2021. január 13., szerda

Az első amerikai állam, ami meg akarja szüntetni a gyónási titkot

 

Az észak-dakotai szenátus demokrata szenátora, ahol a republikánusok háromnegyedes többséggel rendelkeznek, kétpárti törvényjavaslatot terjesztett elő, amely előírja, hogy a papok 30 nap börtönbüntetést kaphatnak, ha nem szegik meg a gyónási titkot (pillarcatholic.com, január 12).

A január 12-i törvényjavaslat a kötelező jelentéstételről szól, és célja a papság tagjai számára fennálló kivétel megszüntetése olyan gyermekbántalmazás esetén, amelyet a vallomás során hallottak.

Hasonló katolikusellenes törvényeket fogadtak el Ausztráliában. A szentségi pecsétet megsértő papot azonnal exkommunikálják (CIC 1388 1. §).

https://gloria.tv/post/eQs3LW1MUV7D4X9YKrnDQSots


A spanyol pap csodálatos hó Jézust épített

 

A múlt heti madridi erős havazás után Toño Casado atya óriási, gyönyörű hófeszületet épített.

Képeket tett közzé a közösségi médiában, emlékeztetve a nyilvánosságot arra, hogy Krisztus egy csendes téli éjszakán született.

Casado elmagyarázza, hogy Krisztus apránként "elolvad az emberek tekintete előtt, mert mindenkit szeret és szíve nem jégből van". Érzelgős érintéssel azt mondja, hogy a hófeszület elolvad "de a hó Jézus mindig életben lesz a szemünkben".

https://gloria.tv/post/z8YkK1EJaMS74Lq2fjKXpHMh8

Sarah bíboros Covid-19 hamvazószerda rítust parancsol

 

A Robert Sarah bíboros által vezetett Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció január 12-én egy "Megjegyzést tett közzé a hamvazószerdáról. Hamvazkodás a járvány idején” .

A papoknak azt javasoljuk, hogy áldják meg a hamut, és szórjanak rájuk szentelt vizet anélkül, hogy bármit is mondanának. Állítólag azt mondják, hogy "Ne feledd, hogy porból vagy és porrá leszel" minden hívőre, mielőtt elkezdenék a hamvazkodást.

Ezután a papnak meg kell tisztítania a kezét, fel kell tennie egy arcmaszkot, és anélkül, hogy bármit is mondana, szét kell szórnia a hamut a hívek fejére.

https://gloria.tv/post/VyY74BioX2d12pzDASVhfPCEG