2023. július 19., szerda

Isten szemével

2023.07.04.

1.

Korábban az Úr azt kérte tőlem, hogy írjak a Nagyfigyelmeztetésről, amit ez írás soraiban többször szóba hoztam. A kérdés az volt, az Úr külön összeállítást is kér-e tőlem.

Jézus: Az emberek felvilágosítása miatt nagyon kérlek, hogy készíts egy külön összeállítást a Nagyfigyelmeztetésről.

2.

Egy engesztelő társ segítséget kért valamiben, amely több időt igényel.

Jézus: Tudom kislányom, hogy rengeteg dolgod van, de neked egész életedet az Én szolgálatomra kell fordítanod. Ezért, vállald el ezt a feladatot is.

3.

Arról volt szó, hogy szükséges-e gyakran szentségimádásra járni.

Hang: Minden engesztelőnek szüksége van arra, hogy Velem éljen ezekben a nagyon nehéz időkben.

Kép: Jézus balra néz.

Jézus: Azért van szükségetek a gyakori szentségimádásra, mert tele vagytok aggodalommal, gondokkal a jövőre vonatkozólag. A Velem való beszélgetés pedig ezekben a félelmekben segít benneteket, vigasztal titeket.

4.

A TV-ben egy műsorban arról beszéltek, hogy a digitális világot és a mesterséges intelligenciát mennyire nyomják előre, mielőbb ki akarják terjeszteni minden téren.

Hang: Nagyon veszélyes ez. Fölcserélik bennetek Istent mesterséges intelligenciával.

Jézus: A mesterséges intelligenciát a hitetlen emberek, az ateisták találták ki. Isten helyett ezt tartják a legfontosabbnak, szerintük a digitális világ uraljon minden ideológiát, amely feltételezi a szellemi világot, amely fölöttetek áll. Az ember addig próbál nyújtózkodni, amíg képes a teremtést utánozni.

5.

Olvastam: Jézus Szent Szíve Litánia: „Alakítsd szívünket a Te Szent Szíved szerint!”

Kértem az Urat, változtassa át a szívemet.

Gondolatban: Mondogassam ezt sokszor.

Érzés: Nagyon sokat kell változnom.

Kép: Megrázom magam, sok por és megkeményedés, kő repül le rólam.

Kép: Egy virág, amelyet jól megráznak, sok por repül le róla, majd jól megnyesik.

Hang: Kezdjük.

Hang: Ne félj.

Hang: Tökéletes szívet formálok benned.

Hang: Szívemmel, Szívemből változol meg.

Kép: Jézus alakja, arca, haja.

Kép: Az Úr és az őrangyalom is előttem állnak. Az Úr útmutatásokat ad az őrangyalnak, hogy hogyan segítsen nekem, mit kell tennie, és nekem mit kell tennem. Az őrangyalom bólogat, majd leborulva megcsókolja az Úr lábát.

Kép: Az Úr Isteni erejével irányítja és alakítja az életutamat, az őrangyal segít nekem, és segíti az Urat is, és nekem szinte „vakon” kell mennem, és követnem az utat.

Eszembe jutott, hogy maga az Úr Jézus is imádta a Szent Szívében a Mennyei Atyát, így kell nekem is imádni a teljes Szentháromságot.

Egy Szentháromság képen a Mennyei Atya tartja Jézus kezét.

Hang: Én fogom a te kezedet is.

Jézus: Képzeld csak kislányom, mennyit kell változni a Tőlem távol élő embereknek, ha még a Hozzám tartozó engesztelőknek is ennyi változni valójuk van. Azt becsülöm benned, hogy nem vagy eltelve magaddal. Érzed a hiányosságaidat. És ígérem neked, hogy tökéletes szívet formálok benned. Ezt az átformálást az Én Szentséges Szívem végzi benned. Az őrangyal sokat segít Nekem ebben az átalakításban. Neked az a dolgod, hogy az utadon Engem kövess. Nem tudsz eltévedni az úton, mert Én, a te Jézusod kézen fogva vezetlek téged.

6.

Egy nap nagyon sok elfoglaltságom volt, és kértem az őrangyalom segítségét, hogy minden beleférjen az adott napba.

Kép: Az őrangyalom munkálatokba kezdett, majd amikor befejezte, megállt mellettem. Az őrangyalnak szép volta a ruhája, és koszorú volt a fején, mely babérlevelekből állt.

Jézus: Őrangyalaitok, nagyon szeretnek titeket és odafigyelnek minden kérésetekre, a te őrangyalod is Látja, mennyire el vagy halmozva feladatokkal, és minden erővel segíteni igyekszik neked.

7.

Olvastam: Mária Julianna: (2023.07.01): Jézus: „Oly forró szeretettel szeretlek, hogy belehalnál, ha megtapasztalnád.”

Érzés: Milyen jó lenne, ha mi is éreznénk egy kicsit ebből.

Jézus: Amíg a lélek testben lakozik, addig nem is éreztethetem vele végtelen, forró szeretetemet, mert azonnal belehalna.

8.

Jézus emberi szervezetének sejtjeiről, genetikájáról, tulajdonságairól gondolkodtam.

Érzés: Mivel csak Szűz Máriától öröklött genetikája volt Jézusnak, aki szeplőtelen volt, és a másik fele Isteni eredetű, és nem földi, ezért volt képes csodálatos dolgokra. Jézus teste nem teljesen olyan volt, mint a mienk, kik két földi szülőtől származunk.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus járása könnyed volt, nem volt nehézkes, kevésbé volt fáradékony, mint az apostolok bármelyike. Amíg az apostolok aludtak, Jézus kiment éjjel a természetbe, és egész éjszaka imádkozott. Amikor vendégségben volt, adtak neki egy szobát és egy ágyat, hogy feküdjön le pihenni, Jézus ülve merengett el egy pozícióban mozdulatlanul órák hosszan. A nap melege sem kínozta úgy, mint az apostolokat. Kevés táplálékot vett magához. Amikor a gonosz nőkkel próbálta Őt kísérteni, egyszerűen csak elfordította a fejét. Sok más dolgot is képes volt elviselni, amit egy hétköznapi ember képtelen, ki az érzékeit könnyen követi. Minden emberre úgy nézett, hogy: „csak egy lélek”, kinek belelátott a szívébe.

Jézus: Engem nem lehet összehasonlítani egy földi emberrel. Félig Isten és félig ember vagyok. De mivel szeplőtelen Édesanyámtól, Isten akaratából teljesen tiszta géneket örököltem, rövid földi életemben többre voltam képes, mint embertársaim. Hogy jobban tűrtem a tűző napot, az éhséget, a kísértéseket, és hogy minden ember lelkébe beleláttam, mindez Atyám akaratából volt, és az Én, emberektől eltérő karakteremből. Hiszen csak félig voltam ember.

9.

Hang: A szenvedés nemessé tesz.

Eszembe jutottak a szeretteim, akikhez nem szólhatok, vagy azért, mert már elhunytak, vagy távol élnek, vagy nincs kapcsolatom velük. Felajánlottam az Úrnak, mint áldozatot és szenvedést.

Gondolat: Gondolatban és lélekben szólhatok hozzájuk.

Hang: Meghallanak téged.

Jézus: A hívő ember lelkét a szenvedés formálja, csiszolja, nemesíti. Viszont, a Tőlem távol élő, világias gondolkodású teremtményeim iszonyodnak a szenvedéstől, és káromkodnak, panaszkodnak. Ti, drága engesztelőim mindannyian tudjátok, hogy szenvedés nélkül az élet nagyon üres. Minél jobban szeretek valakit, annál több szenvedésben lehet részem. Bizony az is szenvedés, ha elszakadsz valami miatt a szeretteidtől. De hidd el, a lelked velük van, és szól hozzájuk. Ők pedig valahogy ezt megérzik.

10.

Hang: Megbeszéltük veled ezt.

Isten gondolatára és akaratára gondoltam, amit közöl velem.

Kép: A lelkem ülve hallgatja az Urat, ki lehajol hozzám, és beszél. A jobb ujját az Égre emelte. Én igennel válaszoltam neki, fejbólintással.

Érzés: A lelkem sok dolgot tud már jelenleg is, amit az értelmem nem tud és nem fog fel, azzal kapcsolatban is, ami a jövőben fog megtörténni. Azért nem tudja az értelmem, mert időben még nem értünk oda.

Érzés: Fel kell készítenem a lelkemet és az elmémet, hogy adott pillanatban igent tudjak mondani az Úrnak, és más társaknak, amikor hozzám fordulnak valamivel.

Hang: Gyakorolni kell ezt

Kép: Jézus szelíd arca.

Jézus: Jó az az érzésed, hogy a lelked már itt a földön is többet tud az értelmednél. Hiszen éppen azt mutatom neked a képen, hogy lehajolok hozzád, és az Úr akaratát közlöm veled. Tanítalak valamire. De csak a lelkedet. Fel kell készíteni a lelkedet, hogy mindig tudjál igent mondani Isten akaratára, és tudj mindig segítségére lenni a rászorulóknak.

11.

Azon tűnődtem, hogy vannak olyanok, akik fontos helyeken tudnak lenni, és beszélni fontos emberekkel. Én nem tartozom ezek közé.

Hang: Ne aggódj, ott leszel, ahol kellesz, ahol kell, hogy legyél.

Jézus: Nem számít, hogy a híres embereket nem tudod megközelíteni, hogy pozitívan hassál rájuk. Neked egy a dolgod, imádkozzál a híres emberekért is, akik megközelíthetetlenek számodra. Ha valakivel fontos lenne a találkozásod, akkor majd megadom neked ezt a lehetőséget.

12.

Kép: Egy 1-2 éves gyermek egy szobában játszik játékokkal. Jézus

jobbra fordulva, vele játszik a padlón ülve.

Kép: A Mennyei Atya ezt boldogan és mosolyogva nézi.

Jézus: Atyám és Én gyönyörködünk a gyermeki lelkekben.

13.

Hang: Hogy meghalljad hangomat ezért.

Hang: Már türelmetlen.

Jézus: Fontos, hogy mikor szólok, figyelj Rám, és halld meg a szavaimat. Soha ne légy türelmetlen!

14.

Hang: A Szívembe találsz ezzel.

Jézus: Megérinted a Szívemet, amikor a Szentségimádás fontosságát hangsúlyozod.


2023.07.11.

 

1.

Azon gondolkodtam, hogy a földi életében Jézus csak egyszer változtatta át a kenyeret és a bort az Ő Testévé és Vérévé, majd bemutatta a véráldozatot, mint Főpap. A papok általában sokszor változtatják át, de sokan közülük semmiféle saját áldozatot nem tesznek hozzá.

Érzés: Nekünk híveknek is érdemes akár milyen kis áldozatot hozni, akár szentmise előtt is.

Kép: Fény.

Jézus: A legtöbb pap fiamnak rohanás az élete. Sok filiájuk van, ahol misézniük kell. A másik probléma, hogy lelkileg nem mindannyian állnak magas fokon. Sokan munkahelynek látják a szolgálatukat. Azért így is elfogadom tőlük a szentmisét, ami az Én áldozatom. A hívek közül kevesen vannak, akik szüntelenül áldozatot hoznak. De azért köztük is találok lánglelkű híveket, akik nemcsak beesnek a mise elejére, hanem örömmel készülnek rá, és hagynak időt maguknak arra, hogy köszöntsenek Engem.

2.

Olvastam: Valtorta Füzetek (1943): Jézus mondta: Mária volt a társmegváltó. Sokan azt gondolják, helytelenül, hogy Mária nem szenvedett. A megváltó küldetése mindig az állandó fájdalom küldetése. Máskülönben a megváltó hogyan fizesse meg a váltságdíjat a mások bűneiért?

Érzés: Akkor ezért tapasztalunk mi is időnként valami fájdalmat. Ha nem testit, akkor lelkit.

Jézus: Aki nem ismeri el Édesanyám társmegváltói szerepét, az nem gondol bele, hogy a sok lelki fájdalomba majdnem belehalt, annyira együtt érzett Velem. Márpedig az Ő fájdalma besegített a bűnökért való megváltói engesztelésbe.

3.

Olvastam: Valtorta Füzetek (1943): Jézus: „Gondoljatok az örökké tartó napra, és azon legyetek, hogy az fénnyel teli legyen számotokra.”

Érzés: A mi lelkünk kell, hogy fénnyel teli legyen.

Kép + Érzés: A lelkünket úgy tudjuk egyre fényesebbé tenni, hogy lemondást és szeretetet gyakorlunk.

Érzés: Nem mindegy, hogy mekkora fénnyel ragyogunk majd ott fönn az Égben.

Jézus: Üdvösségetek foka a Mennyben a földi életetekben szerzett fénnyel gyarapodik. Ezt a fényt a Tízparancsolat betartásával, az Én áldozatos életem utánzásával, sok lemondással és szeretettel tudjátok növelni.

4.

Olvastam: Valtorta Füzetek (1943): Jézus: „Aki Istenben él, arról Isten gondoskodik”.

Hang: Legmegalázottabb vagy ebben a kérdésben.

Gondolat: Mind a mai napig a szememre vetik, hogy én nem dolgozok, és felteszik nekem azt a kérdést, hogy miből élek, amely nehezemre esik, mert többrétű a tevékenységem, amikor az Úr Jézust szüntelenül kell szolgálnom, mint amikor a szakmámban dolgoztam, és továbbképzésekre kellett mellette járnom, és időnként el lehetett menni szabadságra.

Jézus: A magyar közmondásból indulnak ki, hogy „aki nem dolgozik, az ne is egyék”. Terád ez nem vonatkozik, mert egész nap Engem szolgálsz. Ne is törődj ilyen ítélkezésekkel.

5.

Azon gondolkodtam, hogy azért kutatok-keresek, hogy sok mindent megértsek.

Hang: A közjó érdekében van.

Jézus: Ha sosem nyitnád ki a szent könyveket, beleértve a Bibliát is, ha nem kutatnál, és nem keresnéd a kérdéseidre a választ, nem tudnálak erre a feladatra használni téged. Nagyon sekélyes lenne e nélkül a tudásod.

6.

Az jutott eszembe, hogy amikor komoly válaszút elé kerültem, és döntenem kellett a felől, hogy menjek-e vissza Angliába, ahol korábban dolgoztam, és ahonnan haza jöttem, vagy maradjak-e itthon, Magyarországon. Mérlegre tettem a helyzetet: vagy visszamegyek Angliába dolgozni abban a szakmában, amit tanultam, és élem az inkább világi életet, vagy maradok itthon, és az Úr Jézust követve, teljesen lemondok a világi életről, mert idehaza ellehetetlenítették nekem, hogy a szakmámban dolgozzak. Mivel az Úr azt mondta, sokan függenek tőlem, semmi szín alatt nem akartam megkockáztatni azt, hogy miután meghalok, sokan mutogassanak majd rám megvetően és szomorúan a túlvilágon, hogy ők csak ekkora vagy akkora dicsőségi fokot értek el, vagy elkárhoztak, mert én nem hallgattam az Úr kérésére, hogy maradjak itthon, de ha maradtam volna idehaza, vállalva minden vele járó nehézséget és szenvedést, ők sem tartanának ott, hanem sokkal nagyobb dicsőségi fokot értek volna el.

Érzés: Amikor igent mondtam az Úrnak, Ő kezdett tanítani, és megismertetett bizonyos emberekkel.

Hang: Pontosan azt teszem, ami kell neked.

Hang: Sőt, még többet is.

Jézus: Szentlelkem segített dönteni neked, hogy ne menj vissza Angliába. Mi, a Szentháromság már akkor előre láttuk, hogy nagy terveket szánunk neked. Nemcsak a szűk környezetedet érintjük meg, hanem az interneten keresztül rengeteg sok gyermekünket. Köszönöm, hogy így döntöttél.

7.

Azon gondolkodtam, hogy az Úr Jézusnak földi életében miért ne lehetett volna őrzőangyalai, akik Őt kísérték.

Jézus: Drága kislányom, lehet, hogy nehéz elfogadni, hogy tévedésben vagy, de Engem nem kísérgettek angyalok, és nem őriztek. Ugyanis, Én vagyok az ő Uruk, és Teremtőjük is egyben. Magasan felettük állok. Nem volt szükségem földi őrangyalra.

8.

A szentmisén köszöntöttem a templomban lévő összes szentet, kik kép, festmény, vagy szobor formában vannak jelen, az ő volt őrangyalaikat is, majd a szentségimádáson köszöntöttem az összes, Oltáriszentséget imádó szent Angyalt.

Azon gondolkodtam, mennyire hasznos ez.

Hang: Nagyon.

Jézus: Kevés olyan gyermekem van, aki a templomban nem csak Engem köszönt és a Szűzanyát, a Mennyei Atyát és a Szentlelket, hanem a szenteket is. Ezekért a köszöntésekért minden alkalommal nagy örömujjongás történik Nálunk. A szent Angyalok köszöntésénél szintén.

9.

Hang: Dicsőségedre szolgálunk mi tebenned.

Érzés: A szellemi világban rengetegen munkálkodnak értem, hogy az én dicsőségem növekedjen, én ahhoz képest alig teszek valamit.

Hang: De teszel érte te is.

Kép: Aki tesz valamit az én dicsőségem növekedéséért, ezáltal az ő dicsősége is nő.

Jézus: Kislányom, te egész életeddel a MI dicsőségünket növeled. Hiszen írásaiddal, és a felebarátaiddal való beszélgetéseiddel, Rólunk beszélsz, minket dicsérsz, és irgalmunkról, szeretetünkről beszélsz nekik. Hidd el, azzal is növeled a Szentháromság dicsőségét, ha keresztet vetsz magadra. Ha ezt gépiesen teszed, akkor nem. De ha közben arra gondolsz, hogy „kérlek benneteket Szentháromság, hogy növeljétek az emberek szívében ezzel a keresztvetéssel az Atya, a Fiú és a Szentlélek dicsőségét”. Ezután ne csak szokásból vessél keresztet.

10.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: „Isten a szeretetet azért tette törvénnyé, mivel Ő a Szeretet, és nem cselekedhetett másképp, mert valaki nem lehet más, csak az, ami.”

Érzés: Mégis, vannak olyan emberek, kik más embert akarnak faragni embertársaikból, mert nem tudják elfogadni őket úgy, ahogy vannak, nem tudják elfogadni azok tulajdonságait, képességeit.

Jézus: Mindenki, a gyermekeim között olyan, amilyennek teremtettem. Ezért, senkit nem lehet elmarasztalni, hanem úgy kell elfogadni, amilyen. Hidd el, a te ismerőseid között vannak, akik irigyelnek. Ó, kislányom, ne törődj az ilyesmivel, a kellemetlenkedők megjegyzéseivel. Hulljon le rólad. Egy a fontos, hogy Nekem tetszel.

11.

Hang: Szentté válni, hogy valóban magas, nagy legyél ebben.

Jézus: Csak egyetlen vágyad legyen, hogy szentté váljál. Így válsz naggyá a Mennyország lakói előtt.

12.

Egy lelki testvér arról beszélt nekem, hogy ha oda kerülne a sor, ő elfogadna a szívtranszplantációt.

Gondolat: Én pedig nem. Én elfogadnám azt, hogy rövidebb életet éljek, ahogy az Úr eltervezte.

Hang: Meg tudom érteni… könnyedén.

Kép: Teljesen fehér volt a kép. Valaki fehér ruhában volt, és téglatest formájú alakzatot emelt fel.

Jézus: Éppenséggel nem tartom bűnnek a szervátültetéseket, de sokkal jobban tetszik Nekem, hogy ha valakinek elkopik valamelyik szerve, inkább Isten akaratára bízza magát.

13.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Gondolkozzunk egyszerűen.

Egy ismerősöm közölte velem, hogy olyan sokat kombinált, hogy már ő sem tudta, hogy mit.

Érzés: Ez is valahol a gonosz műve lehet, mert az Úr egyszerű gondolkodásra sarkall.

Kép: Egy egyenes út.

Hang: A legrövidebb utat válasszad, még a gondolkodásodban is.

Hang: Megrajzolni a te fejedben.

Hang: A magad egyszerűségében dolgozod ki ezt.

Hang: A gondolkodásmódod ez.

Jézus: Én mindenben az egyszerűt, a könnyen érthetőt szeretem. Ellenségem az emberek gondolkodását is képes összezavarni, és bonyolulttá tenni. Ne hallgassatok rá. Az egyszerű, egyenes utat kell választani. Azt, az utat, ami nem szerteágazó, hanem átlátható, és a legrövidebb. Örülök, hogy te is az egyszerűséget szereted.

14.

Hang: Igazi nagy összefoglalója vagy ennek.

Hang: Összefoglaltam szívedben ezt.

Jézus: Az üzenni valóimat nagy lényegkiemeléssel összefoglalod, és így jutnak el a gyermekeim szívébe. Mindig hangsúlyozod az Isteni irgalmat, a szeretetet, a megbocsátást, a bűnbánatot, a szenvedés elfogadását és felajánlását, és az áldozathozatalokat. Ezek lényegét alkotják a keresztény gondolkodásmódnak.

15.

Kép: Egy teljesen áttetsző alakú lány, mintha szellemi lény lett volna.

Hang: Átformállak szellemi lénnyé.

Jézus: Szellemi lényként mutatlak téged.

16.

Hangom: Uram, kiterítem szívemet-lelkemet Eléd. Moss ki mindent a fejemből, a lényemből, ami nem oda való.

Hang: Te ragyogsz, mint a nap.

Jézus: Az Én Oltáriszentségi jelenlétem benned a dicsőségem fényét hordozza, és ettől ragyogsz úgy, mint a nap.

17.

Hangom: Uram, én nem tudom, hogy mit kérhetek Tőled, hogy ne legyen olyan, amit nem kérhetek.

Hang: Hogy a legnagyobb szeretetted legyek.

Jézus: Igen gyermekem, mindennél fontosabb, hogy Én legyek a legelső a szívedben, mindenkinél és mindennél jobban szeress, és imádj Engem. Ezt kérd magadnak.

18.

Azon tűnődtem, hogy sok mindent nem tudtam megvalósítani, amit az Úr mondott, hogy tegyem meg, mert hol beteg voltam, hol közbe jött valami, hol más komoly feladatok vártak rám.

Kép: Jézus szelíd arca.

Jézus: Kicsim, Én megértő Isten vagyok. Minden kérésemet nem tudsz teljesíteni a fennálló akadályok miatt. Ezt Én megértem.

19.

Hang: Vigyél ki ebből engem.

Kép: Fény.

Jézus: Te is úgy vagy, mint mindenki, hogy nem mindig táncolsz az örömtől, nincs mindig tele a szíved boldogsággal. Vannak nehezebb óráid. Ezt vagy a körülötted élő emberek, vagy a gonosz idézi elő. Helyesen teszed, ha kérsz, hogy segítsek ilyenkor. Utána újra ragyog a fény a lelkedben.

20.

Hang: Szégyelltem, hogy nem csináltam ilyet.

Kép: Jézus balra fordulva.

Jézus: Egy lélek hangját hallod, akinek nem volt elég mély a bűnbánata.

21.

Hang: Meghatalmazlak Én téged erre.

Jézus: Van olyan felebarátod, aki mélyen el van keseredve. Meghatalmazlak téged arra, hogy megvigasztald őt, és mutass neki helyes utat, amely Felém vezet, az Én Szívemhez.

22.

Hang: Gondolj a mi családunkra is.

Hang: Szent István.

Jézus: Szent István népe az ő családja. Most sokat kell fohászkodnod a családfőhöz, hogy járjon közbe földi családjáért, a Nagy-Magyarországért.

23.

Arra gondoltam, hogy amikor széttépték Magyarországot, területeket loptak tőle.

Hang: Rabló.

Érzés: Imádkozni kell azokért a nemzetekért és nemzetiségekért is, akik a Nagy-Magyarország területén élnek a jelenben.

Jézus: A szép nagy hazátokat, Nagy-Magyarországot elrabolták tőletek. Csak kicsiny részét hagyták meg nektek. Kérd Szent Istvánt, hogy járjon közbe a diaszpórában élő magyarokért, és a leszakított részeken élő lakókért, akik magyarok, és az ott élő más nemzetiségű lakókért is.

24.

Hang: A házi feladatod ez.

Jézus: Nyisd ki a szívedet kislányom, válogatás nélkül, és harcolj a lelkekért, akik elveszni látszanak.

 

2023.07.18.

1.

Hang: Bármit akarok…

Hang: A végére érek.

Jézus: A teremtményeimmel, mindegyikükkel valami tervem van. Ezt a tervet végre akarom hajtani, és az egyiknél hamarabb, a másiknál később, de mégis sikerül.

2.

Kép: Egy hatalmas lepel előtt állok, amely eltakar valamit előlem.

Gondolat: Tudtomra adták, hogy ha akarom, hogy a lepel felfedje titkát, le kell mondanom valami földi dologról.

Kép + Érzés: Az ajándék sokkal jobban érdekel, így inkább lemondok valamiről.

Kép: Irgalmas Jézus.

Kép: Sok ajándék van letakarva, és egy-egy lepel akkor emelkedik fel, ha egy-egy lemondást gyakorolok.

Jézus: A lemondás nagy érték az Én szememben. Minden ilyen áldozat, vagyis lemondás mennyei kincset rejteget számotokra.

3.

Hang: Legyen elég bátorságod tanúságtételt tenni magadról.

Jézus: Figyeld meg kislányom, ha feltársz valamit mások előtt a Velem való kapcsolatodról, rögtön valami kritika ér miatta. Vagy elfogadják, vagy nem hiszik el. Ezért kell bátorság hozzá.

4.

Ahogy lelkigyakorlaton voltam, azóta nem tudok úgy imádkozni, ahogy korábban. Több olyan imát nem imádkozok, amit korábban minden nap, többek között a Keresztút Rózsafüzért sem, amit olyan nagyon szerettem. Inkább többet foglalkozok szent könyvek olvasásával, és rajtuk való elmélkedéssel.

Jézus: Az angyalos gyakorlaton való részvételeiddel egy új feladattal ajándékoztalak meg. Így, természetes, hogy csökkenteni kellett az imáid mennyiségét. Mivel az idődet csupa olyan elfoglaltságokkal töltöd, ami Velem és a túlvilággal kapcsolatos, több szent könyv olvasásával, elmélkedéssel, ezért nem hiányolom a lelkednek a Keresztút gyakori imádkozását. Legyen nyugodt a lelked, mert mindig Engem szolgálsz.

5.

Egy ismerősömnek időre kellett valamit elintézni, javasoltam neki, hogy hívja az őrangyala segítségét. Később mesélte, hogy nem sokkal a beszélgetésünk után az ágyon félig ülve, félig fekve az ölébe vette a laptopját, hogy folytassa munkáját, és hirtelen érezte, mintha megsimogatták volna az oldalát. Nem egy ijedős ember, de most nagyon megijedt, és hirtelen talpra ugrott. Gondolta, hogy megmászta valamilyen bogár, de nem látott semmit.

Jézus: Ennek a gyermekemnek ritkán jut eszébe, hogy sosincs egyedül, mert ott van vele az őrangyala. Ezért, az ő őrangyala megkapta a kegyelmet Atyámtól, hogy némelykor fizikailag éreztesse jelenlétét.

6.

Kép: Egy olyan virág, amely egy díszes kígyófejre hasonlított. Fehér, sárga, kék szín is volt benne.

Jézus: Fel akartam hívni a figyelmedet arra, hogy a gonosz a kísértéseivel vonzóan szépnek mutatkozik, hogy ezzel becsapjon téged.

7.

Kép: Víz alatt voltam egy folyóban vagy egy tengerben, amely felém folyt. A víz teljesen átlátszó volt, távolabb nézve a víz színe zöldeskék vagy türkizkék volt.

Hang: Vigyázz lelked tisztaságára.

8.

Mialatt úsztam a tengerben, végig néztem a strandon lévő embereken, és arra gondoltam, hogy túl sok pletyka hangzik el tőlük, sokan egymást figyelik és egymást kommentálják. Imáimba foglaltam a jelenlévő strandolókat, és azokat is, akik egyáltalán ezeken a helyeken megfordultak a múltban, és fognak a jövőben.

Jézus: Hogy közvetlen melletted a fürdőzők fecsegnek, pletykálnak, az nagyon helyesen az eszedbe juttatta a rengeteg bűnt, ami hemzseg az emberiség lelkében. Bizony nemcsak a melletted lévőkért, hanem a világ összes bűnéért kell engesztelni Atyámat.

9.

A szentmisén olvasták, hogy Isten szava, amely Isten ajkáról fakad, nem tér vissza Hozzá eredménytelenül, hanem végbe viszi akaratát, és eléri, amiért Isten küldte (Iz 55, 10-11). Az Evangéliumban pedig a magvetőről volt szó, és a különböző hozamú termésekről, azaz 10-szeres, 30-szoros, 100-szoros termésről.

Kértem az Urat, az én munkám is sokszoros termést hozzon.

Kép: Egy olyan háló, amely világít, és fényt sugároz magából. Sok csomópontja van a hálónak.

Jézus: Az Evangéliumot figyelmesen hallgasd, mert sok gyümölcsöt terem neked. Mivel Én irányítalak és vezetlek téged, a gyümölcs, ami hozzád jut, sokszoros, és még jobban megsokszorozódik, amikor az írásaidban az Én szavaimat osztogatod az olvasóknak.

10.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „Egész földi életemet soha nem használtam arra, hogy megalázzam, megbántsam, megsebezzem ellenségeimet. Ha megmutattam hatalmam valamilyen kis részét, csak annak az igazságnak megerősítéséért tettem, amelyet hirdettem és tanítottam.”

Hang: Én ennyire rejtőzködő Isten vagyok.

Érzés: Az Úr teljes hatalmát akkor fogjuk érzékelni, ha már magában a szellemvilágban leszünk. Akkor fogjuk tudni igazán látni és érzékelni, hogy kicsoda is az Úr Jézus és a teljes Szentháromság.

Hang: De addig is rejtve marad sok minden előttetek. Ne is várjátok, hogy kinyilvánítsam, megmutassam teljes hatalmamat most.

Jézus: Én Isten és ember vagyok. Elsősorban az emberségemet akartam megismertetni veletek. Az Istenségem teljes kinyilatkoztatása számotokra csak a Mennyben fog megtörténni. Ennek az az oka, hogy sok mindenben hasonlóvá akartam válni hozzátok. Aztán a másik oka, hogy a hiteteket akartam fontossági sorrendben előre tenni, hogy úgy is higgyetek Bennem, ha csak nagyon keveset tudtok Isteni hatalmamról. Hiszen, a hitetek fog elvezetni benneteket a Mennyországba, nem pedig az, hogy mennyit tudtok Rólam.

11.

Olvastam: te tudod, hogy szeretlek: Szűz Mária mondta Jézus és Mária kapcsolatáról: „Egy annyira tökéletes közösség (communio), mely egészen más, mint a tiétek. Ő nekem adta Isteni természetét, Én meg Neki adtam a magam emberi természetét, úgyhogy mindketten egymásból élünk egyedüli, tökéletes, meg nem ismételhető módon. Az egyikünk gondolata, öröme, fájdalma, óhaja, akarata a másiké is, tehát annyira igen tökéletes közösség (communio), hogy az Én szenvedéseim az Ő szenvedései is.”

Kép: Arany fény.

Gondolat: Amikor magunkhoz vesszük az Oltáriszentséget, mi is közösséget alkotunk az Úrral. Az Úr az, aki tisztít és erősít minket, mely nélkül nem tudnánk jó keresztény életet élni.

Gondolat: Nem tudom, hogy mit tehetnék még, hogy az én közösségem az Úrral tökéletesedjen.

Hang: Te csak csináld a feladatodat, tedd azt, amit rád bíztam.

Hang: A többi magától jön, a többit megadom neked.

Hang: Ne aggodalmaskodjál, ez nem a te dolgod.

Jézus: Édesanyám és az Én kapcsolatom olyan tökéletes, hogy egy másik emberrel való közösségem nem tud felérni hozzá. Mégis örülünk mindketten, hogy szeretnél Velem olyan tökéletes kapcsolatot, mint a mienk volt. Ne légy elégedetlen, csak hagyd Rám, hogy Én mindig jobban és jobban tökéletesítsem a te és az Én kapcsolatomat.

12.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Egy szent mondta Ottavio atyának az Isteni Gondviselés Művének megszületéséről: „Te tudod, és részben ismered, de nem tudsz mindent arról, hogy mennyi belső és külső szenvedésembe került ez, mennyi megaláztatással járt, mennyi könnyből tevődött össze.”

Kép + Érzés: Nem csak egy-egy ilyen mű megszületése kerül sok szenvedésbe, hanem az ember életében minden egymásra épül, sőt, egyik generációról a másikra, egészen Ádám és Éváig. Hogy én elolvashassak egy sort is egy műből, annak az írónak a fáradtságába, könnyébe, izzadtságába került, hogy azt mind leírja, és azoknak is, akik közreműködtek abban, hogy a mű olvasható formában legyen. Az én írásom is nemcsak ezeknek az embereknek a fáradtságos munkájára épül, hanem benne van az életemben megtörtént összes esemény öröme, bánata és szenvedése. És mindez szükséges, hogy az írás mások üdvösségét építse.

Érzés: Ezért érdemes hálát adni az Úrnak, és akár kérni azok közbenjárását is, akiknek a művét felhasználom…

Hang: Mert ez így közös munka.

Érzés: Akinek a műveit olvasom, és merítek gondolatsoraiból, nem számít, hogy nem egymás mellett éljük le életünket, hanem időben és térben máskor.

Kép: Én azokra az emberekre tekintek fel az Égbe, ők pedig az Égből tekintenek le rám a földre.

Kép: Mindazokkal a személyekkel egymás munkatársai vagyunk, és egymás kezét fogjuk.

Jézus: A te írásaid és az általad olvasott szent életű emberek könyvei közösségben vannak egymással, szinte munkatársak vagytok. Nem számít az időben és a térben való távolság köztetek. Egy forrásból táplálkoztok, az Én szerető, Szentséges Szívemből.

13.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: A purgatóriumban szenvedő lelkek mondták: „Bármit tesztek: séta, bevásárlás, stb, vagy bármit gondoltok, tegyétek szeretetből az Úr iránt, és a lelkünk kiszabadulásáért.”

Gondolat: Sokszor nem is gondolunk ilyesmire, csak automatikusan teszünk ezt-azt.

Jézus: Az emberek sokszor nem is gondolnak arra, hogy csak húzzák az igát, segítenek másokon, teszik a jót, de mindezt nem szeretetből, hanem, hogy jónak látszódjanak az emberek és az Én szememben. Minden áldozatot, fáradalmat nagy szeretettel Isten és az emberek iránti szeretettel kell végezni. Csak a szeretetből végzett áldozat értékes.

14.

Hang: Béke Királynője, légy mindig velünk.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Jézus: Az is imának nevezhető, ha valami elfoglaltságod közben mondasz egy kedves fohászt. Például ezt a fentit. Hidd el, ennek is örül a Szentháromság, a Szűzanya, a szentek és a szent Angyalok.

15.

Az Oltáriszentség Litániát imádkoztam.

Kép: Jézus arca balra fordulva, mintha egy virágból nézett volna ki, vagy bújt volna elő.

Jézus: Tudd meg kicsim, hogy ima alatt és közben minduntalan benned lakozom. Te vagy a virág, akiből kibújok, hogy megmutassam Magam.

16.

Hang: Ajkaidban rózsák vannak.

Jézus: Csupa szép és jó hagyja el az ajkadat, te soha nem szólsz illetlenül.

17.

Hang: Bármit, amit el akarsz érni, azt Tőlem kapod meg.

Jézus: Figyeld meg, hogy kívánságodat teljesítem. Kérhetsz bármit.

18.

Hang: Hogy elosszuk a tüzet.

Kép: Jézus arca.

Jézus: Tőlem kaptad a szeretetet Isten és az emberek iránt. Ezt a lángot szavaimmal segítek neked elosztani a felebarátaid között.

19.

Azon gondolkodtam, milyen jó lenne az Úr Szívébe befeküdni.

Kép: A Mennyei Atya mosolyog.

Kép: Egy rózsaszínes-pirosas szívben, mint barlangban haladok előre mosolyogva, majd egy forráshoz és egy tóhoz jutok.

Hang: Kegyelmeim vizének forrása ez.

Gondolat + Kép: Az Úr nekem is, és másoknak is ad ebből a vízből. De mindenki más kegyelmet kap, attól függően, hogy kit mi visz jobban előre lelkileg.

Jézus: A látomásban ez a pirosas rózsaszínes barlang nem más, mint az Én Szentséges Szívem, melyben láthatod a kegyelmeim forrását, és megengedem, hogy meríts belőle. Ez az örök élet vize, aki elfogadja, annak mindnek merítek ebből.

20.

Hang: Ez megrajzolva van Nekünk veled.

Kép: Jézus arca.

Jézus: Életed egész útja meg van tervezve Általunk. Minden úgy történik majd veled, ahogy előre megrajzoltuk.

21.

Kép: Egy újszülött kisbaba, arcával felém volt fordulva. Kissé lapos volt az arca, sötétbarna volt a haja.

Jézus: Ez a kis újszülött ma is él, és hálás neked, hogy imáiddal megmentetted az abortusztól.

22.

Bárha mi is, az engesztelők, kik ismerjük egymást, nagy szentekké válnánk, mint más nagy szentek, kik egymást húzták felfelé, mint például Nagy Szent Teréz, Keresztes Szent János, Alkantarai Szent Péter és mások, kik kortársak voltak, és ismerték egymást, vagy hallottak egymásról. De ott volt például Assisi Szent Ferenc is, Assisi Szent Klára, Árpádházi Szent Erzsébet, ki olykor levelet váltott Assisi Szent Ferenccel. Vagy akár a modernebb korban a stigmatizált Pio atya, kinek lelki gyermeke volt Karol Wojtyla, a későbbi II János Pál pápa, a híres Gabriele Amorth ördögűző atya, stb.

Jézus: Drága gyermekem, hogy te és a hozzád közelálló engesztelők, akik gyakran kicserélik gondolataikat, nagy szentekké válhassanak, Én mindent megteszek, hogy így legyen, ti csak kövessetek Engem és Édesanyámat mindenben.