2019. szeptember 30., hétfő

A laikusnak öltözött bíboros hamispróféta ajándékait osztogatja a mecsetben


Port-Louis bíborosa, Maurice Piat szeptember 24-én átadta Ferenc pápa ajándékait egy helyi mecsetnek - írja a DiocesePortLouis.org.

Piat a Dzsumma mecsetbe fehér laikus ruhát viselt. Ferenc pápa afrikai utazását megörökítő medált és a hamis abu-dzabi dokumentum egy másolatát hozta magával.

Amikor Ferenc pápa szeptember 9-én megérkezett Mauritiusba, a mecset egy csokor virágot küldött Port-Louis püspökségének. Ezért Ferenc pápa "megbecslést és szeretetet" akart mutatni a muszlimoknak.

Piat ezeket az ajándékokat egy csésze tea és sütemények mellett adta oda Nissar Ramtoolah imámnak.

https://gloria.tv/article/Tqk3N3cqhLQR267foX6wgMpHn

Lisieux-i Kis Szent Teréz ünnepe

Testvéreim! Ne gondoljátok, hogy a kis dolgok azért nem értékesek, mert az emberek nem igazán tudják azokat hová tenni. Sokszor megtapasztaltam, hogy az értéktelenebb dolgok, értékesebbek az Úr szemében. De az is nagy felismerés volt életemben, hogy minél jobban elrejtem ezeket az emberek elől, annál értékesebb lesz Isten előtt, mert Ő jobban értékeli azt, ami a rejtekben történik. Innentől kezdve szívesen kerestem azokat a lehetőségeket, amelyekről nem derült ki, hogy én tettem. Sokkal fontosabbnak tartottam, hogy Istennek kedveskedjek, mint azoknak, akik látják cselekedetemet. A nagy szolgálatot végző testvérek sokat szenvednek, az emberek tekintetétől, és attól, hogy megfeleljenek Isten elvárásának, és akaratának. Jobban örültem azoknak a lehetőségeknek, amelyeket felajánlhattam az Úrnak, mert így lélekben, olyan misszionáriusokért imádkozhattam, akiket nem ismertem. Életáldozatomat szívesen hoztam meg értük, hogy beteljesüljön, küldetésük. Jézus így tanította, aki a kicsiben hű marad, az a nagy dolgokban is hűséges marad. Ez, fordítva nem igazán érvényes, mert aki nagy dolgokra vágyik, és abban hűségesen kitart, az nem fogja észrevenni a kicsinyt, mert nem fogja fontosnak tartani.

Kis Szent Teréz

Lefokozás történt

Az 54 éves Antoine Camilleri prelátus és az 53 éves Paolo Borgia kirúgása az államtitkárságból nem előléptetés volt.

Bár nunciusnak jelölték ki őket és püspökké szentelik mindkettejüket október 4-én, az új céljuk nem túl vonzó.

Camilleri Etiópiába megy, Borgia pedig Elefántcsontpartba. A 49 éves Paolo Rudelli prelátus, aki az Apostoli Szentszék fix megfigyelője volt Strasbourgban az Európa Tanácsban, is hasonló sorsa jut, ő Burkina Fasóba megy.

A Római Kúriában az afrikai kiküldetéseket lefokozásnak veszik.

https://gloria.tv/article/8pMCCcWYhsBJ3o7wnhgBifxQY

Szent Teréz rózsakertje

12 olyan barát jutott az eszembe, akik megérintették a szívemet, és akikről azt gondolom, részt vesznek ebben a láncban. Remélem, azokat választottam, akiket kellett. Kérlek, küldd vissza ezt az üzenetet nekem is
Szent Teréz a “kis utak - kis dolgok” szentje, aki az életben a jól és nagy szeretettel végzett kis dolgokban hitt. Ő egyben a virágtermesztők és virágárusok védőszentje is. A rózsák az ő jelképei. Áldás mindenkinek, aki ezt az üzenetet megkapja.
Legyen egy kívánságod, mielőtt a következő imádságot elolvasod. Mást nem kell tenned. Küldd el ezt az üzenetet 12 embernek, biztos örömet szerzel nekik. Ha lehet, kérlek, ne szakítsd meg a láncot. Az imádság az egyik legszebb elfogadható ajándék. Van már kívánságod?

Hozzon a mai nap belső békét a számodra. Bízz a Mindenségben/Istenben annyira, hogy tudd, pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Ne felejtsd el a végtelen lehetőségeket, amelyek a hitből erednek. Használd az adottságokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, amely megadatott számodra. Légy elégedett abban a tudatban, hogy Isten gyermeke vagy. Amen.

Reto Nay atya: Nem lesz skizma, helyette valami sokkal rosszabb lesz


Miután Ferenc pápa bevallotta, hogy “nem fél a skizmától”, mindenki a skizmáról beszél.

Legyünk komolyak: a skizma egy elmeszülemény a múltból. VI. Pál "A zsinategyháza" mára annyira elavult, hogy már nincs elég erő a skizmához.

Egy erős, szekularizált modernista pártot promotálnak az oligarcha média csatornáin keresztül. Ezt a csoportot imádja az egész világ, beleértve a hitehagyott katolikusokat, valamint azok is, akik utálják az egyházat.

Ezeknek a modernistáknak nem kell skizma, mivel a kezükben van az egyház a zsinat óta. Sőt, a liberális skizma egy, a hívők nélküli iparág lenne. A "modernista vallás" senkit sem vonz. Senki nem adná életét a liberális ideológiáért, a liberálisok pedig tudják ezt.

A másik párt, a katolikusok, pedig szét vannak szórva és marginalizálva vannak. De életüket adják az Úrért. Hadd csinálják ők a skizmát: senkit sem fog érdekelni, főleg nem a romlott hierarchiát.

Nem, a jövő nem hoz skizmát, csak az egyház folyamatos lebomlását. A modernisták nyerésre állnak, de az ő "egyházuk" is szétesik.

A protestánsok már megtették ezt az utat. Ugyan ez a módszer, ugyan ez az eredmény. De a modernisták nem értik.

https://gloria.tv/article/8Nugxnx8QT4h3JGmLGuujAKZV

Müller bíboros: Hamisprófétának "nincs közvetlen kapcsolata" a Szentlélekhez


A püspököknek és pápáknak nincs közvetlen kapcsolata a Szentlélekhez, ami megmutatná nekik "a kereszténység új formáját" vagy egyfajta "cserélhető vallást" - mondta Gerhard Müller bíboros a “Ratzinger-körnek” Rómában szeptember 28-án (német hangfelvétel lent).

Burke, Brandmüller, Koch bíboros és Gänswein érsek jelenlétében elmondta azt is, hogy "Krisztus építi az egyházat Szent Péterrel, nem Szent Péter Krisztussal".

A hamis próféták felfedik magukat a "kétértelmű beszédükkel" - mondta Müller bíboros. Példaként olyan kétértelmű kifejezéseket idézett, mint pl. "Újra kell építenünk az egyházat" vagy "Az egyháznak meg kell változnia", ezekkel pedig tele van az amazonasi munkadokumentum.

Azt mondta, hogy a a szöveg nem a Szentírás és a hagyomány alapjaira épül, hanem Ferenc pápa dokumentumaira.

https://gloria.tv/article/SRg3pKU893rZ41XDLPJ6xVA3k

Hamispróféta elkészíti a következő katolikus közösséget a hentesnek


Ferenc pápa kinevezett egy bizottság tagot a brazil, férfiakból és nőkből álló Evangélium Védelmezői csoportnak - írja a VaticanNews.va.

Ez pedig a nyugdíjazott, 82 éves Aparecida bíborosa, Raymundo Damasceno Assis lett. A segítői (akik majd dolgoznak helyette) a brazil, 59 éves segédpüspök, José Aparecido Gonçalves, aki kánonjogot tanult a római Opus Deiben, valamint a brazil születésű Marian Ambrosio apáca, aki a haldokló Isteni Gondviselés Német Apácák szuperior generálisa.

Az ehhez vezető lépés egy apostoli látogatás volt 2017-ben azzal az ürüggyel, hogy a Védelmezők panaszkodtak a "kormányzati stílusról" és a "hivatások formációjáról".

A közösséget az Apostoli Szentszék alapította 2001-ben, a gyökereit pedig a Hagyomány, család és tulajdon (TFP) mozgalomtól kapta.

Ferenc pápa szokása az, hogy elpusztítja az egészséges katolikus közösségeket, a liturgikusan és erkölcsileg dekadens hagyományos közösségeket pedig hagyja működni.

https://gloria.tv/article/krmyKJ7RBpRB2bJqYyKwSPu2U


Egy nappal, miután az Evangélium Védelmezőit vatikáni felügyelet alá helyezték, a Ferenc pápa párti oligarcha média ismert taktikába kezdett, elkezdte támadni őket.

A Ferenc pápa párti, 55 éves Franca Giansoldati az IlMessagero.it oldalon kezdte meg a támadást. 2019 december 8-án Giansoldati Ferenc pápa mellett állt, amikor "meglepetés látogatót" tett egy újsághoz, ami a római milliárdos, Francesco Caltagirone tulajdone.

Most pedig azt kiabálja, hogy "a pápa türelme elfogyott, középkori ruhák, ronda anomália, hatalommal való visszaélés, személyi kultusz és pszichológiai irányítás a tagok fölött" (mintha ez probléma lenne Ferenc pápa Vatikánjában).

Giansoldati azzal vádolja a Védelmezőket, hogy "a nagyon ortodox hívőket meg kell tisztítani a doktrínális eltérésektől" - ez pedig ellentmondás -, de ez "ellentétes Ferenc pápával".

Két dicsérete van: egy videóban állítólag "gyermekeken gyakorolják az ördögűzést" és a vád, miszerint (néhány) Védő szerint a "(szent és sérthetetlen) klímaváltozás az ördög gyümölcse".

Ezek a bizarr, alaptalan vádak nem elegek ahhoz, hogy 3000 Védelmezőt helyezzenek egyházi felügyelet alá.

Megjegyzésként Giansoldati azt mondja, hogy a bizottságnak "igen nagy" örökséget jelent a közösség.

https://gloria.tv/article/UcC2DjtLP2Xx1EUTgCQ2kZZJd