándékozza Csaba testvér gyermekotthonaiban élő gyerekeket a karácsonykor.
A gyerekek levelet írnak az angyalnak, és kérik, hogy az angyal teljesítse 3 kívánságukat, valósítsa meg az ajándék álmukat.
Ezt az ajándékozást két ember találta ki, akik a dévai látogatásából hazafelé végiggondolták, hogy hogyan lehetne megajándékozni a gyermekotthonokban lakó árva, félárva, vagy csak szociálisan perifériára került családok gyerekeit. A gondolatot tett követte, és először a dévai gyerekotthonban, majd Csaba testvér összes házában élő gyereket is meglátogatta a karácsonyi angyal.
A gyerekek leveleit az egyes házak felelősei önkénteseknek adják, akik vállalják, hogy ajándékot vesznek egy megnevezett gyereknek. A cél az, hogy a gyerekek érezzék, hogy fontosak valakinek, valaki lehajol hozzájuk, és készít nekik olyan ajándékot, amit a körülményeik miatt csak az álmukban remélhettek. Így válik az ajándékozó karácsonyi angyallá. Az ajándékot a karácsonyfa alá helyezhető díszcsomagolásban kapom meg, majd a raktárba visszük. A gyerekotthonokba teherautó szállítja el mind az 1250 bentlakó gyerek ajándékát, hogy a karácsonyi ünnepség keretében megkaphassák a saját, névre szóló ajándékukat.
Sokféle angyalos levél készül, de nagyon megható leveleket is érkeztek a nagyobb gyerekektől. Egy 13, és 16 éves lánytestvérpár írta tavaly, hogy 4 éve halt meg a mamájuk, azóta élnek a gyerekotthonban, és a papájukat alig látogatja őket. Idén jött az újabb levél, hogy a papájuk nagyon súlyos TBC-s beteg és nem tudják, hogy mikor látják őt utoljára. Az ilyen gyerekeknek különösen fontos, hogy karácsonykor valaki hozzájuk forduljon, teljesítse az álmukat.
A távolság miatt nem tudunk ott lenni az ajándékok átadásánál, de mindig kapunk fényképeket, amin látszik a gyerekek nagy öröme. Ezeket a pillanatokat az egyik nevelő írta le a következő sorokkal, ami minden ajándékozónak köszönetként szolgál:
„ Nagyon szépen köszönöm, hogy idén is örömet okoztok a gyerekeinknek. Természetesen nekem sokkal nagyobb örömöt szereztek, mint a gyerekeknek. Olyan nagy élmény számomra végignézni őket, amikor a fa körül összegyűlünk. Azok a kíváncsi szemek és az a várakozás az arcukon, azt nem tudom leírni, hogy milyen szép. Megállítanám azt a pillanatot és csak néznem őket, és soha nem unnám meg. Isten fizesse a sok jóságotokat!”
Az ajándékozók fontosnak tartják, hogy évről-évre részt vegyenek az ajándékozásban. Sokszor belegondoltam, hogy vajon minden évben meg lesz-e mind a 110 gyereknek ajándékozója. De a jónak lenni jó mondás igaz, mert az embereket egy jó cél érdekében könnyen megszólíthatók, és nagy szeretettel és bőséggel fordulnak a bajban lévő gyerekhez. Vannak, akik több gyereknek szerveznek, illetve készítenek ajándékot, így az elmúlt 8 évben minden gyerek megkapta a karácsonyi ajándékát.
„Amit egynek is tesztek a legkisebbek közül azt Nekem teszitek”
Németh Zoltán
a dévai alapítvány önkéntese, a szovátai gyerekotthon felelőse

Kína a változás útján


A kínai törvényhozás hivatalosan is megszüntette szombaton a munkával történő átnevelés intézményét. Enyhítettek az Egyke-szabályon is, ami az elmúlt évtizedekben abortuszok millióit generálta...
Az 1950-es évek óta működő munkatáborok sok visszaélésre adtak lehetőséget, mert bírósági ítélet nélkül, rendőrségi kezdeményezésre, kevés fellebbezés lehetőséggel lehetett bezárni embereket akár 4 évre is. Nem is keveset: egy 2008-as adat szerint körülbelül 350 erre szakosodott intézet működött az országban, összesen 160 ezer lakóval.
A fogvatartottak főleg kisstílű bűnözők, prostituáltak, kábítószerfüggők és szerencsejátékosok voltak, de a rendőrség a nemzetbiztonságot veszélyeztető egyéneket is bezárhatta.
Kína szombaton a családtervezési politikán is enyhített. Az 1979-ben bevezetett egykepolitika helyébe lépő új szabályozás értelmében a házaspároknak két gyerekük lehet akkor, ha mindkét szülő egyke volt. Korábban csak a vidékieknek volt engedélyezett két gyermek, amennyiben az elsőszülőtt lány volt, a városban élők azonban csak egy gyermeket vállalhattak.
A vitatott törvény problémákhoz vezetett, például sok volt a abortusz, és rossz nemi arány alakult ki a társadalomban. Az Állandó Bizottság felszólította a tartományok illetékes törvényhozásait és állandó bizottságait, hogy a demográfiai helyzetnek megfelelően érvényesítsék a most hozott törvényeket.
(MTI)

30 ezer európai fiatalt várnak Strasbourgba, a Taizéi Közösség találkozójára

Európa minden országából és más földrészekről is fiatalok ezrei érkeznek Strasbourgba a bizalom zarándoklatára, melyet 36. alkalommal rendeznek meg. Lengyelországból 4500, Ukrajnából 2600, Olaszországból 1400 fiatal utazik december végén a kelet-francia városba, Elzász fővárosába.
„A pápa számít rátok, hogy a ti hiteteken és tanúságotokon keresztül az evangéliumi béke és kiengesztelődés szelleme szerteáradjon a veletek egykorú fiatalok körében.” – ezzel az üzenettel fordult Ferenc pápa azokhoz a fiatalokhoz, akik ebben az évben december 28-ától kezdve Strasbourgban gyűlnek egybe a Taizéi Közösség által megrendezett bizalom zarándokútjának 36. találkozójára.
„Róma városa örömmel emlékezik arra, hogy egy évvel ezelőtt itt tartottátok a találkozót, és főként arra a buzgó imádságra, amellyel a Szent Péter téren XVI. Benedek körül egybegyűltetek” – írja levelében Ferenc pápa.
A Taizéi Közösség perjele, Alois testvér az idei találkozó mottójául a következő gondolatot jelölte meg: „Keressük a látható egységet mindazokkal, akik szeretik Krisztust.”
A fiatalok csoportokban találkoznak és imádkoznak a kijelölt 200 plébánián, francia és német területen. December 29-én és 30-án délután az eszmecsere központjában olyan témák állnak majd, mint a krízis, a munkanélküliség, a bizonytalan munkahelyek.


A déli és esti közös imádságoknak a strasbourgi vásárcsarnok három terme, a székesegyház és a Szent Pál protestáns templom ad helyet.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír