1983. szeptember 29., csütörtök

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1983. szeptember 28.

A FÖLDI DOLGOK PEREGJENEK LE RÓLAD, MERT A FÖLDI LÉT EGY
PILLANAT CSUPÁN.

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!

       Köszöntelek testvérem az Atya Isten, a Fiú Isten, a Szentlélek Isten nevével, a mi Urunk, Jézus Krisztus által, kinek áldassék és dicsértessék a szent neve mindörökké. Ámen.

       Testvérem! Áldjad a te Uradat, Istenedet imádd a te Urad és Istened. Helyezd sorsodat az ő szent és szentséges kezébe, és te csak higgy, bízz és remélj feltétel nélkül! A gondjaid, nem a te gondod. Te csak imádkozz és a többi a te Urad és Istened dolga. Terjeszd testvérem az igét, Isten szent tanítását. A te feladatod ez, mert ez a te Urad és Istened elvárása. A figyelmed csak erre irányuljon és kérd az Egek Urát és Istenét, hogy lásson el szent erejével.
       Testvérem! Te csak akard Krisztust, és Krisztus is megtart téged. A földi dolgok peregjenek le rólad, mert a földi lét egy pillanat csupán, egy próbatétel hol a te szabad akaratod által kell elnyerni az örök üdvösséget.

       Ne lankadjon a te hited és buzgalmad - ha te úgy látod is, hogy minden hiábavaló ­mert neked meg kell tenned a magadét. Másodszor pedig, te a munkád eredményét nem mérheted fel, mert van, aki azt felmérje. Segíts embertársaidnak, hogy amit te tudsz, azt tudja más is, és az már az ő dolga, hogy azt hogyan hasznosítja a maga javára.
       Ne csüggedj! Te csak bízz, higgy és remélj és szeress! Először Istent, másodszor em­bertársaidat, de csak ezután szeretheted magad, Isten és embertársaid után. Legyél nagyon önzetlen, mert az önszeretet gyümölcse a kevélység és ebből fakad a mások iránt érzett gyűlölet. Mert aki magát szereti az mást nem tud szeretni. Mert az csak jót mással is csak olyan formában tud cselekedni, hogy abból neki földi haszna legyen és így is csak a szeretete saját magára irányul. Ezért mondom testvérem, magadat ne szeresd! Ne kíméld magad, ha embertársaidról van szó. Ne a magad földi boldogulásán fáradozz. Mert bizony mondom neked, ezt teszi a gonosz. Hanem te keresd azt, hogy embertársaidat vidd - a magad képességeit teljesen felhasználva Isten felé. Mert az igaz, hogy minden ember szabad akaratú és minden ember maga dönt, mert te senki helyett sem dönthetsz, de azt mondom, segíteni lehet. Mert Krisztus keresztjét is segítette vinni Simon, mert a kereszt az üdvösségre vitt. Mindez azért történt, hogy jelezze az Úr, hogy lehet segíteni, igen is lehet segíteni a mások keresztviselésében, de ugyanúgy meg is terhelhetitek embertársatok keresztjét, és ezt teszi a gonosz, aki csak magát szereti.

       Az önszeretet az, ami mást terhel. Mert aki csak magát szereti, az nem válogat az eszközökben. Lehet azt mondani úgy is, az önimádó ember terhe családjának, terhe az egész emberiségnek és végül terhe saját magának is, mert ebből az embertípusból kerülnek ki azok az emberek, akik kezet emelnek saját életük ellen is. Mert ez az ember nem tud lemondani és tudja ezt a sátán, és ez a legnagyobb öröme, mert ez az ember megátalkodott is, mire nincs bocsánat.

       Testvérem tanuljatok Krisztustól, mert eleven példával járt előttetek. Ha a ti Uratok Istenetek saját magát szerette volna, felemelte volna-e magát a kereszt szent dicsőségére, végtelen nagy kínok árán? Ezért mondom a ti Uratok, Istenetek nem szerette saját magát, hanem végtelenül szeretett benneteket emberek, mert a ti Uratok Istenetek csak titeket szeretett. De meg kell mondanom, hogy először szerette a mennyei Atyát. Mert az Atya sem önmagát szerette, mert ha önmagát szerető Isten lenne, nem küldötte volna le egyszülött Fiát értetek, emberekért. Mert ahogy az Atya egy a Fiúval, a dicsőségben, ugyanúgy egy volt a szenvedésben is. És ugyanúgy egy volt vele az

Ő szent Anyja is. Az ő szent Anyja is éppúgy szenvedett lélekben. Átélte szent Fia kínjait, hisz megengedte az Úr, hogy szent Anyja mellette legyen mindvégig. Ezen gondolkodjatok el. Isten az Úr, az Atya, az ő szent Fia sem kímélte meg szent Anyját a szenvedéstől, pedig megtehette volna, hanem a kínok kínját adta át szent Anyjának a keresztfán, így az ő szent Anyja is részese a ti megváltásotoknak.

       Testvérem ez nagyon nehéz, ezt meg kell magyarázni. Mert mondom, mint ahogyan az Atya egy a Fiúval, és az Isten Szent Lelke is egy az Atyával és a Fiúval a dicsőségben, úgy egy volt a megváltásban is. Mert a szenvedés is, a lelki szenvedés is hármas, és ebből kapott egyenlő részt az Ő Szent Anyja, a Boldogságos Szűz. És így lett a bűnösök szószólója és menedéke. Mert részt tudott vállalni a megváltásban is. Mert azt már ti is tudjátok, hogy a lélek sokszorta több fájdalmat elbír, mint a test. Aki állt már gyermeke halálos ágya mellett, az megérti ezt, de csak részben. Mert azt mindenki tudja, hogy a halál következménye a születésnek, de nem a kínhalál. És az Úr megengedte azt, hogy az Ő Anyja, az Ő kínhalálának legyen a részese.

       Ezért testvérem, az élet gyötrelmeiben ne veszítsétek el a hiteteket, a reményeteket, és forduljatok a szent Szűzhöz, mert ő tudja legjobban mi az, lélekben szenvedni. Mert kérdem, mi a jutalma annak, aki szenvedő embertársai mellett kérges szívvel és kevély lélekkel ment el. Mert mondom, aki részvéttel van embertársai iránt - a szó magában is hordja azt, hogy részt is vállal annak a szenvedéséből. Tehát segítsetek a kereszt vállalásában. Azt pedig ne feledjétek, amilyen mércével mértek embertársaitoknak, épp olyan mércével mérnek nektek is vissza.

       Most búcsúzom és azt mondom, ne szeressétek ti magatokat, hanem szeressétek Istent és embertársaitokat és a szeretetben teljesek vagytok.
       Áldjon meg benneteket az Atya, ki egy a Fiúval, a Szentlélek Isten. Töltse be a ti lelke­teket Isten szent Lelke és vezessen el benneteket az ő szent színe látására, hogy halljátok a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak szent szavát, mikor azt mondja: "Jöjjetek Atyám áldottai a nektek készített országba. "

Téged pedig áldjon és őrizzen meg Isten szent kegyelme az ő országa részére, a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen.