2021. december 25., szombat

Égi Édesanyánk üzenetei 2021. december 25-én Medjugorjéból

Üzenet, 25. december 2021

''Drága gyermekek! Ma Fiamat, Jézust hozom hozzátok, hogy a békéjét adja nektek. Kicsi gyermekeim, béke nélkül nincs jövőtök, sem áldásotok, ezért térjetek vissza az imához, mert az ima gyümölcse az öröm és a hit, amely nélkül nem élhettek. A mai áldást, amelyet adok nektek, vigyétek el családjaitokba és gazdagítsátok vele mindazokat, akikkel találkoztok, hogy érezzék azt a kegyelmet, amelyet ti kaptatok. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.''


A SZŰZANYA ÉVES JELENÉSE JÁKOV LÁTONOKNAK - 2021. DECEMBER 25.

1998. szeptember 12-ei utolsó mindennapos jelenésekor a Szűzanya Jakov Čolonak azt mondta, hogy ezentúl évente egyszer fog megjelenni neki, december 25-én, karácsonykor. Így történt ebben az évben is. A jelenés 14:25 órakor kezdődött és 9 percig tartott.

Jakov látnok által a Szűzanya következő üzenetet adta: Drága gyermekek, Isten gyermekeinek hívnak benneteket és azok is vagytok. Ha szívetek megérezné azt a határtalan szeretet, amellyel Isten szeret benneteket, életetek minden pillanata az Ő imádása és Neki való hálaadás lenne. Ezért, kicsi gyermekeim, ma, a kegyelem napján nyissátok meg szíveteket és kérjétek az Úrtól a hit ajándékát, hogy valóban méltókká váljatok arra, hogy Isten gyermekeinek nevezzenek titeket, akik tiszta szívvel adnak hálát és tisztelik Mennyei Atyjukat. Mellettetek vagyok és édesanyai áldásommal megáldalak benneteket.

SZOLGÁLT ÉDESANYÁNK ÜZENETE A BETLEMI KÁPOLNÁBAN TÜZRÓZSÁNAK ÉS A BETLEMI GROTTO FÉNYES CSILLAGÁNAK, 2021. DECEMBER 24-ÉN.

 

[New Brunswick, Kanada]

TŰZRÓZSA: Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. A kápolna az imák kezdete óta megtelt angyalokkal. A fehér kereszten át jött a Szűzanya és Szent József szamárháton, Szűzanya ül a szamáron; közelebb jöttek. Távolabb a pásztorokat látom, azon túl pedig a három királyt, akik ide, a barlangba utaznak. A Szűzanya most előttünk áll, és a keresztet veti.

A MI HÖLGYÜNK:Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Üdvözöllek benneteket, kedves gyermekeim itt, és az egész világon. Köszönöm, hogy eljöttetek ma este. Sok mindennel kell megküzdened most a világon, a járvány és az összes korlátozás mellett. De gyermekeim tartsák szemüket a célon, amely Urunk második eljövetele, amely csak néhány évre van. A gyermekeim az ösvényen haladnak tovább, soha nem hibáznak, nem esnek le, vagy ha mégis, akkor azonnal álljatok fel. Azt akarom, hogy dolgozzon a nehézségein, a gyengeségein, dolgozzon rajtuk minden nap. Válassz ki egy gyenge pontod, és próbálj javítani rajta. Mert ahogy közeledünk a Figyelmeztetéshez, hasznos lesz számodra, ha minden nap megpróbálsz szentebbé válni ezzel. Természetesen folytasd az imáidat, a szenvedéseiddel is meg kell küzdened.

Nincs messze a Figyelmeztetés Gyermekeim, tudom, hogy ezt sokszor mondták nektek. sok éven. De lépj előre, és minden nap tedd meg a tőled telhető legjobbat, különösen a felebarátod iránti szeretetedben, szeresd mindenekelőtt Istent, majd a felebarátodat, és természetesen szeresd önmagadat, mert Isten teremtménye vagy, és Ő szeret téged, mert teremtett téged. Gyermekeim, nagyon örülök imáitoknak és szenvedéseiteknek; sokat tesznek a közelgő fenyítések enyhítéséért. Továbbra is imádkozzatok az enyhítésért, továbbra is keményen imádkozzatok a családotokért, hogy túléljék a Figyelmeztetést. Sok a bűn a világon, és minden nap súlyosbodik; imáid sokat segítenek a lelkek megmentésében. Ne felejtse el hívni az angyalokat és a szenteket, hogy vegyenek körül és segítsenek minden nap, és különösen az őrangyalaitokat. Szeretlek titeket Gyermekeim, ez az év gyönyörű időszaka; Fiam születése és én megáldalak benneteket. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Folytatni fogod az imákat, amikor eléred a barlangot. Csendben hagyod el ezt a kápolnát, és azon az utazáson elmélkedsz, amelyen életedben jársz, és azon az úton, amelyen Mi a barlang felé haladunk. Köszönöm, gyermekeim, minden imát, és újra megáldalak benneteket. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

FÉNYES CSILLAG: Amikor elkezdtük a harmadik évtizedet, a barlang tetején lévő feszület kezdett sok fényt megvilágítani itt az ingatlanon, úgy néz ki, mint a nappali, olyan fényes. A telek ki van világítva, mert a feszület egyenesen az égbe nőtt és nagyon nagy lett. A kereszt közepén lévő ajtó kinyílt, és sok angyal jön át a nyíláson. Először a kilenc arkangyal, akik általában jönnek, jöttek, és összegyűltek a barlang körül. Angyalok ezrei dolgoznak a környéken és a szomszédos ingatlanokon. A kápolna tele van angyalokkal. Sok szent is jön ma este, Pio atya ma este mindenkit vezet. Mindenki nagyon boldognak tűnik ma este, ahogy sok szent átjön. Csak elfoglalják a helyüket a barlang körül, a birtok körül, az égen. Mindenhol csak angyalok és szentek vannak. És mindnyájan énekelnek: Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a jóakaratú embereknek. Most minden angyal és szent megfordul, és szembefordul a fehér kereszttel. Hatalmas fény jön ki ma este a fehér keresztből, majdnem olyan közel van a mennyország a földhöz ma este, hogy olyan gyönyörű aranyszínű, mint a fény, amely kijön és ránk hull.

És most a kapun át látom Szent Józsefet és a Boldogságos Szűz Máriát, és Ő tartja karjában a kis Jézust. Szent József botja a jobb kezében van, Ő pedig a Szűzanya baljában. És a Szűzanya magában tartja a babát, vele szemben a bal karja lenne, de a jobb karja lenne velünk szemben, és a baba gyönyörűbe van csomagolva, mint egy fehér vászonkendő, olyan puhának és bolyhosnak tűnik. Nem tudom, hogyan magyarázzam el pontosan, de csak a baba arca és feje látszik rajta. Anya csak lenéz a Kis Jézusra, a Fiára, olyan szeretet árad az arcáról, de könnyek hullanak le Anya arcán, és ahogy legördülnek az arcán, úgy hullanak rá a Kis Jézusra. Egyre közelebb jönnek, mígnem itt vannak a barlangban, és a baba most kinyitotta a szemét, és szinte érezni lehet a szeretetet az anya és a gyermek között, mert a kis Jézus kiveszi a karját a takaróból, és ráhelyezi Anya arcát. Annyira gyönyörű látvány, érezhető a szerelem Kettejük között, ahogy csak bámulják egymást. Anya most felemeli a kezét és a kis Jézust és Szent Józsefet is.

SZENT CSALÁD: Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

BOLDOG ANYA:Köszöntelek Isten Szeretetének Fényes Csillaga, és még egyszer köszönöm, hogy válaszoltál Isten hívására. Ó gyermekeim, a világ annyira kihűlt, a bűn uralta a világot. Ó, gyermekeim, a fiam nagyon szenved, mert gyermekei nem térnek vissza és nem bánják meg bűneiket. Gyermekeim annyi minden történik most a világban, a világ káoszban van, mert az ember úgy dönt, hogy nem fordul vissza Istenéhez. Ó, gyermekeim, anyád szíve megszakad, mert látom, mi fog az emberiségre esni. Ó, gyermekeim, a háború az ajtótok előtt van. A Föld sok helyen megremeg, és az időjárás megváltozik, és sok emberéletet követel. Ó, gyermekeim, az elkövetkező évben sok gyermek fog átkelni a völgyön, és ha nem ajánlanak fel több imát, sok ilyen lélek elveszik számunkra a mennyben. Ezért kiáltok gyermekeim ma este mindazoknak a világon, Ó, gyermekeim, akik életüket felajánlották Isten szeretetéért és a lelkek üdvösségéért. Bejártam a világot Gyermekeim, sok Cenaclet elindítottam, elindítottam az imaházakat, elindítottam a menedékeket. Ó, igen, és gyermekeim Sok gyermekemet elhívtam, hogy járjanak a közösségi életben. Gyermekeim nem értik meg annak fontosságát, amit Isten kért tőlük, mert késik mindaz, amit Isten kért. Gyermekeim hagyták elkalandozni a szívüket. Hagyták, hogy a szemük más dolgokra tévedjen, elfelejtve a számukra felajánlott nagyszerű küldetéseket. Fogadalmat tettek Istenük előtt, igent mondtak. Ó, gyermekeim, hol vannak gyermekeim, akik igent mondtak, most visszahívlak benneteket. Vedd a kezedbe a rózsafüzért. Bejártam a világot Gyermekeim, sok Cenaclet elindítottam, elindítottam az imaházakat, elindítottam a menedékeket. Ó, igen, és gyermekeim Sok gyermekemet elhívtam, hogy járjanak a közösségi életben. Gyermekeim nem értik meg annak fontosságát, amit Isten kért tőlük, mert késik mindaz, amit Isten kért. Gyermekeim hagyták elkalandozni a szívüket. Hagyták, hogy a szemük más dolgokra tévedjen, elfelejtve a számukra felajánlott nagyszerű küldetéseket. Fogadalmat tettek Istenük előtt, igent mondtak. Vedd a kezedbe a rózsafüzért.

Késő az idő, a világ messzebbre zuhant a sötétségbe, és Egyházam nagy csapást fog kapni rá. Ó gyermekeim, miért van annyi okotok arra, hogy ne teljesítsétek, amit Isten kért tőletek? Az egész világon könyörögünk gyermekeinknek, hogy imádkozzanak, hozzanak áldozatot, mutassanak bűnbánatot Isteneteknek mindazokért, akik elvesznek. Sok gyermekem hátradől és várja, hogy eljöjjön a figyelmeztetés, vajon nem veszik-e észre gyermekeim, hogy mennyi lélek fog elveszni, ha most nem jössz a segítségükre. Ó, gyermekeim, imádkozzatok, vezekljetek, gyűljetek össze, erre hívott el benneteket Istenetek; együtt dolgozni, együtt imádkozni, áldozatot hozni a lelkek üdvéért.

Ó, gyermekeim, nagyon szeretlek titeket, kérlek, halljátok meg ezt a hívást Anyád Szívéből, amely megtört, mert látom, hogy olyan sokan elvesznek az előttünk álló napokban. Nagyon szeretlek titeket Gyermekeim, de csak kevesen hallgatnak gyermekeimre. Gyermekeimnek hívlak benneteket, hogy hallgassátok meg Anyai Szívetek imáit.

II. Péter most ilyen nagy keresztet szenved. Sokan, gyermekeim felajánlották, hogy visznek egy szeletet ennek a keresztnek. Hol vagytok gyermekeim, hogy átsegítsétek őt ezen a nagy áldozati időszakon. Gyermekeim, arra vagytok elhívva, hogy szenvedjetek, imádkozzatok, II. Péterrel együtt támogassátok az egyházat a legsötétebb órákban.

Ó, gyermekeim, kérlek, hallgasd meg Édesanyád kiáltását, kérlek, hallgasd meg imádságomért kiáltásomat. Ne hagyd, hogy a világi dolgok elvegyenek téged ettől a küldetéstől. Ez az Én gyermekeim az, amire elhívtak titeket. Ezért kért meg Fiam, hogy alakítsam ki ezeket a küldetéseket. Gyermekeim, ha elfelejtitek azt a nagy hivatást, amelyet Isten szívetekbe helyezett, arra kérlek benneteket, hogy olvassátok el újra az üzeneteket, olvassátok újra mindazt, amit a közösségi életet élőknek ígértek. Gyermekeimért Isten sokat kért, de sokat adnak viszonzásul, gyermekeim. Szeretlek titeket Gyermekeim, és arra kérlek benneteket, hogy folytassák azon az úton, amelyre Isten elhívott benneteket. Tisztuljatok meg gyermekeim, kérjétek angyalaitokat, hogy segítsenek növekedni a szentségben és az erényben. Kérd meg őket, hogy segítsenek II. Péter támogatásábanaki oly sokat szenved és olyan nagyszerű példát ad. Hogy most minden nap szenved, pillanatról pillanatra, minél több lelket megmentve ebben az utolsó órában. Arra kérlek benneteket, gyermekeim, hogy vegyétek most figyelembe mindazt, amit tesztek, és arra kérlek benneteket, hogy gondoljatok arra, mi a fontos ezekben az utolsó pillanatokban, csak a lelkek megmentésén, gyermekeim. Erre vagytok elhívva. Szeretlek titeket, gyermekeim, és köszönöm, hogy eljöttetek ma este, hogy dicsérjétek és dicsőítsétek Fiamat, akit ezekben a napokban annyira figyelmen kívül hagynak.

Ó, a karácsony olyan anyagiassá vált; Arra kérlek benneteket, gyermekeim, hogy legyetek tanúi minden kicsinynek szerte a világon, hogy ezt a napot Isteni Fiamnak kell szentelni. Mert Ő ezen a napon jött a világra a ti üdvösségetek miatt, és hogy megmentsen benneteket, gyermekeim. Gyermekeim oly sokan mondják, hogy örökké Fiammal szeretnének élni a mennyben. Mégis mindannyiuknak megvan az oka annak, hogy ezen a földön járnak, hogy nincs idejük teljesíteni Anyja kéréseit. Arra kérlek benneteket, hogy valóban gondoljátok át ezeket a dolgokat Gyermekeim, hogy menjenek előre, legyenek példaként. Most nincs itt az ideje annak, hogy a hiteteket a persely alá engedjétek, vagy Gyermekeim, tehetségeiteket nem szabad homokba temetni, ki kell állnotok a helyes mellett, Gyermekeim. Meg kell védened azt, ami igaz. Az igazság Gyermekeim azok, akiket meg kell védeni. Gyere elő, légy tanúja mindenkinek, mindaz, amivel kapcsolatba kerülsz, mindaz, amit látsz és találkozol az utcán Gyermekeim. Engedd, hogy Isten szeretete ragyogjon belőled, hogy mindenki lássa, hogy Isten szeretete mindenek felett áll. Szeretlek titeket Gyermekeim és megáldalak benneteket. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

FÉNYES CSILLAG: Most a Kis Jézus, a Szűzanya meglazította a takarót a Kis Jézuson, de a Kis Jézus most, azt hiszem, két éves, és lejött, és elment a két gyermekhez, akik itt vannak. Először a fiúhoz megy, és Urunk az arcára teszi a kezét, és megcsókolja a homlokát. Urunk most átment a lányhoz, és Urunk ugyanezt teszi, kezét az arcára teszi, és homlokon csókolja. Urunk azt mondja: Kérlek, kicsinyeim, menjetek előre, és legyetek példák Isteneteknek. Urunk visszamegy a Szűzanyához, és most Szent József emeli botját, és megáld minket. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

SZENT JÓZSEF: Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

FÉNYES CSILLAG: Szent József azt mondja:

SZENT JÓZSEF: Köszöntelek benneteket Testvéreim, és arra kérlek benneteket, hogy imádkozzatok és vezekljetek, vigasztaljátok Isten Anyját és Édesanyáitokat. Mert annyira szenved most, hogy látja mindazt, ami az új évben fog történni, és mindazt, ami az emberiségre vár. Imádkozzatok Gyermekeim, vigasztaljátok Szívét, mert minden nap közbenjár értetek. Szeretlek titeket, gyermekeim, és áldásomat adom rátok a tisztaságra, a szív tisztaságára, a lélek tisztaságára és az elme tisztaságára. Ezekre a dolgokra, gyermekeim, gondoljatok rájuk. Megáldalak. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

FÉNYES CSILLAG: A Szűzanya most emberről emberre jár, és nagyon gyorsan megcsókol mindenkit, és visszamegy az elejére, és most újra kezében tartja a Kis Jézust. Ó gyermekeim, köszönöm imáitokat és vezekléseteket ma este, arra kérlek benneteket, hogy menjetek tovább. Gondolkozzatok el ma este szavaimon, gyermekeim, és menjetek előre, és legyetek tanúi Fiamnak. Mert Ő nagy dolgokra hívott el titeket, és gyermekeim a világ láthatják, hogy minden dolog már elkezdett kibontakozni. Legyetek békében gyermekeim, mert elhozom nektek Fiam békéjét és szeretetét ma este. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Most már folytathatod, fiam az imáiddal, mert itt maradok a végéig.


A karácsony az igazi gyógyszer a mai nyugati ember válságára

Egy darabig keletinek, Kelet Európainak számítottunk, de mára a dekadenciában mi is nyugativá váltunk.

Nagy karácsonyi könyvélmény számomra Sarah bíboros könyve, amelynek címe: Esteledik, a nap már lemenőben. A lemenő, a pusztulás szélén lévő nyugati civilizációt mutatja be. De ez mégsem egy pesszimista könyv, hanem teli van a kereszténység örök frissességének örömével és reményével. A nyugati civilizáció attól hanyatlik, hogy elakadt a kereszténységben, megtagadta a kereszténységet. Sarah bíboros könyvének van egy fejezete, amely éppen ezt a témakört tárgyalja, és amely rámutat arra, hogy nem szükségszerű a bukás, a pusztulás. A Bíborossal készült riport könyve fejezetének,  amelynek az elejéről merítem karácsonyi elmélkedésem témáját, ezt a címet adja,

Akédia és identitásválság

A Nyugat most azt éli, amit a pusztai atyák a déli ördög kísértésének neveztek. Ennek ezt a nevet adták: akédia. Mi az akédia? Egyfajta depresszió, elernyedés, lelki kimerültség. Kedvetlenség, szomorúság, amely éppen akkor vesz erőt a lelken, amikor a lélek az előtt áll, ami a legnagyobb boldogsága lehetne: az Istennel való bensőséges kapcsolat. Az unalom és az undor ránehezedik a lélekre. Mást akar, mást szeretne szeretni. Mit? – teszi fel a kérdést Sarah bíboros. Bármit. Inkább mindent, mint Istent. Az akédia egyetemes undor mindattól, ami lelki élet.

A Nyugat nem akar szeretni. Megöli magában minden lelkiség mozgatóját: az Isten utáni vágyat. De ha visszautasítjuk az isteni életet, többé már semmi sem tud boldoggá tenni minket. A depresszió legyőzte a nyugati ember szívét. A Nyugat megtapasztalja a kárhozottak saját maguk által választott tökéletes magányát. Ezt Sartre-tól idézi. A gazdag ifjú szindrómában van, aki követni akarta Jézust, de nem fogadta meg tanácsát. Az utolsó pillanatban visszautasította, hogy mindent odaadjon. Félt, visszatartotta gazdagsága. Ezért aztán levert lett és szomorú. Visszautasítja az imádást, a csodálkozást, hogy ne másvalakiben találja legmélyebb örömét, mint saját magában. Sarah bíboros itt Kirkegaardot idézi: A csodálkozás magunk reményteli odaadása, az irigység önmagunk szerencsétlen visszaigénylése.

Mik az akédia következményei? Tompaság, keserűség a jóval szemben, izgalmakba, rendetlen kicsapongásokba menekülés. 1. Tompaság, amely nem más mint a lassú bénulás egy formája. 2. Keserűség, neheztelés a jóval szemben, amelyre nem akar az ilyen ember vágyakozni. 3. Izgalmakba, rendetlen kicsapongásokba való menekülés. Ezáltal akarja elfelejteni az ember azt az állapotot, amibe bezárta magát.

Hogyan jelentkezik ez a házastársak életében? Az önátadással való fukarkodás a szerelem kihűlését és eltompulását vonja maga után. Sokan már abban se hisznek többé, hogy képesek lennének egymást egy életen át szeretni. „Ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.” A szerelemben elfogadják a középszerűséget, lemondva a nagy vágyakról. A végén a párokat megkísérti, hogy a kölcsönös önátadással járó örömöt bizonyos csapongó izgalmakkal helyettesítsék. Egyeseknél ez a partnerek váltogatását jelenti, mások lázas aktivitásba menekülnek, ezzel próbálva elfedni belső ürességüket.

A papok, szerzetesek életében ez az öröm visszautasításának a formájában jelentkezik, amelynek a bennük levő szeretetből kellene következnie.

A karácsony az igazi gyógyszer a mai ember legfőbb bajára.

Aquinoi Szent Tamás szerint a kedvetlenség igazi orvossága nem bennünk, hanem Istenben van. Ez pedig a megtestesülés, Isten eljövetele a mi testünkbe. A karácsony ünnepe az a pillanat, amikor a legkönnyebben harcolhatunk az akédia ellen. Szemlélve a betlehemet, a gyermekké lett Istent, aki oly közel jött, hogy a szívünk ne maradhasson közönyben, a szomorúságban és az unalomban. Szívünk megnyílik, felmelegszik. A karácsonyi énekeket, a szokásokat, melyek körülveszik az ünnepet, áthatja a megváltott lét egyszerű öröme. Ebben az értelemben a megtestesülés szemlélése igazi gyógyír az akédiára.

Innét meríthetjük az erőt, hogy meg tudjuk tenni, amit a sivatagi atyák, az egyháztörténelem első szerzetesei ajánlanak. Tapasztalatunk összefoglalható egyetlen szóban: állhatatosság. Az egyetlen gyógyír az imádsághoz való visszatérés marad. Az akédia elleni harcban semmi mást nem kell tenni, mint hűségesnek maradni elkötelezettségünkben, kitartani az imádságban, és attól őrizkedni, hogy mindent kétségbe vonjunk.

Azt hiszem, a Nyugat számára alapvető dolog megtalálni a hálaadás értelmét, az üdvösség örömét. (Zsolt 50,14). A csodálkozás a gyermek sajátossága. Egy fásult öreg semmin se döbben meg, semmi sem bűvöli el. A Nyugat néha egy megkeseredett vénemberhez hasonlít. Hiányzik belőle a gyermeki bizalom.

Azok a földrészek, amelyek újabban ismerték meg az örömhírt megdöbbennek, és csodálkoznak Isten szépségén és bennük művelt csodáin. A Nyugat talán túlságosan hozzászokott ezekhez. Nem reszket bele többé az örömbe a jászol előtt, nem sírja el magát a halál érzésétől a kereszt előtt, nem remeg többé a szédülettől az Oltáriszentség előtt.

Azt hiszem az embereknek szükségük van a megdöbbenésre, hogy tudják imádni, dicsérni ezt az oly végtelenül jó és hatalmas Istent, és hálát tudjanak adni neki. Szókratész szerint a bölcsesség a csodálkozással kezdődik. A csodálkozásra való képtelenség a haldokló civilizáció ismérve.

Ez a civilizáció haldoklik körülöttünk. Rajtunk múlik, hogy vele halunk-e vagy túléljük. Kérjük Istent, hogy tudjunk belereszketni az örömbe a jászol előtt, hogy tudjunk sírni a halál érzésétől, amit most oly sokan megtapasztalnak körülöttünk, és tudjunk megremegni a szédülettől az Oltáriszentség előtt.

Ezt a gondolatmenetet, amelyet Sarah bíboros alapján állítottam össze talán Wass Albert karácsonyi verse foglalja legszebben össze.

Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek!

Legyetek újra gyermekek, hogy emberek lehessetek!

Bocsa József atya