2020. október 30., péntek

Terror Bécsben - 50 muzulmán fiatal megtámadott egy katolikus templomot

 Osztrák sajtóhírek szerint tegnap Bécsben is randalíroztak iszlamista fiatalok.

Bécs Favoriten negyedében két tucat török származású fiatal gyülekezett a Reumann téren, akik "allahu akbar"-t kiáltoztak és pirotechnikai eszközökkel voltak felszerelkezve. A rendőrség gyorsan feloszlatta a csoportosulást.

A siker azonban nem volt tartós - egy nyilvánvalóan iszlamista videótól motiválva, mely további randalírozásra buzdított a csoport, melynek létszáma időközben 50 főre növekedett "allahu akbar"-t kiáltva megrohamozta az Antonsplatz-on található Szent Antal templomot. Különösen a keresztelő kutat és a gyóntatószékeket dúlták fel.

A templom egyik papja értesítette a rendőrséget, akiknek helyszínre kiérkezésekor a fiatalok már elhagyták a tetthelyt. A térfigyelő kamerák azonban rögzítették a történteket.

A "heute.at" így ír: "Az Alkotmányvédelmi Hivatal nyomozói jelenleg azt feltételezik, hogy a templomot török fiatalok egy olyan csoportja támadta meg, akik korábban a közösségi médián keresztül szerveződtek és alig két órával az eset előtt gyűltek össze a Reumannplatzon ... Nem ez volt a csoport első ilyen esete. A nyomozók nyilvánvaló feltételezése szerint, a bűncselekményt ugyanaz a „fanatikus török iszlamista” csoport követte el, amely hónapokkal ezelőtt feltűnt a Favoriten negyedben. Több "ideológiailag motivált" testi sértést is tulajdonítottak a fiataloknak.

Karl Nehammer (ÖVP) osztrák belügyminiszter már reagált az esetre, és kijelentette, hogy "teljes erőnkkel meg akarjuk védeni a keresztény közösséget". Az iszlamista szlogenek miatt feltételezik, hogy összefüggés van a Mohammed-karikatúrák franciaországi esetével, de Ausztriában is megadják a véleménynyilvánítás szabadságának jogát. Az FPÖ felső-ausztriai kormányzóhelyettese és szövetségi pártvezető-helyettese, dr. Manfred Haimbuchner a következőképpen kommentálta a bécs-favoriteni templom elleni támadást pénteken: „Ez a rendkívül elítélendő támadás egy templom ellen támadás a liberális demokráciánk és a szabad társadalom egésze ellen. Egy ilyen támadás felett nem lehet csak úgy napirendre térni. Párizs külvárosban egy tanár lefejezése és egy nizzai templomban elkövetett terrorcselekmény után ez már a harmadik támadás az európai-nyugati társadalom ellen néhány napon belül, és csak a szerencsén múlott, hogy a jelenlegi ismeretek szerint senki sem sérült meg. Felszólítják a szövetségi kormányt, hogy végre tegyen hatékony intézkedéseket a párhuzamos és egymással szemben álló társadalmak elleni küzdelemben, és ne folytassa a megnyugvás politikáját. " Haimbuchner így folytatja: „Közel 20 éve egy iszlamista terrorista és erőszakos hullám gördül kontinensünkre és Európa nincs abban a helyzetben, hogy olyan közös és határozott választ találjon, amely nem korlátozódik a szavakra, hanem konkrét és messzemenő intézkedéseket hoz az európai polgárok védelme érdekében. Ez a helyzet elviselhetetlen és csak idő kérdése, hogy Ausztria is sokkal nagyobb mértékben érintett legyen. "

https://philosophia-perennis.com/2020/10/30/allahu-akbar-terror-in-wien-50-jugendliche-muslime-stuermen-katholische-kirche/

Lengyelország: A pap fegyverrel őrizte a templomot

 

300 abortuszt támogató rendbontó fenyegette Piotr S. atyát (53), a lengyelországi Czernikowoból, aki fegyverrel megvédte a plébánia templomát október 28-án - írja a RadioZet.pl

Az alábbi videó mutatja a tüntetést, de nem a bátor papot. Tanúk elmondták, hogy fegyvert tartott a kezében, vagy valami hasonlót.

A rendőrség közbelépett és megállította a papot. Hat regisztrált vadászfegyvert találtak a paplakban. S. atya vadász és rendelkezik fegyvertartási engedéllyel.

A lengyel alkotmánybíróság október 22-én megállapította, hogy az országban nem létezik jog a gyermekek elvetésére. Azóta a baloldali zavargások pusztítást okoznak Lengyelország egész területén.

A bűnözők miséket szakítottak meg, templomfalakat rongáltak meg és templomokat rohamoztak meg. Poznańban azonban a futball huligánok megvédtek egy templomot, és üldözték az A-fasiszta rendbontókat.

https://gloria.tv/post/xrRQAYadvN4937xhTKKYQAyEg

A híres Nijmegen egyetem többé már nem katolikus

 

A holland püspökök visszavonták a "katolikus" jelölést a Katolikus Egyetemi Alapítványtól, amely a Radboud University Nijmegent és a Radboud UMC felügyeletét látja el (Kn.Nl, október 21).

A döntés az amszterdami Vállalkozási Kamara júliusi döntését követi, amelyre az igazgatóság hivatkozott, és úgy döntött, hogy az Alapítvány kinevezheti az igazgatóság tagjait a püspökök beleegyezése nélkül. 2014 júliusa óta a püspökök elutasították a testületi tagságra javasolt jelölteket.

Az egyetemet a holland püspökök alapították 1905-ben. Boldog Titus Brandma atya (+1942, Dachau) és Catharina Halkes (+2011), az első holland "feminista" professzor tanított a Nijmegen Egyetemen.

https://gloria.tv/post/1UT73y2sDGhN2twphTxCZkEhC


Tészta harc és labdás játék a kegyhelyen

 

A Nebraska Sacred Heart templomban, Omaha érsekségben tartott, június 21-i vasárnapi mise után hatperces beszéd volt tele butaságokkal (lent).

A misét élőben közvetítették. A szentmise után egy fehér kabátos bohóc úszó gumival a kezében sétált be a szentélybe.

Némi tréfa után tészta harcot kezdtek (képen), majd labdajátékot folytatott a mise ünneplőjével, Dave Korth plébánossal, aki még mindig teljesen fel volt öltözve a misére. A "hívek" felvidultak. Korth plébániáját "élénknek" és "sokszínűnek" nevezik.

https://gloria.tv/post/WZBhDxA6XEof1L4YifSJbRyGz

Homoszexuális együttélések - La Plata nyugalmazott érsekének nyilatkozata

 

2010-ben az argentin püspökök leszavazták Bergoglio érsek javaslatát, hogy támogassák a homoszexuális élettársi kapcsolat törvényesítését.

Az ACI Press-nek október 28-án tett nyilatkozatában La Plata nyugalmazott érseke, Héctor Aguer (a képen) felidézte az argentin püspökök között 2010-ben lefolytatott vitát a homoszexuális együttélések törvényesítéséről. Az emeritus érsek Ferenc pápa "Francesco" filmben tett kijelentéseire is reagált.

Az alábbiakban az érsek szavait közöljük, a könnyebb olvashatóság kedvéért a szerkesztői betoldások nélkül, egybefűzve. A szöveg elkészítéséhez a nyilatkozatot bemutató cikkek spanyol eredetijét, és angol nyelvű átiratát is felhasználtuk.

Bergoglio bíboros, aki akkor Buenos Aires érseke volt, az argentin püspöki konferencia egyik plenáris ülésén azt javasolta, hogy az állam támogassa a homoszexuális személyek élettársi kapcsolatának törvényesítését, egy lehetséges alternatívájaként annak, amit akkor úgy neveztek - és ma is úgy neveznek -, hogy 'házassági egyenlőség'.

Akkor az ellenérv vele szemben az volt, hogy ez nem pusztán politikai vagy szociológiai kérdés, hanem erkölcsi ítéletet is magába foglal, következésképpen nem lehet olyan polgári törvények elfogadását javasolni, amelyek a természet rendjével ellentétesek. Azt is megjegyezték, hogy ez a tanítás többször is kijelentésre került a II. Vatikáni Zsinat dokumentumaiban. Így az argentin püspökök elvetették ezt a javaslatot, és az ellenében szavaztak.

A Hittani Kongregáció 2003-ban kijelentette, hogy 'a homoszexuális személyek iránti tisztelet semmiképpen nem vezethet a homoszexuális magatartás jóváhagyásához vagy a homoszexuális együttélések törvényes elismeréséhez'. Nem ésszerűtlen azt gondolni, hogy az ilyen együttélések, amelyek törvényes elismerését javasolják, nem 'plátói' természetűek, és így ezzel implicite a homoszexuális cselekedetek törvényi elismerését hagynánk jóvá.

A Katekizmus a tisztaság erénye felé tartó lelki utat ajánlja, 'az önuralom erényeivel, melyek nevelik a belső szabadságot', továbbá 'imádsággal és szentségi kegyelemmel'. A 'polgári együttélések' egyházi jóváhagyása a társadalom elkeresztényietlenedését és elembertelenedését hozná magával.

Krisztus helytartója iránt vallott tisztelettel és ragaszkodással megkockáztatom azt felvetni, hogy a Francesco filmben ebben a témában tett kijelentéseknek nincs tanítóhivatali jellegük. A jellegüket tekintve azokhoz a társalgásokhoz hasonlítanám őket, amelyeket a pápa a repülőn folytat az újságírókkal. Ezek érdekesek lehetnek ugyan, de hiányoznak belőlük azok a sajátosságok, amik a tanítóhivatali megnyilatkozásokat jellemzik. Jóllehet egy jelentős személyiség kijelentései, de nem többek magánvéleményeknél. Ha egy bizonyos katolikus tanításban a Szentatyának az lenne a szándéka, hogy változtasson, úgy ésszerű lenne azt feltételezni, hogy ezt tanítói tekintéllyel és megfelelő érvekkel alátámasztva tenné meg.

(Forrás: ACI Press, Catholic News Agency; Kép: La Plata Érsekség / El País)
https://katolikusvalasz.blog.hu/2020/10/30/homoszexualis_egyuttelesek_la_plata_nyugalmazott_ersekenek_nyilatkozata