2016. május 25., szerda

Égi Édesanyánk üzenete 2016. május 25-én Medjugorjéból

Jelenlétem Isten ajándéka számotokra

Üzenet, 25. május 2016

Drága gyermekek! Jelenlétem mindnyájatok számára Isten ajándéka és buzdítás a megtérésre. A Sátán erős, rendetlenséget és békétlenséget akar helyezni a szívetekbe és a gondolataitokba. Ezért, gyermekeim imádkozzatok, hogy a Szentlélek vezessen benneteket az öröm és a béke igaz útján. Veletek vagyok és Fiamnál közbenjárok értetek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Áprilisi üzenetét a Szűzanya a következő szavakkal kezdi: „Szeplőtelen szívem vérzik, látva titeket a bűnben.” A bűn valóság, amelynek következményeit érezzük és megéljük, úgy személyes életünkben, mint emberi kapcsolatainkban. A bűn elszakadás Istentől, az élet forrásától. Az az édesanya, aki az életet, az élet teljességét szeretné gyermekei számára, nem maradhat közömbös. Szűz Máriának édesanyai szíve van, amely érez, szenved, megbocsát, hív és arra szeretne ösztönözni bennünket, hogy felébredjünk a hitetlenség, a bűn álmából. A Szűzanya hosszan tartó jelenései Isten szeretetéről és türelméről tanúskodnak. Isten vár ránk. De az Ő várakozásának is van határa. Ezt erősíti meg Jézus is példabeszédeiben. Isten teremtette a világot és minden embert, de nem hagyott magunkra bennünket. Mária köztünk való jelenléte a jelenések által, Isten ajándéka és hívás, amely válaszunkra vár.
Szűz Mária több alkalommal is figyelmeztetett bennünket a sátán munkálkodására: „Drága gyermekek! A Sátán nagyon erős és minden erejével szeretné megakadályozni terveimet, amelyeket veletek kezdtem el… Ha imádkoztok, akkor egy kicsit sem tud ártani nektek, mert ti Isten gyermekei vagytok és Isten figyel rátok. Gyermekeim, ne féljetek, mert veletek vagyok akkor is, amikor azt hiszitek, hogy nincs kiút és a sátán uralkodik. A békémet hozom nektek. Az Édesanyátok és a Béke Királynője vagyok. A sátán erős, ezért ti, gyermekeim állhatatos imával bújjatok édesanyai szívemhez… Veletek vagyok és oltalmazlak benneteket akkor is, amikor a sátán szeretné megsemmisíteni terveimet, és megakadályozni a Mennyei Atya vágyának, itteni megvalósulását.”
A Szűzanya szavai, hívása és üzenetei nem újak, nem modernek, de nem is régiek, hanem örökkévalóak. Bár lehet, hogy nem népszerű a sátánról beszélni ebben a modern és technikailag fejlett világban, a Szűzanya azonban mégsem fél figyelmeztetni bennünket a sátán romboló tevékenységére. Legtalálékonyabb fogása az, hogy sikerült meggyőznie az embereket arról, hogy ő nem létezik. Ha a sátánt száműzzük a hitből és a teológiából, visszatér a babonában. A mai világ hemzseg a kuruzslóktól, a boszorkányoktól, a spiritisztáktól, a jósoktól, a varázslat és amulett árusoktól.
Jelentős VI. Pál pápa 1972. november 15-én mondott beszéde, amelyben rámutat a Gonosz jelenlétére, és azt írja, hogy a Gonosz többé már nem, nem létező, hanem erős hatalom, élő szellemi lény, aki romlott és romlást okoz.
„A sátán működése sokban különbözik – mondja Pió atya – a kegyelem működésétől: a kegyelem megszentel és megvigasztal, míg a sátán kínoz és békétlenné tesz… És nem szabad jó-szándékúan gondolkodni arról, ami mellett az ördög kitart: csak az, aki kivonja magát, az fog győzni. El kell távolítani a félelmeket, a bennünk elferdült gondolatokat és együttérzéseket, amely a lelkünkben csak gőgöt lát, csak kicsi alázatot, elesést, bűnös szenvedélyt, mert ez a sátán csapdája, amely célirányosan, gondosan van elhelyezve, hogy a jó és erényes lélek elveszítse a bátorságát, előidézve azt, hogy megálljon a szeretet útján.”
Az Újszövetségben olvashatjuk, hogy a sátán egyszerre szörnyű és gyenge, hatékony és legyőzött, hatalmas és rémisztő, szabad és rab, hajthatatlan és alázatos. Már Jézus egyszer és mindenkorra legyőzte, de a vereségének mindent átfogóvá kell válnia, azon emberek által, akik az Úr útján járnak.
A győzelmet hozó fegyver ugyanaz mint, amit Jézus a pusztában használt, amikor megkísértette az ördög. Ez pedig az imádság, a böjt és az Atyának való feltétel nélküli engedelmesség. Az ima az Istenbe vetett bizalom és ráhagyatkozás kifejezése, ígéreteibe való bizonyosság, saját gyengeségünk és az Ő mindenhatóságának tudata. A Szűzanya már sok év óta a sátán elleni harcban ezekre a fegyverekre emlékeztet bennünket.
Vegyük komolyan a Szűzanya hívását, hogy megélhessük gondolatainkban, szívünkben és életünkben Jézus győzelmét.
Imádság
Szűz Mária Hozzád fordulunk, aki eltapostad a kígyónak, az ember és az egész emberi nem ellenségének fejét. Szeretnénk imádsággal és hittel édesanyai szívedhez bújni, hogy Jézus győzelmének részeseivé lehessünk és így tanúivá Jézusnak, aki keresztjének erejével legyőzte az ördögöt. Te, Édesanyánk, aki hű maradtál Istenhez a legnagyobb kísértések idején is, légy velünk, járj közben értünk Fiadnál. Különösen neked ajánlom Édesanyám azokat a lelkeket, akik most súlyos kísértéseket élnek át. Anyai szíveddel tekints azokra, akiket a kétségbeesés és az öngyilkosság kísért. Ne szűnj meg közbenjárni családjainkért, akiket békétlenség és veszekedés kísért. Könyörögd ki szívünk és családjaink számára az oly szükséges békét. Ámen.
M.M
fordította: Sarnyai Andrea