1985. január 31., csütörtök

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1985. január 30.

SOHASEM MINDEGY, SOHASEM HIÁBA

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen. Ármin vagyok, ne félj!

Köszöntelek testvérem az Atya és a Fiú és a Szentlélek Isten szent nevében. A mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelme által. Imádjuk testvérem az Urat. Adjunk hálát végtelen nagy jóságáért és mérhetetlen nagy szeretetéért, mivel eláraszt bennünket élőket és üdvözülteket egyaránt, kik édes gyermekei vagyunk mindahányan.

Áldás Uram reád, áldott legyen a te szent neved, mennyben, földön és minden helyen, mert mindenek alkotója te vagy én Uram és én Istenem, Jézus Krisztus.

Áraszd reánk szent kegyelmed teljességét, hogy levethesse testvérem mindazt, ami a világé és szabadítsd fel lelkét a világ, a mulandóság rabláncaitól, tedd lelkét szabaddá.
A félelmet, a kétséget tépd ki szívéből, hogy szabadon szállhasson. Ültesd tele lelkét a te reményed és békéd virágaival, mit a te szereteted öntöz, és az ő akarata, mit neked adott legyen a gyökere, és lelke szent bizalommal legyen tele, a te végtelen nagy irgalmadba.

Kérlek Uram, hisz te mindent megtehetsz, amit csak akarsz, te Ura vagy mindeneknek, őrizd meg lelkét a vad kísértéstől. Mert te tudod csak igazán, hogy hol él, és hogy él. Köszönöm Uram, hogy meghallgatsz. Mert tudom, hogy nincs ima és nincs fohász, ami elől elfordítod szent szívedet. Ezért legyen a te neved áldott most és mindörökkön örökké. Ámen.
Testvérem! Ne szorongjon a te lelked. Bízz feltétel nélkül a te Uradban és Istenedben. Ne legyenek kétségeid az isteni gondviselésben. Hagyatkozz te csak az üdvözítő Jézus Krisztusra. Megadja neked a csendes halál kegyelmét, azt hogy hited szerint szenderülj el az Úrban. A gonosz nem vehet erőt rajtad, mert az Úr azt nem engedi, mert bármi történik is veled, az Úr ellát az ő szent erejének kegyelmével.

Mert te testvérem tele vagy félelemmel azért, mert az előző üzenetekben elég keményen fogalmaztam, és te megrettentél. De ne félj! Jusson eszedbe, amit az Úr Jézus Krisztus mondott, és ez töltsön el erővel. Mert ezt mondta az Úr:

"AZ ÉN IGÁM ÉDES ÉS AZ ÉN TERHEM KÖNNYŰ".

 Tehát testvérem, mindaz mi eljövendő az életedben, könnyű lesz neked. Mert te Krisztusért teszed, és a te Urad szeretete körülvesz téged. Mert mit is mondott az Úr az apostoloknak a süllyedő hajón:

"MIT FÉLTEK, TI KICSINYHITŰEK! "

 Ezért testvérem, a te lelked se féljen, mert hol Krisztus, ott nincs félelem.

De ne szégyelld emberi gyengeségedet, mert a te Urad tudja mit jelent embernek lenni. Mert a te Urad is ismerte a halálfélelmet, az. Úr Jézus embersége is vissza­rettent. Ezért testvérem, bízd magad az Úrra, Jézus Krisztusra és ne félj, hanem imádkozzál és dolgozzál. Amit teszel, bármi munka, azt szívedből tedd! Lelkedet foglald el imádsággal, testedet pedig munkával.

Testvérem, most erről tanítok. Mi a léleknek az imádság, a testnek a munka: Ezt is hármas csoportra oszthatjuk:

- a lélek imával való lefoglalása,
- a test munkával való lefoglalása,
- valamint, mit jelent az előbbi kettő hiánya.

Először:
Az ember lélek. Mert mondom, minden jó és rossz a lélekből fakad, mert Isten és angyalai a lelkeken keresztül tart kapcsolatot az emberrel. Mert a lélek az Istenből kipattant szikra. A szabad akaratot Istentől kapta, tehát döntési joga van, mert Isten gyermekeként jött e világra, erre a mulandó világra.

De van a szellem világának egy negatív oldala is, mi szintén kapcsolatot teremt a lélekkel. A bukott angyal a mai napig is küzd Isten ellen és minden erejével arra törekszik, hogy Isten terveit keresztülhúzza, amit az emberi lelken keresztül érvényesíthet. Mert Isten terve az, hogy minden gyermeke a mennyek országának birtokosa is legyen.

Itt is három hatás érvényesül:

- először Istené,
- másodszor a gonoszé
- és a harmadik az ember döntés-joga: mert az ember szabad, mert nem szolgának született, hanem örökösnek és dönt a lélek Isten mellett.

De ez a döntés nem egyszeri, hanem ez érvényesül minden tettünkben, minden gondolatunkban. Mert a sátáni gonoszság állandó jelleggel döntés elé állítja a lelket.
Szinte egész életen át űzi, hajtja, bele akarja fárasztani a lelket. De itt van Isten végtelen nagy szeretete és kegyelme, ami erőt ad. Ahol a lélek lefoglalja magát imával vagy elmélkedéssel és ezzel, mint bástyával körülveszi magát és rést csak a kegyelem felé tár, az ne féljen! De lelkének ébernek kell lenni mindvégig!

Másodszor pedig a test lekötése munkával:

Mert ahol a lélek Isten imádásával van elfoglalva, a test pedig Istennek tetsző munkával van lefoglalva mindvégig, az a krisztusi úton halad előre. Mert mit mondott az Úr, az Üdvözítő:
"A LÉLEK AZ, AMI SZÁMÍT, A TEST SEMMIT SEM ÉR!"

Mert a test a világé, ami lehúz, mert minden bűn a testen keresztül talál magának nyitott kaput. Ezért arra törekedjetek, hogy testetek a lélek uralma alatt álljon és így testben és lélekben Istenéi vagytok. Mert mint az Úr, Jézus Krisztus testben támadt fel, úgy fogtok ti is testben feltámadni. Ezt ugyan nem értitek, de higgyétek.

A harmadikat pedig röviden meg lehet magyarázni:

Ahol a test uralja a lelket, az elveszett, az a kárhozaté. Ezért testvérem ne csüggedjetek, ha néha megbotlotok is. Tudja a ti Uratok, hogy esendők vagytok. De azt soha ne feledjétek el, hogy Isten végtelen nagy irgalma által és a bűnbánat szentsége által minden bűnt megbocsát. Ezért testvérem, ha bármekkorát botlotok is, de legyen erőtök, akaratotok által felállni, mert Isten végtelen nagy kegyelme segít titeket. Mert itt van a gonosz ereje, hogyha egyszer sikerült benneteket elgáncsolni, igyekszik veletek elhitetni, hogy már úgyis mindegy és minden hiába. De mivel ő a hazugság atyja, mindenben hazudik. Ezért testvérem, sohasem hiába és sohasem mindegy. Mert az lesz a győztes, ki kitart mindvégig. Mert csak a felfelé vezető út kívánja és veszi igénybe minden erőtöket, a lefelé vezető úton a bűn súlyával könnyen csúsztok.
Oda nem kell lelki erő, ott csak odaadjátok legnagyobb kincseteket az Istentől kapott szabad akaratot. De ne higgyétek, hogy ezek az emberek boldogok! - még itt a földön sem. Mert a gonosz semmit sem ad, mit vissza ne venne. Csak látszatot ad, és mindenkit rútul becsap, mert csak a gyűlölet fűti és égeti, mert a gyűlölet kénköves lángjában él elevenen és égeti.
Ezért testvérem ne térj ki a küzdelem elől. Ne keresd te a sima, gondtalan életet, sem a test kényelmét, mert ez lefelé vezet, mert ehhez sem erő, sem bátorság nem kell, hanem küzdj, bízz, higgy és remélj, és töltse be lelkedet az isteni szeretet és a te Urad és Istened kegyelme.

Most búcsúzom testvérem és azt mondom: áldjon meg az Atya, ki éltet, az Úr Jézus, ki megváltott, a szentlélek Isten, ki kegyelmével ellát és fényével bevilágítja a te lelkedet. Az Úr Jézus szent kegyelme legyen veled és őrizze meg a te lelkedet az örök élet részére. Ámen. Én pedig imádkozom érted és veled. Ármin.