2015. július 31., péntek

Urunk Jézus Krisztus üzenete Anna Terézia által

Tamás apostol
2015. 07. 03.
Drága testvéreim, hitetlenségem, amelyet akkor tanúsítottam, amikor nem hittem el az apostoloknak, hogy Jézus megjelent közöttük, mély fájdalmat okozott nekem, mert bizalmatlanná váltam Jézus iránt és elutasítottam Őt. Amikor saját szememmel szemlélhettem, és meggyőződhettem hiteles jelenlétéről, akkor ébredtem rá hitetlenségemre. Óh, mily ostoba voltam, mert csak azt voltam képes hinni, amit érzékeltem. De Jézus megmutatta nekem, milyen sokat ér azoknak a hite, akik személyesen nem találkozhattak vele úgy mint mi, apostolok. Hogy miért olyan nagy az a boldogság, amelyet a szív érez akkor, amikor nem szemlélhetjük Őt? Azért, mert a szemlélet fátyla eltakarja ugyan előletek a valódi jelenlétet, de ugyanakkor megnyitja a hitben látás dimenzióit. Tamás apostol.
Anna Terézia

Felkészülni a küldetésre
2015. 07. 06.
Kedveseim, ragyogja be életeteket az Úr kegyelme! Legyetek áldottak, hogy mások számára áldássá váljatok. Engedelmeskedjetek az Úr szavának, hogy felfedezzétek, mire hívott meg benneteket! Engedelmesnek lenni azért nem könnyű, mert akkor az Úrral kell járnotok életetek minden napján. Már nem lehet a világ felé fordulnotok. Csak akkor szabad evangelizálni, ha Krisztus vonzásában éltek, mert különben a világ szelleme könnyen beszippanthat benneteket. Ne féljetek felvállalni Jézust szívetekben és tetteitekben! Bátran kövessétek, viselkedjetek úgy, ahogyan Ő viselkedett az emberekkel! Ha így tesztek, vonzódni fognak hozzátok az emberek, mert látják cselekedeteitekből a szeretetet.
2015. 07. 07.
Kedveseim, engedjétek magatokat tanítani, nehogy tudatlanok maradjatok a hit dolgában. Kérjétek azokat, akik előttetek jártak, a szenteket, köztük égi Édesanyánkat, hogy tanítsanak meg Jézus igazságaira. Kérjétek a kegyelmeket a rátok váró küldetésre, hogy mindig bölcsen, okosan és megfontoltan gondolkodjatok, beszéljetek és cselekedjetek! Ismeritek Jézus példabeszédét a bölcs és okos emberről, aki házát sziklaalapra építette. Nektek is erre a sziklára kell építenetek, azaz Krisztusra, mert csak Őbenne juthattok el az Atyához, a teremtő Istenhez. Olvassátok a Szentírás szavait és elmélkedjetek el azokon! Vajon mit akarnak mondani nektek? Mit szeretne megmutatni nektek a saját szaván keresztül, mi tárulkozik fel a sorok közül? Kérjétek mindezek megismeréséért a Szentlélek megvilágosító kegyelmét, hogy jól megértsétek és szívetekbe véssétek amit így megmutat nektek!
2015. 07. 08.
Kedveseim, már oly sokszor elmondtam nektek, vigyázzatok a szívetekre, mert könnyen elrabolhatja a gonosz lélek. Szívetek tapadjon oda egészen Krisztushoz, hogy ne tudjon elszakítani tőle a sátán! Óvakodjatok azoktól az emberektől, akiknek a pénz a mindene és nem akarnak elszakadni a mammontól! Ne közeledjetek olyanokhoz, akik nem találják értékesnek a Krisztusban való életet, ami egyedül képes elvezetni az örök boldogságra! Pihenjetek meg mindig Krisztus szeretetében, ahová minden pillanatban meghívást kapnak azok, akik hűségesek maradnak hozzá! Vigyázzatok, el ne veszítsétek Jézusba vetett bizalmatokat!


Testvéri szeretet

2015. 07. 16.         
Kedveseim, a testvéri szeretetben legyetek nagylelkűek! Ne lankadjatok a szolgálatban, hanem kérjétek a Szentlelket, hogy erősítsen meg benneteket a tevékeny szeretetre. Győződjetek meg arról, hogy Isten ereje hatékonyan működik bennetek, amikor teljesen átadjátok magatokat Neki. Úgy gyakoroljátok a testvéri szeretetet, hogy mindig figyeljetek testvéreitek szükségleteire! Amikor látjátok, hogy nehezen tudja a megélhetését biztosítani, akkor legyetek leleményesek és támogassátok meg szeretetetekkel. Így fogtok tudni egyenlő mértékben részesedni azokból a javakból, melyek Krisztuséi. Hiszen semmivel sem rendelkeztek, csak, amit Tőle kaptatok. Éledjen fel bennetek a testvéri egyetértés és szeretet! Imádkozzatok azért, hogy bátran merjetek segíteni testvéreiteken!
2015. 07. 30.     
Kedveseim, úgy szeressetek, hogy jóra való törekvésetek múlja felül a világban megnyilvánuló szeretetet! Mert az sokszor önző, a maga érdekeit helyezi előtérbe. Szeretetét csak azzal képes megosztani, aki kedves előtte, akitől viszontszeretetre számíthat. Köztetek ne így legyen! Ahogy Jézus kérte, szeressetek tettetés nélkül és ne a saját érdekeiteket nézzétek, hanem mások szükségére figyeljetek. Akkor biztosan felfakad szívetekből Jézus irgalmas szeretete, mely nem ismer határokat, hanem árad mindenkire, jóra és rosszra egyaránt. Tanuljátok meg Jézustól az áldozatos szeretetet és példátokkal másokat is vezessetek erre az útra! Ehhez is kérnetek kell a kegyelmet, mert nem érkezik meg hozzátok a ti kérésetek és beleegyezésetek nélkül.
Anna Terézia


http://engesztelok.hu/lelkielet/979-testveri-szeretet-2


Az alázat útja

2015. 07. 17.             
Kedveseim, az Úr világossága ragyogja be szíveteket, hogy felismerjétek a rátok vonatkozó akaratát. Amikor szíveteket megvizsgáljátok, ne féljetek az Úr átvilágító jelenlététől, mert az javatokat szolgálja. Amikor felismeritek lelketekben bűnös hajlamaitokat, ne féljetek magatokban azokat beismerni, mert csak így juthattok el az erények ismeretére. Ezek nyitják meg előttetek az alázat kapuját, hogy egyre jobban megközelítsétek az Isten országát. Éljetek hát ezekkel a kegyelmekkel, mert Jézus azoknak kínálja fel, akik engedik magukat az alázat iskolájában növekedni. 
2015. 07. 27.     
Kedveseim, ha keresitek lelketek békéjét, megtaláljátok szívetekben. Aki Jézussal él, annak lelkében forrásvíz fakad, mert befogadja kegyelmeit. Ne szabjatok határt Neki, hanem adjátok át magatokat egészen ennek az isteni erőnek, mely képes titeket teljesen átformálni. Nagy szükségetek van megújulni a Szentlélekben. Ez azonban egy szüntelenül tartó folyamat. Az isteni erények fokozatosan bontakoznak ki bennetek. Ezek gazdagítanak és emelik fel lelketeket az Isten magaslataiba. Ehhez előbb engednetek kell, hogy alázat útján járasson az Úr benneteket. Akkor megtapasztaljátok azt az isteni igazságot, hogy akit megaláznak azt felmagasztalják, aki pedig önmagát piedesztála állítja azt megalázzák. Gazdagodjatok és örüljetek, ha az alázat iskolájában növekedhettek!  
2015. 07. 28.    
Kedveseim, zúgolódás és panaszkodás nélkül, némán tűrve viseljétek el próbatételeiteket. Hogy mekkora kegyelem származik az ilyen felajánlásokból, azt csak odaát fogjátok megtudni. Addig is álljon előttetek Jézus példája, aki nem háborgott azon, amikor elítélték, hanem imádkozott üldözőiért. Testvéreim, nektek is az Ő nyomába kell szegődnötök, ha nem akartok lelki békétlenséget szerezni magatoknak. Meglátjátok, aki mindvégig állhatatosan kitart, és nem foglalkozik mások neheztelésével, az bőséges jutalomban részesül, sőt megleli lelke békéjét. Érdemes tehát bíznotok abban a kegyelemben, mely erőt ad nektek a nehézségek elfogadására és elviselésére.
Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/980-az-alazat-utja



Krisztus követése ma


2015. 07. 18.    
Kedveseim, mutassátok meg szereteteket és hűségeteket Krisztus iránt! Amikor az Ő nyomdokain jártok, akkor szeretitek Istent és egymást. Ezen az úton haladni ebben a világban nagyon nehéz. Kevesen vannak, akik ezt hűségesen teszik. Bár nekik az Úr törvényeinek megtartása nem jelent nehézséget, mert az Ő ösvényein járnak, és azt cselekszik, ami kedves Előtte. Mégis a világ megnehezíti életüket. Számtalan kísértés veszélye fenyegeti őket. Ilyenkor gondoljatok arra, hogy amikor elhatalmasodik a világban a bűn, Isten túlárasztja kegyelmét. Kapaszkodjatok Jézus kegyelmi mentőövébe, és éljetek a szentségekkel, hogy megerősödjetek! Nincs más út, ami az üdvösségre vezet, csak ha megmaradtok Krisztus szeretetében és az Ő tanítását követitek.
2015. 07. 19.   
Kedveseim, akik hallgatnak lelkiismeretük szavára, azokban működni kezd Isten kegyelme. A lelkiismeret a lélek legérzékenyebb műszere, amely segíti, hogy felismerjük bensőnkben Isten hangját. Figyeljetek ezekre a jelzésekre és ne fojtsátok el ezeket! Engedjétek magatokat felrázni e jelek által, hogy még érzékenyebben reagáljatok a Szentlélek működésére! Minél jobban figyeltek rá, annál pontosabban fogjátok felismerni a lelketekben rejlő isteni gazdagságot. Ezért soha ne féljetek meghallani figyelmeztető szavát, mert minden felismerés egy újabb kegyelmi forrást fakaszt bennetek. Örüljetek azoknak a kegyelmeknek, amelyek felszínre hozzák bűneiteket, mert ezáltal tökéletesedtek.
Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/982-krisztus-kovetese-ma


AZ ENGESZTELŐK 13 PONTJA

2015. 07. 30.
Drága gyermekeim, minden idők legnehezebb időszakát élitek meg. Mindnyájan hallgassatok Rám, és tegyétek azt, amire megkérlek benneteket. Ha mindezekre figyeltek és megteszitek kéréseimet, akkor nem kell félnetek, mert a Szentháromság gyermekeiként ismerünk el benneteket. Jézusotok
  1. Imádkozzatok rendületlenül!
  2. Az Én drága Szent Vérem tiszteletét terjesszétek minden felé, hogy áradjon a kegyelem, amely megmentheti az emberiséget!
  3. Adjátok át az életeteket, és teljes szívetekből, lelketekből szolgáljatok Engem!
  4. Ne hallgassatok azokra, akik mást hirdetnek, mint amit Én mondtam és tanítottam nektek az evangélium által!
  5. Vértezzétek és övezzétek fel magatokat a hit fegyverzetével és álljatok ellen a sátán gonosz tervének!
  6. Ne hanyagoljátok el a testvéri szeretetet és szüntelenül gyakoroljátok a kiengesztelődést egymással!
  7. Soha ne rágalmazzátok embertársaitokat és ne nehezteljetek rájuk, mert az ítélkezés nem rátok van bízva!
  8. Határolódjatok el a világ minden tisztátalan, hazug és komisz álnokságától!
  9. Tisztán és feddhetetlenül éljetek, hogy a fenevad ne tudjon rést találni falaitokon!
  10. Szeressetek tettetés nélkül és gyakoroljátok az ellenség szeretetet!
  11. Testvéri egységben fogjatok össze és imádkozzatok egymásért és a távol lévő többi lelki testvérért is, hogy az engesztelés műve felerősödjön köztetek!
  12. Kérjétek Édesanyámat, a boldogságos Szűzanyát, az összes szentet, angyalokat és az őrangyalaitokat, álljanak szorosan mellettetek és szüntelenül járjanak közbe értetek!
  13. Kérjétek a Szűzanyát, hogy helyezzen benneteket a Szentháromság életébe!
Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/969-az-engesztelok-13-pontja

Nem kell a kereszt a határra! Még megsértődnének a migránsok!

Szögesdrót a kereszt helyén

A Fidesz-KDNP pártszövetség, mint tudjuk elkötelezett a demokratikus és egyházi (igaz, ez alapvetően nem demokratikus szervezet) értékek mellett. Biztosan ennek szellemében fognak, legalábbis készülnek ledózerolni egy 1908-ban hívők által emelt útmenti keresztet a déli határzár építési munkálatai során.
határ
Ez tulajdonképpen igazi jelkép is, hiszen talán ez szimbolizálja a legjobban, hogyan törli el apránként jelenlegi kormányunk hazánk múltját és cseréli fel értékeit, szellemi és tárgyi emlékeit politikai hisztijére, és az élén álló vezetők fasiszta gondolatainak kiteljesítésére. Ennyit ér a magyar, ennyit ér a tisztelet, az emlékezés, és ennyit ér az egyház ma hazánkban. Ennyit ér? Információink szerint eddig sem Szűcs Gergely bácsszentgyörgyi polgármesternek, sem az egyháznak nincs semmilyen kifogása az ellen, hogy e kereszt helyén négyméteres, árammal ellátott kerítés épüljön ideiglenes határzár címén.
határ1
A kerítés helyét kitűzték, egy hónap múlva, amikorra a szögesdrótnak és kerítésnek itt állnia kell, már nyoma sem lesz a keresztény könyörületességnek, tisztességnek, emberségnek. Mindeközben a kormány tagjai a romániai Csíksomlyón, a búcsún mutattak példát. Miről is? (Megkérdeztük a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Bajai esperesi kerületének esperesét, és a település polgármesterét, van-e erről tudomásuk és terveznek-e, tesznek-e valamit ellene. Várjuk a választ.)
(hírkep)