A kaliforniai Kern megye bírája, Gregory Pulskamp május 27-én írta alá azt az állandó végzést, amely megtiltja, hogy Kalifornia állam a Covid-19 ürügyén valaha is diszkriminatív korlátozást vezessen be az imaházakra.

Az 51 éves Pulskamp muszlim vallású. A (katolikus) Boston College-ban szerzett alapdiplomát, és a (katolikus) San Diegó-i Egyetem jogi karán szerzett jogi diplomát.

2020 szeptemberében Trevor Burfitt SSPX atya beperelte Newsom kaliforniai kormányzót a beltéri istentiszteletek betiltása miatt, az alkotmányosan védett vallásszabadság megsértésének nevezve azt. A vezető ügyvéd Christopher Ferrara volt.

Egy hónappal később Burfitt templomát, az Our Lady of the Angels templom Arcadiában két 500 dolláros idézést kapott a Los Angeles megyei egészségügyi ellenőröktől, miután a híveket megfigyelték, amint kilépnek a templom hátsó kijáratán.

A bírósági döntés után Burfitt atya így nyilatkozott: "A zsarnokról bebizonyosodott, hogy túllépte a hatalmát". Június 1-jén a Thomas More Társaság hasonló ügyet nyert meg a kaliforniai Chula Vista városában található South Bay United Pentecostal Church számára.

https://gloria.tv/post/2MjjGoKVLWUUCGRzZbbkb8rFY