2014. május 26., hétfő

A HAMIS PRÓFÉTA A A PALESZTÍN SIRATÓFALNÁL
ELHALLGATTÁK A HAZAI HÍREKBEN
A hazai hírekben igen szűkszavúan utalnak a pápa Szentföld-i útjára. Ugyan mondták, hogy Betlehembe is ellátagatott, de a tévék semmi képet erről nem mutattak. A német DW oldal lehozta a Reuters képet, hogy a pápa imádkozott a 8 méter magas betonfalnál amit a zsidók emeltek a palesztínok földjén. A falfelirat arabul „Szabad Palesztínát”. Egyelőre nem tudni, hogy a pápát beerőszakolják-e a Jad Vasembe? Később még beszámolunk erről az útról. Ugyanakkor a tévében Izrael vatikáni nagykövete egy hatalmasat hazudott. Ugyanis azt hazudta a pápának, hogy a Siratófal Jeruzsálemben az egyetlen olyan emlék ami megmaradt az ókorban lerombolt második zsidó szentélyből. A Siratófal köveihez a zsidóknak semmi köze, ők életükben semmit sem építettek, azt is a rómaiak építették, mint minden más építményt Jézus földjén. Érdekes hír volt az ATV-ben, miszerint a Siratófalat „lezárták” mindenkit elkergettek onnan, minden gépkocsit ellenőriztek, úgymond a pápa biztonsága miatt. Ezt most magyarra lefordítjuk. A korábbi pápákkal ellentétben Ferenc pápa nem óhajtott vezekelni a Siratófalnál és papírokat dugdosni a kövek réseibe, hát kitalálták ezt a mesét. Érdekes jelenet volt az amikor Tel Avivban a zsidó elnök fogadta a pápát katonai kisérettel. Két sor katona között mentek el, de a zsidó katonanők az egyik sornál a fenekükkel háttal álltak sorba a pápának…Kép: a Huffpost is közölt képet a pápáról a palesztín falnál, de a hazai tévék és netes oldalak nem

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/p%C3%A1pa-paleszt%C3%ADn-sirat%C3%B3faln%C3%A1l

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó - Böjte Csaba előadása

Jézus visszajövetele, a Pünkösd - Barsi Balázs atya gondolatai

Az a nap, amelyről Jézus beszél, hogy akkor „megtudjátok majd, hogy én Atyámban vagyok, ti pedig énbennem, és én tibennetek”, nem más, mint Jézus visszajövetelének napja. De nem a végső eljövetel napja, a világ vége, hiszen akkor mindaddig nem tudhatnánk, mit is jelent, hogy Jézus az Atyában van, s hogy mi az isteni természetben való részesedés által Jézusban vagyunk, ő pedig mibennünk. Hiszen olyan tudás ez, melyre sem azelőtt, sem utána önerejéből nem juthatott az emberi értelem, Jézus azonban ki akarta nekünk nyilatkoztatni, nem is csak mint tudást, hanem elsősorban mint életet. Ezért ígérte meg tanítványainak az utolsó vacsorán, hogy elküldi nekik a Vigasztalót, az igazság és tudás Lelkét. Így hát az a nap, a nagy megvilágosodás napja, az igazi tudás napja, az Úr erőben való visszatérésének napja: Pünkösd ünnepe.

Pünkösd Jézus hatalmas, új módon történő eljövetele. Azáltal, hogy bűneinket elvéve s a Lélekben újjáteremtve felvett bennünket istenfiúi életébe, beteljesítette ígéretét, hogy mi benne leszünk, ő pedig mibennünk, hiszen a Szentlélek által a szívünkben él. Ezért írja Péter apostol, hogy „őrizzétek szentül szívetekben az Úr Krisztust”. Amint Péter és János apostol kézrátétele ezt az újfajta életet közvetítette a szamariaiaknak, akik meg voltak ugyan keresztelve Jézus nevében, de Pünkösd ajándékait még nem kapták meg, úgy kell nekünk is a pünkösdi Lélek által ráébrednünk istenfiúi létezésünk csodálatos titkaira, felismerni hivatásunkat és Krisztustól kapott küldetésünket.
Urunk Jézus, hálát adunk Neked a Szentlélekben való megvilágosításért, életért és küldetésért. Ébreszd fel, kérünk, szívünket, hogy a benne lakó Lélek által tanúskodhassunk Rólad, és mindig készek legyünk válaszolni annak, aki a bennünk lévő reménység okát kérdezi tőlünk.
(Barsi Balázs OFM)

Így kellene viselkednie a hívőknek a neten

Aki azt állítja, a katolikus egyház nem tartja a lépést a korral, most meggyőződhet az ellenkezőjéről. Az angol érsekek egyike ugyanis összeállított egy "tízparancsolatot", amelyhez a hívőknek igazodniuk kéne a virtuális világban.
Az angol The Telegraph napilap szerint ezek az ajánlások a válaszok Ferenc pápa felhívására, aki nemrég arra szólította fel a hívőket, hogy a "digitális utakon" is hirdessék az egyház igéjét. 
"Az internet mintha egy új Athén új piaca lenne, amelyet elő kell készíteni Krisztusnak. Kihívás számunkra, hogy Krisztus tanúi legyünk ebben a furcsa világban, és párbeszédet folytassuuk a digitális kultúrával" - mondta a netes tízparancsolat szerzője, Eamon Martin érsek.
 A dokumentum nem csak azt tartalmazza, hogyan tudnák kihasználni a hívők az internetet az Egyház érdekében, hanem figyelmeztetéseket is felsorol, amelyek arra intenek, hogy kerüljék a közösségi oldalakon a kommentárok és kiírások korai megítélését. Arra is felhívja a figyelmet, hogy ne bombázzák a felhasználókat vallási üzenetekkel. 

A "tízparancsolat"

1. Gondolkodj pozitívan és örömmel. Kínálj "digitális mosolyt" és legyen humorérzéked. Ne feledd, hogy az evangéliumból származó öröm az, amit közvetíteni szeretnél, ezért ahogy Ferenc pápa mondta, csak semmi gyászos tekintet. 

2. Kerüld az agressziót és a prédikációt. Ne ítélj és ne legyél ellentmondásos, ezekből már elég van az interneten. 

3. Soha ne tégy hamis tanúbizonyságot az interneten. 

4. Töltsd meg a netet szeretettel és segítőkészséggel, inkább adj, ahelyett, hogy elveszel. 

5. Legyen széles hátad, ha a kritikákra kerül sor. Ha lehetséges, óvatosan reagálj. 

6. Imádkozz a digitális világban. Válassz egy helyet, ahol lehetőséged van elmélkedni és elcsendesedni. 

7. Alakíts ki kapcsolatokat és építs közösséget. Az Egyház mindig a találkozásokról szólt. 

8. Oktasd a fiatalokat, hogy az interneten is biztonságban legyenek, és felelősségteljesen használják azt. 

9. Minden alkalommal tanúskodj az emberi méltóságról. Ahogy a pápa mondta, szívd magadba az internet lelkét. 

10. Légy misszionárius. Légy tisztában vele, hogy az internet által üzeneted sok millió emberhez juthat el. 

(aktualne, bumm.sk)