A Korán ezt hirdeti:
3:67 Ábrahám nem volt sem zsidó, sem pedig keresztény. Hanif volt ő, aki alávetette magát (muzulmán)

A “muzulmán” szó Allah(Isten) akaratának és törvényeinek magát alárendelő személyt jelent. Mohamed mint utolsó próféta többek közt azért küldetett le, hogy kijavitsa a római keresztények és zsidók tévhiteit.

1. Jézus a Messiás, de nem Allah (Isten) biológiai utódja:

Korán 5:75 A Messiás, Mária fia (Jézus), csupán egy küldött. …
19:31 Nem illik Allahhoz, hogy fiúgyermeket nemzzen. Magasztaltassék. …
6:101 … Hogyan lehetne Neki gyermeke, hiszen nem volt Neki női társa. …

Az “Isten fia” vagy “Istennek fiai” kifejezés a Bibliában se jelenti Jahve biológiai utódját-utódjait, hanem akiket az hiveinek elfogad, és (átvitt értelemben) a fiainak tekinti őket. Ennek ellenére különösen az “Isten fia” kifejezést máig sokan félreértik a kereszténységben, köztük egy ideig én magam is félreértettem.


2. A Trinitás (Atya-Fiú-Szent Lélek) nem igei, hanem a római háttérhatalom találmánya:

Korán 4:171 … És ne mondjátok: “Három!” Hagyjátok abba! Ez jobb nektek. Bizony Allah az egyetlen isten – magasztaltassék! Mennyire felette áll Ő annak, hogy fia legyen Neki. …
5:73 Bizony hitetlenkednek azok, akik azt mondják: “Allah a harmadik a három közül”. Nincs más isten csak az Egyetlen Isten. És ha nem hagyják abba azt, amit mondanak, akkor azokat, akik hitetlenkednek közülük fájdalmas büntetés éri el.
(5:75 A Messiás, Mária fia (Jézus), csupán egy küldött) – nem szabad trinitásban Allahhoz társitani senkit!


3. Keresztrefeszités volt, de Jézus nem halt meg a kereszten
Korán 4:157 És mert azt mondták: “Mi megöltük a Messiást, Jézust, Mária fiát, Allah Küldöttét”. Ám valójában nem ölték meg és nem feszitették keresztre. Ám egy hasonmás adatott nekik.
Korán 23:50 Mária fiát és anyját jellé tettük. És kettejüknek menedéket adtunk egy dombon, amely biztos hely volt forrással.

Ez utóbbi vers éppenséggel nem zárja ki a Jézus életéröl szóló indiai mitológiai történetek hitelességét sem, melyek szerint nem halt meg a kereszten, hanem Máriával együtt elmenekült Júdeából, s Jézus egy ideig az észak-indiai Kasmirban élt tovább.
Némely 19. századi ahmadista forditásokban a Korán 23:50-es verse igy szerepel:
“menedéket adtunk nekik zöldelő völgyek és vizforrások magaslati vidékén” – ami nem más lehet mint az indiai Kasmir.
További információkért lásd az Esu (“Jézus”) a keresztrefeszítése után Indiában élt tovább? c. irást.


4. Mig a bibliai végidei próféciák Jézus második visszatérésére összpontositanak, addig a Korán a Jelenések könyvének utolsó fejezeteiben leirt eseményekre helyezi a hangsúlyt: a végső napra: a feltámadásra és végitéletre, illetve az “új égre és új földre” – ezek nagyon sokszor vannak a Koránban emlitve!
Mindjárt az elején is:
Korán 2:8 Vannak az emberek között néhányak, akik azt mondják: “Hiszünk Allahban és a Végső Napban”. Ám ők mégsem hisznek.

Feltámadás és Végitélet:
A Jelenések könyvében:
Jel 20:12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
13 És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
A Koránban:
14:21 És mindenki Allah elé jön (a Feltámadás Napján) …
30:25 … És ha majd egy hivással szólit benneteket, ti előjöttök (a sirjaitokból a számonkérésre, és jutalmazásra)
3:30 Azon a Napon, amikor minden lélek maga előtt találja mindazt a jót, amit elkövetett és mindazt a rosszat is, amit elkövetett …
3:106 Azon a Napon (a Feltámadás Napján) némely arcok fehérré és ragyogóvá lesznek, más arcok pedig elfeketednek. …

Az “új ég és új föld”
A Jelenések könyvében:
Jel 20:11 És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
Jel 21:1 Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
A Koránban:
21:104 Azon a Napon úgy hajtogatjuk össze az eget, ahogyan a könyvek lapjai vannak összehajtogatva. Ahogyan véghezvittük az első teremtést, megismételjük azt. Tőlünk származó igéret ez! (A Mi feladatunk ez) bizony ekképpen cselekszünk.
14:19 Nem láttad-e, hogy Allah teremtette meg az egeket és a földet az Igazsággal? Ha akarja elpusztit benneteket és új teremtést hoz elö.
14:48 Azon a Napon, amikor a föld másik földdé változtatik és az egek is. És ők az Egyedüli Hatalmas Allah elé járulnak.

A rosszul megitélt lelkek az örök tűzbe vettetnek:
Jelenések könyve:
20:14 A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15 És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
Korán:
2:24 És, ha nem teszitek, ám nem fogjátok megtenni, úgy féljétek a Tüzet, amelynek tüzelőanyaga az ember és a kövek, amely már előkészittetett a hitetlenek számára.
2:39 Ám azok, akik hitetlenkednek és meghazudtolják a Mi Jeleinket ők a Tűz népévé lesznek, és ők abban örökké ott maradnak.
3:131 És féljétek a Tüzet, amely előkészittetett a hitetlenek számára.
5:37 Szeretnének kilépni a Tűzből, ám soha nem fognak abból kilépni. Soha meg nem szűnő büntetés jár nekik.
52:13 Azon a Napon, amikor erőnek erejével a Pokol tüzébe lökik őket 14 Ez az a Tűz, amelyet ti hazugságnak tartottatok.

A jól megitélt lelkek pedig a Korán szerint a Paradicsomba, az “Édenkert 2.0”-ba kerülnek az új teremtésben, mig a Jelenések könyve szerint az Édenkert 2.0 az “Új Jeruzsálemben” lesz, ami az új teremtésben az égből száll alá :
Jelenések:
22:1 És megmutatá nékem az élet vizének tiszta folyóját, amely ragyogó vala, mint a kristály, az Istennek és a Báránynak királyiszékéből jővén ki
2 Az ő utcájának közepén. És a folyóvízen innen és túl életnek fája vala, mely tizenkét gyümölcsöt terem vala, minden hónapban meghozván gyümölcsét; …
5 …és országolnak örökkön örökké.
Korán:
3:15 … Azoknak, akik istenfélők, az Uruknál kertjeik lesznek, amelyek alatt folyók folynak és örökkön abban időznek majdan.
31:8 Bizony azok, akik hisznek és jótetteket cselekszenek, nekik a gyönyörűség Kertjei járnak (a Paradicsom) 9 Örökkön abban fognak tartózkodni
13:23 Éden kertjei. Ők oda léphetnek be és azok, akik atyáik, feleségeik és leszármazottaik
közül igazak voltak, és az angyalok minden kapun keresztül lépnek be hozzájuk
(A Jelenések könyve szerint az Új Jeruzsálemnek is kapui lesznek: 21:13 Napkeletről három kapu; északról három kapu; délről három kapu: napnyugotról három kapu)
Korán 56:12-14 még megjegyzi, számosan a korábban éltek közül, és csak kevesen a később éltek közül kerülnek be a gyönyörűség Kertjeibe.


5. Az iszlám megszüntette az egynejűség kizárólagosságát, mely görög és római kultúrbefolyások eredménye, és nincs semmiféle bibliai alapja.
Ellentétben a többnejűséggel, melynek viszont van!
Maga Jákob, a 12 ős zsidó törzs atyjának családjában is többnejűség volt. Lásd Mózes I. könyvének 29. és 30. fejezetét.
Jákobnak eredetileg két felesége volt, Lea és Rákhel, akik testvérek voltak. Leától született neki Rúben, Simeon, Lévi és Júda.
Mivel Rákhel meddő volt, később megengedte a szolgájának, Bilhának, hogy Jákob feleségül vegye őt is. Tőle született Dán és Naftali.
Ezután Lea is feleségül adta az ő szolgálóját Jákobhoz. Tőle született Gád és Áser
Stb. stb.
Korán 24:32 Házasodjatok közületek azokkal, akik magányosak, vagy jóravaló szolgálóitokkal és szolgálólányaitokkal! Ha ők szegények, Allah az ő túláradó kegye révén gazdaggá teszi őket. Allah elégséges az Ő szolgái számára, Tudó.


Az iszlámban enyhitettek a Biblia válással kapcsolatos szigorú szabályain, illetve a kereszténységben jelen levő “szeresd az ellenségedet” filozófián is (Máté 5:43-48).
Ezen nem is csodákszom, hiszen utóbbi szabad utat adott a gonosznak. Vajon tényleg Jézustól származhatott, és nem a rómaiak hamis találmánya volt?
A Koránban tehát újból megengedetté vált az ószövetségi “szemet szemért” elv. Lásd 5:45 vers. Ám ha valaki képes megbocsátani az ellenségének megtorlás nélkül, annak Allah is megbocsátja az ő bűneit.

Ellentétben az iszlámban szigoritva van az alázatosság követelménye, melyet a muzulmánok hajlongással, leborulással fejeznek ki.
Az első ember teremtésének történetében is a Koránban a sátán a büszkesége miatt nem hajlandó leborulni az első ember előtt:
Korán 15:31 Kivéve Iblis-t. (A gonosz) Volt az, aki megtagadta, hogy a leborulók közé tartozzon.


Utóiratként, a Korán esetleges könnyitett böngészése céljából, csatolom még egyes bibliai nevek arabositott változatait:

Isa = Jézus
Maryam = Mária
Ibrahim = Ábrahám
Yusuf = József
Sulejmán = Salamon
Dawud = Dávid
Musa = Mózes
Ishaq = Izsák
Yahja = János
Ilyás = Illés
Ismail = Izmáel (Ábrahám fia)
Yunus = Jónás
Ishaq = Izsák
Nuh = Nóé
Idris = Énok
Iblis, sátán = sátán
Adn = Éden
Inglil = evangélium

https://pokolraveluk.info/2023/11/26/miben-kulonbozik-az-iszlam-a-keresztenysegtol-holott-a-muzulmanok-is-ugyanazt-az-istent-imadjak-s-jezus-is-a-messiasuk/