A vázlatot a BKP püspökei készítették

Mi, Csehország és Szlovákia emeritus püspökei, tudatában vagyunk a hit és az erkölcs mély válságának, és annak, hogy a jelenlegi Ferenc pápa a legalapvetőbb normák áthágásával, amelyeken áll vagy bukik az egyház, Isten anatémáját vonta magára. Ebben az esetben az egyház iránti felelősség a territoriális területen automatikusan az igazhitű püspöki kollégiumra száll.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://immaculate.wistia.com/medias/fsngsu0rng
https://rumble.com/v3oyomn-kollgiumnak-nyilatkozata.html
https://youtu.be/nbLwxYUJ5Y0 https://ugetube.com/watch/Jho5vbCbI1KIPcL
https://cos.tv/videos/play/47880480128013312
https://www.bitchute.com/video/E4iEn4j3OC18/
https://gloria.tv/post/fsgm9JdExq3s1q7hhM2W6pRLB

 

 

A teljes októberi hónapban a Vatikánban zajlik a szinodális út világtalálkozója. Rejtett programja immár nyilvánossá lett, mégpedig hogy nem az egyház belső megújulásáról, hanem a hitbe és az erkölcsbe való beavatkozásról van szó.

Mi, igazhitű püspökök semmi esetre sem érthetünk egyet Ferencnek ezen önkényes, egyházpusztuláshoz vezető útjával. Teljes mértékben tudatában vagyunk annak, hogy amíg nem kerül sor a helyzet stabilizálására, ránk, az igazhitű püspöki kollégiumra hárul a hit és az erkölcs kérdésében a teljes felelősség a helyi, csehországi és szlovákiai egyházak iránt, mégpedig úgy Isten, mint a világegyház előtt.

A kommunizmus kezdetén, az ötvenes években, felszámolták a szemináriumokat és a férfi kolostorokat. Papok sokaságát börtönözték be, és a püspökök vagy börtönben vagy izolációban voltak. Sosem felejtjük el az állhatatos püspököket, mint Josef Beran prágai püspököt, aki exíliumban halt meg, Josef Matochat, aki háziőrizetben halt meg, a szlovák Pavol Gojdič és Ján Vojtaššák püspököt és másokat, akik börtönben voltak és mártírként haltak meg.

Mi bizonyos szempontból még nehezebb helyzetbe kerültünk, mert a legfőbb egyházi tekintéllyel való visszaélés belső káoszt idéz elő az egyházon belül. A püspököket a múltban szó szerint a teljes katolikus nemzet hűsége tartotta meg. Mi és a hozzánk hűek, akik érzékelik az igazhitűség szükségességét, a világ lelke általi külső nyomásnak vagyunk kitéve, belülről pedig azok nyomásának, akik más tanítást és más lelket akarnak bevezetni. Szent Metód érsek és Szent Béla mártírpüspök is a pogányság hasonló nyomását és az egyházi tekintéllyel való visszaélést élte meg. Bárcsak ők ketten és nemzetünk patrónusai lennének a mi hatalmas szószólóink ezekben a sorsfordító időkben, amelyekbe bennünket Isten állított.

Először is bűnbánatot akarunk tartani azokért a tévedéseinkért, amelyekkel sok embert megbotránkoztattunk. Az utóbbi időben ez a kísérleti vakcinázás szerencsétlen propagálása volt. Képmutatóan nem az igazi, lelkiismeretes szakemberekre hivatkoztunk, hanem Ferencre. Szerencsétlen volt az ő szlovákiai látogatása, amikor a hívő népnek feltételül szabták a kockázatos vakcinálást! Úgyszintén tudatosítjuk a bűnbánat szükségességét a szlovákiai katolikus parókiákon létesített manipulációs vakcinációs központokért. Manapság sokan halnak meg a vakcína következményeként. Le akarjuk vonni ebből a tanulságot és őszinte bűnbánatot akarunk gyakorolni.

Ugyanakkor a mi bűnbánatunk további oka a szinodális út propagációja, és az ezzel kapcsolatos februári szégyen Prágában. Ezen szorgalmazták a szodómia bűnének a legalizálását. Ovációk közepette lépett fel Bätzing német álpüspök, az Isten törvényei elleni lázadás fő propagátora, de mások is. A püspöki tekintéllyel való visszaélés bűnét követték el, nagy botránkozást okozva a kicsinyeknek. Ettől az LMBTQ szinodális úttól ezennel nyilvánosan elhatárolódunk!

Egyes papok, akiket igazságtalanul büntettek meg, a Cseh Püspöki Konferenciát az StB-hez hasonlították. Ezt kissé túlzónak találjuk, az azonban tény, hogy a Cseh Püspöki Konferencia és a Szlovák Püspöki Konferencia püspöki tekintélyével nem a hit és az erkölcs védelmét szolgálta, és sokszor paralizálta Isten művét.

Másrészt örömmel nyugtázzuk, hogy a Cseh Püspöki Konferencia az idén nyíltan kiállt a család és a gyermekek mellett. Ennek következtében a cseh kormány is elutasította az Isztambuli Szerződést.

Drága papok és hívők, az októberi vatikáni szinodális világtalálkozó előtt állunk, amely a szent rózsafüzér ima hónapja. Az öngyilkos német úton kívül, amelyet ezen a találkozón akarnak legalizálni és példaként állítani, vitázni fognak a cölibátusról, amelynek célja a nők diakónusokká, ill. papnőkké szentelése. A németek az ún. szinodalitás keretében szorgalmazzák a püspökök megfosztását az egyház iránti felelősségüktől, és felelősségüket átruházzák az ún. szinodális tanácsra. Ebben a tanácsban a laikusok veszik át a kormányzást, de facto a szodomiták és a leszbikusok, méghozzá a hit és az erkölcs terén is. A belga püspökök már bírják Ferenc jóváhagyását az LMBTQ személyek házasságára vonatkozóan, ami az emberek állatokkal történő házasodását is jelenti az ún. queer párok esetében. Ez már valóban őrültség!

Ugyanígy a Vatikánban fognak vitázni a liturgia módosításáról a mexikói püspökök modellje vagy az amazoni modell alapján. Az amazóniai szinódus dokumentumairól Brandmüller bíboros úgy nyilatkozott, hogy nemcsak aposztázisról van szó, hanem butaságról is. A pogányság lelkének bevitele az ún. füstölő és principális által, valamint a pogány táncok által a konszekráció érvényességének kérdésével határos. A diakónusnők, papnők és a pogány elemek bevezetése a papi identitás, lényegében ennek a szentségnek az elvesztéséhez vezet. Ezért a különböző kérdésekre előre válaszolunk:

Ami ezen módosítások bevezetését illeti, mi, Csehország és Szlovákia püspökei, semmi esetre sem engedhetjük meg, hogy némely oktalan papok ezt megvalósítsák. Másrészt kijelentjük, hogy választható a tridenti liturgia vagy VI. Pál liturgiája. Nem akadályozzuk, hogy a pap, amennyiben jónak látja, úgy helyezze el az áldozati asztalt, hogy elé állhasson és a szentségház felé fordulva szolgáljon, és ne annak háttal.

A konszekráció mélyebb átélése érdekében ajánljuk a konszekráció előtti és utáni rövid elcsendesedést. Hasonlóan lehetőséget nyújtunk arra, hogy a konszekrációt követően az imádságok hangos elmondása helyett antifónát vagy miseéneket lehessen énekelni úgy, mint ahogy gyakorolták azt a latin liturgiában. A pap ezen idő alatt csendben imádkozza ezeket az imádságokat.

Ami a hívők imaaktivitását illeti az októberi hónapban, ajánljuk a Jeriko elnevezésű imakezdeményezést. Lényegében arról van szó, hogy a hívők 4 vasárnapon, október 8-án, 15-én, 22-én és 29-én járják körül a lakóhelyük, a járási és a kerületi székhelyük és a főváros terét, mégpedig 6x csendben és hetedszer énekkel, esetleg hangszerkísérettel, amint az Isten Igéjében (Józs 6) az élő hit inspirációjaként szerepel. A cél az, hogy leomoljanak a lelki falak, amelyek gátolják az egyház és a nemzet megújulását. Ezt a szerveződést vegyék át a papok a buzgó laikusokkal együtt.

Egész hónapon át ajánljuk a buzgó hívők számára a tizenöt tizedes rózsafüzér imát az egyház megújulásáért.

 

Csehország, Morvaország és Szlovákia igazhitű Püspöki Kollégiuma

  1. 9. 16.

A Jeriko akció megvalósítására utaló link: https://bcp-video.org/hu/jeriko-eleste/

 

Letöltés: Csehország Püspöki Kollégiumának és Szlovákia Püspöki Kollégiumának Nyilatkozata az időszerű dolgokról (2023. 9. 16.)