2014. július 1., kedd

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'


Ti csakis az Igazságot támogathatjátok, mert Én Vagyok az Igazság. Megtagadván az Igazságot, Engem tagadtok meg.

2014. június 30. hétfő, 23:50
Drága szeretett leányom, nektek, kedves követőim, tudnotok kell, hogy a Pokol kapui sohasem győzedelmeskedhetnek Egyházammal szemben, bár földi Egyházam nagy részét össze fogják zúzni, amint az meg volt jövendölve. De az Igazság sohasem halhat meg. Az Én Igém nem hal meg soha, Tanításaimat sem fogják azok elfelejteni, akik valódi egységben vannak Velem.
Csak azok mondhatják, hogy Egyházam részei, akik hűek maradnak Igémhez. Azok, akik a Szent Evangéliumok bármiféle hamisítását vagy Tanításaim átdolgozását megtapsolják, nem lesznek képesek többé azt állítani, hogy Engem szolgálnak. Amennyiben szent szolgáim egy alternatív tant mernek hirdetni, ahogyan azt az Én Időm előtt Apostolaim és Prófétáim adták az embernek, akkor azonnal ki lesznek zárva.
Figyelmeztetem mindazokat, akik bármit is megölelnek, amit szentnek tekintenek – de amit az emberi kéz alkotott és teremtett – és akik ezt úgy fogadják el, mintha az Enyém lenne, hogy ki foglak dobni benneteket, mert többé már nem nevezhetitek szolgáimnak magatokat. És ha a lelkeket megtévesztésbe vezetitek, akkor a büntetésetek még a ti időtökben fog elkezdődni és még hosszú távon folytatódni fog miután eltávoztatok ebből az életből.
Haragom ismeretlen számotokra, mert még nem tapasztaltátok meg. De tudnotok kell a következőt: Ti, akik el fogtok árulni Engem, már tudjátok, hogy kik vagytok, mert a hitetek már meggyengült. Sokan közületek már elestek és a gyengeségetek a bukásotok lesz. Ti el fogtok Engem árulni, meg fogtok tagadni és ellenségeimet fogjátok megölelni, mert annyira belegabalyodtok az új vallásba – ami a szekuláris humanizmus, mely báránybőrben bújt farkasként jön majd, hogy felfaljon benneteket – hogy Én el leszek felejtve. Becsvágyatok és azon óhajotok, hogy ellenségeim kedvében járjatok, – akik Egyházam ranglétrájának legmagasabb fokára fognak emelkedni – meg fog vakítani benneteket az Igazságra. Ez lesz pusztulásotok oka és azoknak is, akiket súlyos hibába fogtok rángatni.
Amikor Egyházam fejre állítja Tanításaimat, belülről kifelé és visszafele fordítja, akkor tudni fogjátok, hogy elérkezett az idő az antikrisztus számára, hogy a középpontba álljon. Azok, akik a fenevadat imádják, a halálos ítéletüket fogják aláírni és szabad akaratukat, mely Isten Szent Ajándéka, át fogják adni ellenségeimnek. Amint erre az új tanra esküt tesztek, Keresztre feszítésemért lesztek vétkesek és súlyos büntetésben lesz részetek.
Miért – kérdezhetitek – kellene megbüntetni benneteket a magasabb rangúak engedetlenségéért? A válasz egyszerű: Amikor felesküdtök arra, hogy Engem szolgáljatok, akkor abba egyeztek bele, hogy az Igazságot támogatjátok. Ha megszegitek az esküt, mert a jövőbeli ellenségeimnek engedelmeskedtek, akkor nem Én, Jézus Krisztus leszek az, akit szolgálni fogtok.
Ti csakis az Igazságot támogathatjátok, mert Én Vagyok az Igazság. Megtagadván az Igazságot, Engem tagadtok meg. Ha mint Isten szolgái megtagadtok Engem, nem lesztek többé alkalmasak arra, hogy Isten gyermekeit az Örök Üdvösségük elérésére oktassátok.
Jézusotok

Az Úr Jézus Krisztusnak Mária Julianna által adott üzenetei

2014. június 1. Szentségimádáson Jézus: „Drága gyermekeim! Éljetek szüntelen készenlétben! Az idő rövid. Most jön a nagy megmérettetés ideje. Megrostálok mindenkit, kivétel nélkül. Igyekezzetek teljesíteni parancsaimat! Ne legyetek képmutatók! Istennek nem lehet hazudni. Én a szívek és a vesék vizsgálója vagyok. Én még a gondolataitokat is ismerem. Hallom minden szavatokat, látom minden cselekedeteteket. 
Gyermekeim! Ne sántikáljatok kétfelé! Én undorodom a képmutatóktól. Az ilyenek közönséges hazudozók, akik nem örökölhetik Isten országát. Nem lehet megfelelni a világnak, és az Istennek. Vagy Engem szolgáltok, úgy, hogy megtartjátok törvényeimet, vagy a sátánt, mert ő a világ fejedelme.
Gyermekeim! Nézzetek fel Rám, a keresztre! Kövessetek Engem a keskeny úton! Engedjetek el mindent, ami a világ, személyeket, tárgyakat, elveket. Ragadjatok meg Engem, és legyetek Hozzám hűségesek! Én maradandó értéket kínálok fel nektek, amit soha nem veszítetek el. Saját Magamat adom nektek a Szentáldozásban. Mossátok tisztára lelketeket a bűnbocsánat szentségében! Jöjjetek Hozzám, Én felüdítelek benneteket. Adjátok át Nekem terheteket, minden gondotokat! Ti csak törődjetek az Én dolgaimmal, a tiétekről Én Magam gondoskodom. Ti csak keressétek a mennyek országát, és annak igazságát, a többi mind megadatik hozzá nektek! Nem akarom, hogy elsüllyedjetek a földi gondokban! Azt akarom, hogy szárnyaljatok Hozzám! Kösse le gondolataitokat az ima, a Belém vetett bizalom és hit!  Higgyétek, és kérjétek, akkor megkapjátok mindazt, amire szükségetek van! Én gondoskodom rólatok. Hagyatkozzatok Rám, és bízzatok Bennem! Akkor soha nem szégyenültök meg. Én ugyanaz vagyok ma is, Aki megszaporítottam a kenyeret. Én Isten vagyok. Ma is tudok csodákat tenni. Tudjátok, mi akadályoz benne? A ti hitetlenségetek. Minden lehetséges annak, aki hisz. A hittel teli ima hegyeket mozdít, vagyis a lehetetlennek tűnő dolgokat is megoldja. Ha hisztek Bennem, ma is megtapasztalhatjátok azokat a csodákat, amelyeket akkor tettem, amikor a földön éltem. Olvassátok az Evangéliumot, és váltsátok tettekre! Akkor boldogok lesztek. Célt és értelmet kap életetek. Lelkeket fogtok kiragadni a sátán karmaiból. 
Gyermekeim! A földi életetek egy folyamatos harc. A bukott angyalok légiói támadnak minden oldalról benneteket, hogy a kárhozatba, az örök tűzbe taszítsanak. Meneküljetek Hozzám! Csak Én tudlak megmenteni benneteket. Megváltásotok az Én értetek kiontott drága Szent Vérem és kereszthalálom. Kérjétek magatokra, hogy borítsalak be titeket drága Szent Véremmel! Akkor tehetetlen lesz veletek a sátán, mert az Én Vérem a tökéletes védelem. Atyám látja rajtatok e Vért, megenyhül jogos haragja, és irgalmat gyakorol veletek. Fel nem fogjátok, mekkora kincs vagyok a ti számotokra. Én vagyok a ti örök életetek, örök boldogságotok. Ne higgyetek a sátánnak, aki el akar szakítani titeket Tőlem! Nekem higgyetek, Aki keserves kínszenvedésemmel és kereszthalálommal bizonyítottam irántatok való szeretetemet!
Gyermekeim, Véremen megváltott kicsinyeim! Egyétek Testemet, és igyátok Véremet! Akkor örök életetek lesz Bennem! Nagy titok ez, mert aki Engem eszik, az eggyé válik Velem, mint vízcsepp a hatalmas óceánban. Többé már nem kettő, hanem egy. Aki Velem egyesül a Szent Színek alatt, az Belém istenül, és már itt a földön örök élete van. 
Gyermekeim! Addig járuljatok a szentségekhez, amíg még köztetek vagyok. Sajnos nemsokára beteljesedik Dániel próféta jövendölése: eltörlik a mindennapi áldozatot, és felállítják a vészt hozó undokságot, ami maga a sátán, a bálvány. (Dániel 12,11.) Ti soha ne kövessétek őket! Én gondoskodom. A rejtekben mindig lesznek szent papok, akik bemutatják a Szentmisét. Igaz, hogy sokkal ritkábban, mint most.
Gyermekeim! Éljetek szüntelen készenlétben, mert nem tudjátok, mikor kell megállnotok ítélőszékem előtt! Tartsátok meg parancsaimat! Váltsátok tettekre tanításomat! Akkor nyugodtak lehettek, mert elnyeritek az örök boldogságot. Erre áldalak meg benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”


2014. június 3. Szentségimádáson Jézus: „Drága gyermekeim! Az élet rövid. Készüljetek fel arra a másik életre, ami a síron túl van! Ne higgyétek, hogy a test halálával lezárul életetek! Nem. A test ugyan feloszlik, mert porból vétetett, és porrá lesz. De a lelketeket Maga Isten lehelte belétek. Ezért a lelketeknek örök élete van. 
Kicsinyeim! Az örök életre készüljetek! Tartsátok meg Atyám törvényeit! Szeressétek Istent teljes szívetekből, és felebarátaitokat úgy, mint magatokat! Akkor már itt a földön örök életetek van.
Gyermekeim, készüljetek! Az idő közel. Hamarosan beteljesülnek a próféciák. Akkor sokaknak meg kell állni ítélőszékem előtt. Minden itt marad. Ne a földi kincsekben bízzatok, hanem Isten irgalmas szeretetében! Atyám egy csodálatos országot készített mindazoknak, akik szeretik Őt. Ezért azzal foglalkozzatok, ami odafönt van! Teljes szívetekből vágyakozzatok rá, hogy elnyerjétek az örök boldogságot! Atyámat, a teljes Szentháromságot látni színről színre olyan nagy boldogság és béke, amellyel egy egész örökkévalóságon át nem tudtok betelni. Itt a földön senkinek sincs maradandó hazája. Ezt az életet arra kaptátok, hogy megismerjetek Engem, Atyám Igéjét, Aki a mennyből szálltam alá. Szeressétek Istent, úgy, hogy megteszitek, amit parancsol! Hirdessétek Isten Igéjét, tegyetek Rólam tanúságot mindazoknak, akiket elétek vezetek! Ma nagy sötétség borítja be a földet. Számtalan démon és gonosz lélek téveszti meg, és manipulálja az embereket. Hatalmas harc folyik a lelketekért. Ellenfelem, a sátán csatázik értetek, hogy minél több embert taszítson a kárhozatra. 
Drága gyermekeim! Vegyétek nagyon komolyan üzeneteimet, amellyel tanítalak benneteket! Kapaszkodjatok bele irgalmas szeretetembe, és mindenkit vezessetek Hozzám! Beszéljetek Rólam! Buzdítsátok megtérésre az embereket, mert az idő lezárul, és utána már semmit sem tehettek. Az Evangéliumban ezt kértem: éljetek szüntelen készenlétben! Ne egymással legyetek elfoglalva, hanem keressetek Engem a szívetekben! Szólítsatok meg! Adjátok át Nekem a gondjaitokat! Ha bíztok Bennem, csodákat fogtok megtapasztalni. Adjátok át az életeteket Nekem! Én szentekké formállak benneteket. Békét és boldogságot adok a lelketekbe. Célt és értelmet nyer életetek.
Gyermekeim! Hagyjátok magatokat üdvözíteni! Működjetek együtt a kegyelemmel! Aki meghallja szavamat, és igent mond hívásomra, annak megújul Bennem az élete. Új ember lesz, és megtapasztalja Velem a biztonságot. Erre hívlak meg mindnyájatokat. Kövessétek üzeneteimet! Megáldalak benneteket Szívem csodálatos, semmihez sem fogható végtelen szeretetével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”



2014. június 17. A templomban, rózsafüzér ima alatt a Szűzanya: „Betakarlak mindnyájatokat Isten-Anyai palástommal. Védelmem alatt álltok. Nyissátok meg szíveteket a kegyelem befogadására! Legyetek szentekké!”
2014. június 19. Szentségimádáson Jézus: „Drága gyermekeim! Az óra itt van. Készüljetek! Nemsokára kiontják Értem véreteket. Hatalmas keresztényüldözés van készülőben. Ellenfelem már mindent előre kitervelt. De ti soha ne féljetek! Veletek vagyok minden nap, a világ végezetéig. Nem különb a szolga Uránál. Ha Engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az Én Véremet kiontották, a tiéteket is ki fogják ontani. Ne féljetek üldözőitektől! Valljatok meg Engem bátran előttük! Aki megvall Engem, azt Én is megvallom Atyám és szent angyalai előtt. De aki megtagad Engem, azt Én is megtagadom Atyám és szent angyalai előtt. Tartsatok ki Mellettem mindhalálig! Akkor bevonultok Velem Atyám házába, és Én a fejetekre teszem az örök élet koronáját. Bízzatok Bennem a síron túl is, mert az örök életbe a halál által, mint egy küszöb által léphettek be. Kérjétek az ég Urát, hogy állhatatosak legyetek mindhalálig!
Gyermekeim! Nézzetek fel Rám, a keresztre, mekkora árat fizettem a ti üdvösségetekért! Ti se méricskéljetek! Adjátok oda az életeteket Nekem, amiképpen Én is odaadtam értetek! Szeressetek Engem mindenekfölött, amint Én is szerettelek benneteket! Akkor könnyű lesz és édes a végső áldozat, és elnyeritek az örök boldogságot. Az szeret Engem, aki megtartja Atyám törvényeit. Aki odaadja Értem életét, megmenti azt, az örök életre. Mert mit ér az embernek, ha az egész világot megnyeri, de lelkében kárt szenved? Mit adhatna cserébe lelkéért? Lelketek örök üdvössége az Én értetek kiontott drága Szent Vérem. Csak úgy üdvözülhettek, ha megteszitek Atyám törvényeit. Minden cselekedetetek, gondolatotok és szavatok fel van írva az Élet Könyvében. Csak a szeretet számít. Éljetek mindig mindenkivel szeretetben, de mindenekfölött Istent szeressétek! Akkor sok lelket mentetek meg az örök életre. Elképzelni sem tudjátok, mennyi lélek vergődik a sátán kelepcéjében. A ti imáitok és szeretetből fakadó jócselekedeteitek révén kiszabadítom őket. Ne fukarkodjatok az áldozatokkal! Fogadjatok el mindent, amit megengedek a lelkek javára! Odaát ezeknek az általatok megmentett lelkeknek fogtok a legjobban örülni. Ezek lesznek a ti kincseitek. Már most ajánljátok fel vértanúságotokat az Én rettenetes kínszenvedésem és kereszthalálom örök érdemeivel egyesítve égi Édesanyátok hétfájdalmas Szeplőtelen Szíve, és könnyei által a szegény bűnösök megmentéséért! Rengeteg lelket fogtok kiragadni a sátán markából. Ne féljetek a haláltól! Én ott is, akkor is veletek leszek. Olyan kegyelmet és bátorságot adok a szívetekbe, hogy Irántam érzett lángoló szeretetetekkel megvettek minden szenvedést, és vágyódni fogtok a vértanúságra, hogy ezáltal is beteljesítsétek rátok vonatkozó örök szent tervemet. 
Gyermekeim! Az óra itt van. Eljött. Készüljetek! Adjátok át az életeteket Nekem! Imádjatok Engem teljes szívetekből, felebarátaitokat pedig úgy szeressétek, ahogy Én szerettelek benneteket, hogy az életemet adtam oda értetek! Akkor soha nem látott boldogságban lesz részetek egy egész örökkévalóságon át, mert Isten azoknak készítette az Ő országát, akik Őt szeretik. Készüljetek, mert hamar beteljesülnek a próféciák! Soha ne féljetek! Bízzatok Bennem határtalanul, akkor meg nem szégyenültök. Erre áldalak meg benneteket, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”
2014. június 23. Szentmisén, Szentáldozás után Jézus: „Nagyon-nagyon szeretlek. A Véremet ontottam ki érted. Magamat adom neked minden Szentáldozásban. Szeress viszont Engem! Add az életedet Értem!”




2014. június 29. Itthon a kegyelem órájában az Úr Jézus: „Drága gyermekeim! Az idő rövid. Készüljetek! Soha nem látott eseményeknek lesztek tanúi. Éljetek szüntelen készenlétben! Megrostálom a föld lakóit. Számon kérek minden bűnt, minden mulasztást. Ne féljetek, inkább térjetek meg! Ne halogassátok, mert erre már nincs időtök! Vegyétek nagyon komolyan figyelmeztetéseimet! Most van itt megtérésetek ideje, amíg még lehetőséget adok rá. Éljetek a kegyelemmel! A halál hirtelen jön. Éljetek halálra készen, mert most olyan események jönnek, hogy egyetlen pillanat alatt sokan meg fogtok halni. Onnan nincs visszaút, akkor már nem tudtok változni. Az idő rövid. Készüljetek! Kérjétek a Szentlelket, hogy adja meg a tisztánlátás kegyelmét! Tartsatok bűnbánatot! Keressetek Engem! Ott vagyok lelketek legbelső szobájában. Szólítsatok meg! Mondjatok el Nekem mindent! Minden gondotokat adjatok át Nekem! Én nagyon-nagyon szeretlek mindnyájatokat, kivétel nélkül. Én minden megbánt bűnt megbocsátok. De jaj annak, aki nem akarja megbánni, azt örök vétek terheli. Ez pedig maga a kárhozat.

Gyermekeim! Készüljetek! Tegyétek meg, amit mondok nektek! Megáldalak benneteket Szívem túlcsorduló, mindent megbocsátó szeretetével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

Szentírási megerősítések: Apcsel. 19, 20. „..az Úr szava…” Lukács 1, 45. „Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki.”

2014. június 30. Szentségimádáson a Szentlélek imája bennem: „Hőn imádott Megváltó Jézusom! Te, Aki könnyek között így könyörögtél Atyádhoz: „Atyám, ha lehetséges, múljék el Tőlem ez a kehely, de ne az Én akaratom legyen, hanem a Tiéd.”
Most én is így könyörgök Hozzád: Jézusom, Te mindent megtehetsz. Ha lehetséges, kérlek, vond vissza a büntetés haragját, mely e világot sújtani fogja, de ne az én akaratom legyen, hanem a Tiéd. Jézusom, kérlek, borítsd be ezt a földgolyót a Te értünk kiontott ártatlan drága Szent Véreddel! Mentsd meg a lelkeket az örök kárhozattól! Indíts minket, akik leborulva imádunk Téged, hogy soha ne vonakodjunk még több áldozatot hozni a lelkekért! A Te értünk átszegzett, megostorozott, töviskoronás, csupa Vér Testedet lássuk mindig magunk előtt a keresztfán! Mily hatalmas volt a Te irántunk való szereteted! Milyen nagy árat fizettél a mi lelkünk üdvösségéért! És az emberek milyen könnyen elprédálják ezt a drága kincset. Igent mondanak a sátánnak, besétálnak csapdájába, aki rabul ejti őket, majd a kárhozatba taszítja. Ó, ha láthatnák, csak egy pillanatra is, milyen fertelmesen rút a sátán, és minden bűn, senki sem állna szóba vele, és nem vétkezne. Ha csak egy pillanatra láthatnánk a mennyet, és Téged, feltámadott, dicsőséges Testedet, semmi áldozatot sem találnánk soknak, hogy elnyerjük, és minél több lelket megmentsünk. De a hit szemével mindezt látjuk. Kérjük Tőled, erősítsd meg hitünket, és óvj meg a gonosztól!

Drága Jézusom! Keresztre feszített Királyom! Őrizz meg bennünket minden bűntől! Boríts be minket értünk kiontott drága Szent Véreddel! Kérünk Téged, üdvözíts minket! Ámen.”

Jézus: „Drága gyermekeim! Az idő rövid. Hamarosan visszajövök megítélni a földet. Készüljetek! Tartsatok bűnbánatot! Gyónjátok meg bűneiteket, hogy hótiszta lélekkel várjátok dicsőséges eljövetelemet! Ha megfogadjátok szavamat, akkor nincs mitől félnetek. Váltsátok tettekre az Evangéliumot! Ez az életszentség. Ez az üdvösség. hamarosan lezárul ez a korszak. Az emberiség saját magát írtja ki. Csak nagyon kevesen maradnak életben. Ők lesznek a szent gyökér,amely majd az új korban kihajt. Ők már a béke emberei lesznek, mert ezer évre megláncolom a sátánt. Nem tudja többé megkísérteni az embert. Ez lesz az ezer éves béke uralma. Az emberek békében és szeretetben fognak élni.

Gyermekeim! Ez a kor már nagyon közel van. Ezért mondom: készüljetek, mert nagyon sokan meg fogtok állni ítélőszékem előtt. Tegyétek meg Atyám törvényeit, és éljetek szeretetben! Akkor nincs mitől félnetek, és bejöttök Atyám országába.

Gyermekeim! Az idő rövid. Vegyétek nagyon komolyan figyelmeztetéseimet, és váltsátok tettekre szavaimat! Készüljetek! Mindent előre megmondtam nektek. Fogadjátok megerősítő áldásomat, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

Szentírási megerősítés: Zsid. 12, 22-25. „…ti Sion hegyéhez járultatok,…Jézushoz, a ránk hulló Vérhez, amely hathatósabban kiált, mint Ábelé. Vigyázzatok, ne utasítsátok vissza Azt, Aki hozzátok szól.”

Suzie Eller: Ha úgy érzed, megálltál

„Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.” Ézs 43,2

Egy kiálló gyökérbe kapaszkodtam, hogy fel tudjak lépni a következő sziklára. Vadul vert a szívem, alig kaptam levegőt.
Barátnőm aggódva fordult hátra: „Jól vagy?”
Hát, igen is meg nem is.
Mikor nekiindultunk, tudtam, hogy nehéz lesz, de gyakran túráztam, nem ez volt az első embert próbáló kapaszkodó az életemben. Nem számoltam viszont azzal, hogy mert nagyon meredeken vezet az út, megterhelőbb lesz az emelkedés.
Kis szünetet tartottam, hogy  a szívritmusom helyre álljon, és a tüdőm ki tudjon tágulni a levegővételre. Várakozás közben magamba szívtam a hatalmas sziklákon alázubogó víz, és a mintegy imádságban a mélység fölé hajló faágak látványát. Többszázéves fák gyökerei segítették az utunkat felfelé.
Igen, nagyon kemény út volt, a vártnál komolyabb erőfeszítéssel járt, de megérte.
Néha így vagyunk a hitünkkel is. Elindultunk az úton, mert közelebb akartunk jutni Jézushoz, de valahogy kiderült, hogy az út nehezebb, mint gondoltuk.
Kifejezetten nehéz.
A kemény időszakokban úgy érezheted, megálltál. Ezek azok a percek, amikre az ellenség vár, hogy lecsapjon rád, és meggyőzzön róla, hogy elbuktál, ez a kísérlet sem sikerült, nem felelsz meg. Mondhatok erről valamit?
A megállás nem jelent leállást.
A megállás azt jelenti, hogy úton vagy, haladsz előre. Volt idő, amikor fel sem fogtad, hogy mozgásban vagy, most meg – annak köszönhetően, amit Isten a szívedben végbevitt – felismered, hogy régi beidegződések, régi gondolatok törnek a felszínre. Tudatában vagy, hogy távolabb érzed magad Istentől.
A leállás ezzel szemben minden mozgás hiánya. A nehéz dolgoktól való félreállás. Feladás.
Mit tegyél hát, ha megálltál?
Örülj annak, hogy ilyen messzire jutottál.
Nézz vissza. Honnan indultál? Hogyan haladtál? Vedd számba, mennyi szépséggel ajándékozott meg eddigi utadon Isten.
Kérj bölcsességet.
Nem kell átlátnod az egész utat. Kérd, hogy tisztán lásd a következő lépést. Azután a következőt. Ígéretet kaptunk rá, hogy megadja a bölcsességet, ha kérjük (Jak 1,5).
Engedd, hogy Isten munkálkodjon benned, mielőtt folytatnád utadat.
A testem jelzett a hegyen, hogy nem kap elég oxigént. Mély levegővételre volt szükségem. Hagynom kellett, hogy lelassuljon a szívverésem. Talán most van itt az ideje, hogy Isten ellásson a továbbhaladáshoz szükséges eszközökkel.
Hívd Istent magadhoz stagnáló állapotodban.
Az Ézs 43,2-ben megígéri Isten, hogy velünk lesz a nehéz időkben. Ez volt az alapigénk: „Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.”
Mikor pihennem kellett felfelé a kapaszkodón, barátnőm leült mellém. A nehéz percek lehetővé tették, hogy beszélgessünk, mélyüljön a barátságunk.
A te lelassulásod is alkalom lehet a téged mélyen szerető Istennel való együttlétre.
És mi lesz, mikor végre megérkezel?
Mikor felértem, kimerülten hanyatt dőltem a fűbe, és örömömben a karomat is szétvetettem.
Olyan látványban volt részem, amit sosem tapasztalok meg, ha nem teszem meg ezt az utat. Megtanultam, mennyire vagyok képes, és mi lehet segítségemre legközelebb.
Ha úgy érzed, megálltál, ne keseredj el. A megállás érzése nem azonos a leállással. Isten segítségével a megállás csodálatos része lehet az utazásodnak.

Uram, úgy érzem, megálltam, de tudom, hogy hála Neked, nem álltam le. Köszönöm, hogy segítesz, hogy a nehéz időszakokban is Rád találjak. Jézus nevében, Ámen.

Suzie Eller: When You Feel a Little Stalled
Encouragement for today, 2014.07.01.